![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Jaka mina? XD jeden z lepszych diesli z tego okresu z niedużymi bolączkami w formie wycieków. Ale wiemy wiemy, tylko 1.6 105KM
Bump: A jakież to dalsze problemy są powszechne w tym silniku? |
|
|
|
|
|
#82 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-01-2025
Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
|
Ugh. Myślałem właśnie, że diesel 2.0 manual w Cmaxie z 2015 to jest ten sam diesel 2.0 co z focusa, którego stosunkowo polecaliscie.
Jeżeli byłby jednak bardziej problematyczny - no cóż, rodzice kupili go finalnie sami, bez mojej ingerencji więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Co do pytania jaki to dokładnie silnik - można to określić na jakiejś podstawie? Np rok produkcji (2015), manual, diesel, 150KM? Czy były równolegle używane mniej i bardziej awaryjne jednostki? Edit, no właśnie tak mi się wydawało, że przecież ten 2.0 TDCi był w miarę polecany wcześniej. Ze od handlarza i przyjechało na lawecie do domu (bo bez rejestracji) to już inna kwestia i głupota moich rodziców. Mają więc pod domem jajko niespodziankę za około 40k, którym nawet nie jechali w środku na dłuższy dystans niż koło komina. Czekają na tablicę, do serwisu na serwis zerowy i potem w trasę... Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 04-09-2025 o 12:35 |
|
|
|
|
|
#83 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Nie, zarówno DW10C (140 i 163KM) jak i nowszy DW10F (120 150 i 180KM) to trwałe i dobre jednostki.
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-01-2025
Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
|
No to szybki bump, trochę jako dziennik jakby rodzice mieli sprzedawać w przyszłości to auto.
Na start zmieniony rozrząd, sprzęgło, klocki, olej, filtry. Oprócz tego mechanik mówił, że okay. Łącznie około 5 tysięcy. Jak dla mnie słaby był pomysł z tym, żeby kupować auto na lawecie, nawet nim nie jeżdżąc na jeździe "testowej" dalej niż dookoła komina, ale to była decyzja rodziców, a nie moja więc jestem w tej sytuacji czysty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zobaczymy jak będzie im się sprawdzał. Dzięki za pomoc i pewnie do zobaczenia w innych wątkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|