![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sylwek
Model: Ford Escape 2.0 EcoBoost 2020 SEL
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
|
Dzień dobry,
Kupiłem niedawno Ford Escape 2020 2.0 benzyna z automatyczną skrzynią i napędem 4x4 Szukam sprawdzonego (dobrego) warsztatu/serwisu który zrobi serwis, wymiana oleju w silniku, skrzyni (dynamiczna?), dyferencjałach. Przebieg 82tyś km, i chciałbym profilaktycznie powymieniać, oleje, mimo że poprzedni właściciel zapewnia, że były wymienione niedawno. Dodatkowo chciałbym, aby sprawdzili auto pod kątem technicznym i w razie konieczności naprawili co trzeba. Może ktoś polecić warsztat w okolicy Piła lub Złotów? Zależy mi na jakości, ja się słabo znam więc muszę polegać na mechanikach w całości. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Edge - Titanium
Silnik: 2,0 benzyna
Rocznik: 2019+
|
Cześć, spróbuj zadzwonić do AUTO TRONIC Piotr Kobyłka w Krajence - 888 354 045 , ja u nich robiłem dynamiczną wymianę oleju w skrzyni w moim Edku 2019+. Ogólnie mają dobre opinie i masz po drodze. Grzegorz
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
Dziękuję, umówiony jestem na piątek. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Cieszę się że pomogłem. Powodzenia i daj znać jak poszło oraz może coś o cenach. Grzegorz
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
Prace wykonane: - olej w silniku - olej w dyferencjale - olej w skrzyni automatycznej - serwis klimatyzacji Trochę zabolało finansowo, ale wydaje się być zrobione dobrze. Miejsce choć trochę schowane i w pierwszej chwili z zewnątrz robi średnie wrażenie, ale po wejściu jest o wiele lepiej, wygląda bardzo profesjonalnie, ASO Forda w Pile wyglądało gorzej. Co do cen to (Wrzesień 2025) - serwis klimatyzacji (podobno 270g czynninka) - 504zł - wymiana oleju w dyrefencjale - 250 zł plus olej - wymiana oleju w silniku - 320 zł plus olej i filtr - wymiana oleju w skrzyni - 800 zł plus olej i filtr - olej do skrzyni 8l - 560zł - olej do silnika 5l - 270zł - olej do dyferencjału 1l - 60zł Auto umówione na 8 rano i do odbioru tuż przed 16nastą |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
No Super... teraz nic tylko cieszyć się z jazdy. Żeby nie " kumulacja " to nie wychodzi tak drogo. Dzięki za info. Pozdrawiam Grzegorz
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| naprawa , olej , serwis , wymiana oleju |
|
|