![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: Transit Connect
Silnik: 1.5 eco blue
Rocznik: 2019
|
Witam!
Transit Connect 2019r 1.5 tdci eco blue Po wymianie dwumasy na oryginalną forda i sprzęgła sasch z dociskiem i wysprzęglikiem też sasch pojawiło się stukanie na biegu jałowym. Po lekkim dodaniu gazu pod obciążeniem znika. Sprzęgło działa dobrze i pod obciążeniem nie zaobserwowałem dziwnych objawów ale na biegu jałowym mam wrażenie jakby coś było luźne i miało się rozpaść. Naciskanie sprzęgła nie ma wpływu na ten dzwięk. Na przykład jak załaczę klime to na wyższych obrotach pod obciążeniem znika stukot. Na ten moment części zostały wysłane na reklamacje, ponieważ mechanik nie potrafi stwierdzić co jest przyczyną a zaczeło stukać tuż po wymianie. Może ktoś z grupy miał taki przypadek lub może wiedzieć co mogło być przyczyną. Dołączam filmik z youtube który specjalnie zrobiłem z całości dokumentacji [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|