![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1351 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-08-2015
Model: S-Max
Silnik: turbokaszel
Rocznik: 2011
|
Jeździłem na Blizzakach tyle że w innym rozmiarze. Nie miałem zarzutu do przyczepności, jednak największą bolączką okazał się hałas z opon. Ja wiem że zimą jeździ się wolniej ale to było uciążliwe.
Po przejściu na Goodyeary Ultragrip 3 oprócz ciszy zauważyłem, że ruszanie idzie lżej, że jest zauważalna różnica w miękkości wybierania nierówności no i sama opona jest zauważalnie lżejsza od Bridgestona. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1352 |
|
![]() Imię: Dominik
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
|
No to zobaczymy, bo właśnie wczoraj zamówiłem te Blizzaki.
Nie jeżdżę dużo, więc nie przerobiłem w swoim życiu zbyt wielu opon, ale chyba jedyne co ma sens to porównywanie tych samych rozmiarów w tych samych autach. Dzięki za opinię @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , na jakim aucie miałeś te Blizzaki? Szukając opinii widziałem tylko 2-3 dotyczące większych aut w tym rozmiarze. Ostatnio edytowane przez dodo02 ; 21-01-2025 o 13:01 Powód: tak |
|
|
|
|
|
#1353 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-08-2015
Silnik: turbokaszel
|
Mój rozmiar opon to 235/45/18 czyli taka klasyka smaxowa. Blizzaki sprzedałem na olx i nowy właściciel nie wrócił więc może mu pasują, albo w przeciwieństwie do mnie nie jeździ z założonymi dystansami w zimie.
|
|
|
|
|
|
#1354 |
|
![]() Imię: Mietek
Model: S-max
Silnik: 2.0TDCI 163KM
|
Witam,
Rozglądam się już za zimowkami 215/60 R16 Czy ma ktoś doświadczenie w Michelin Alpin 7 215/60 R16 XL albo lepszym wyborem będzie Alpin 6 chyba ze macie z innymi markami dobre doświadczenia. |
|
|
|
|
|
#1355 |
|
![]() Imię: Mietek
Model: S-max
Silnik: 2.0TDCI 163KM
|
Witam,
zapodam temat na gore, moze tym razem ktos cos poleci do s-maxa zimowe opony 215/60 r16 zeby wytrzymaly pare zim. Wpadly mi tez w oko Continental WinterContact TS 870 P dzieki raz jeszcze za wasze doswiadczenia |
|
|
|