![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Daniel
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2017
|
Po wymieanie ak, na taki sam jakbył czyli 70ah AGM, błąd dalej powstaje.
"Kod: B103C - obwód sterujący lewego refletkora Dodatkowe symptomy usterki: - Ogólna usterka elektryczna Status: - DTC obecny w czasie wydania polecania - Kontrolka usterki włączona przy tym DTC Moduł: Moduł regulacji reflektorów" Dziwne jest to, że jako pozycyjne ledy gasną praktycznie po 2 sekundach, dzienne ledy, po 10-15min. Jak odpala się reflektory to widać, że mają problem przy autoregulacji, ale potem spadają trochę w dół i świecą cały czas. Dziwna sytuacja, próbować u elektryka, czy kupić inna lampę i mieć z głowy? Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez iLLi ; 11-12-2023 o 14:31 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-01-2013
Model: Mk5
Silnik: 2.0 TDCI 150@180KM
Rocznik: 2018
|
Ubiegłej zimy kilkukrotnie pojawił się u mnie podobny komunikat, po ponownym odpaleniu auta znikał i lampy działały prawidłowo. W tym roku jeszcze nie zagościł na desce rozdzielczej ale podczas odpalania rano zimnego silnika wyłączam zawsze światła i dopiero po uruchomieniu silnika przekręcam na auto. Być może faktycznie błąd jest spowodowany chwilowym spadkiem napięcia bo lampy włączają się od razu po wciśnięciu przycisku start jeszcze przed uruchomieniem rozrusznika.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Model: Mondeo MK5
|
Naprawiłem swój problem kupując lampę używaną z allegro, 3 tygodnie różnicy w dacie produkcji.
Na razie parę dni jest wszystko ok. |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Model: Mondeo mk5
|
Witam. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem mondeo mk5 z dynamic led. Wypadł mi komunikat „sprawdź oświetlenie adaptacyjne czyt. Instrukcje” po czym światła opadaja i nie doświetlają zakładu ale światła długie dalej działają automatycznie, dzieje się to po jakimś czasie jazdy, przed komunikatem doświetlanie zakrętów itp działa. Akumulator ładowałem gdyż myślałem że to jego wina, na forach mało tematów na ten temat. Ktoś ma jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-06-2009
Model: Mondeo Hybrid
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018
|
Witam. Miałem ten sam problem z FDL
"Kod: B103C - obwód sterujący lewego refletkora Dodatkowe symptomy usterki: - Ogólna usterka elektryczna Sprawę załatwił kolega z Krakowa "kolekkk". Naprawa była w lutym do tej pory wszystko działa bez żadnych błędów. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Model: Mondeo mk5
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Dokaldnie ja mam B103D obwód sterujący prawego reflektora, ile wyniosła naprawa jeśli można wiedzieć? Ostatnio edytowane przez Speedo ; 09-09-2025 o 13:08 |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 |
|
![]() Imię: Talle
Model: FORD EDGE
Silnik: 2.0 TDCI 210KM
Rocznik: 2016
|
Check adaptive headlamps. See manual - mam tak od blisko roku. Na początku sporadycznie, później przy każdym odpaleniu. Odczekanie kilku sekund przed odpaleniem było skuteczne przez jakiś czas, teraz już nic nie pomaga. W moim przypadku nie mogłem uruchomić świateł drogowych. Po ruszeniu manetką, zapałała się niebieska kontrolka "długich" ale nic poza tym. Przez dłuższy czas jednak swatka same przełączały się podczas jazdy za miastem, z długich na krótkie i na odwrót. Teraz już jest całkowicie nieaktywne, nie mam świateł drogowych i już, aby ręcznie ani automatycznie. Mechanik zasugerował wymianę akumulatora bo ten już jest słaby, auto mam dwa lata, pewnie jest to jeszcze oryginalny
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| ford , led , ledy |
|
|