![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
masz dwie opcje. Regenerować odbłyśniki lub wymienić projektory na np ledowe. Pisz do kolegi
lub
.Moim zdaniem bez sensu wymieniać na zwykłe lampy.
|
|
|
|
#33 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCI
|
Dzięki za info, kto regeneruje odblask na forum, pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Oczywiście po zmianie reflektorów należy w CCC "wyłączyć" moduł HCM, czyli zmienić rodzaj lamp z soczewek na "zwykły" halogen. |
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
![]() Imię: Mirek
Model: Mondeo MK4 BA7 LPG
Silnik: 2.0 Duratec
|
Cytat:
W moim przypadku wygląda to tak, że mam zwyczajne halogeny a według elm'a i vinu powinienem mieć reflektory adaptacyjne (takież auto kupiłem i w przyszłości przywrócę je do stanu fabrycznego). W elm'ie już zmieniłem lampy na halogeny co oczywiście spowodowało utratę możliwości regulacji wysokości świecenia reflektorów. Czy po tej małej ingerencji w instalację będzie spowrotem działała regulacja wysokości świecenia świateł? Jak dobrze rozumiem mam przeciąć te dwa przewody przy AFS i je ze sobą połączyć? Pozdro. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010
|
Witam. W związku z rejestracją mondeo w Polsce muszę wymienić przednie lampy na ruch prawostronny. Mam bixenony i są one kosztowne w zakupie. Czy istnieje możliwość zmiany bixenonów na zwykłe lampy, które są o wiele tańsze ?
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
![]() Imię: Mirek
Model: Mondeo MK4 BA7 LPG
Silnik: 2.0 Duratec
|
Cytat:
A więc sam odpowiem sobie na pytanie. To rozwiązanie ze schematu jest poprawne. Przynajmniej w moim przypadku. Po całkowitym wypięciu wtyczki afs i połączeniu dwóch dochodzacych do niej fioletowo-zielonych przewodów, ręczna regulacja wróciła. W przypadku modułu o oznaczeniu 7S71-13K031-AE są to piny nr. 22 i 19. |
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Norbert
Model: Ford Focus
Silnik: 1.9 TDDI
Rocznik: 2001
|
Witam,szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi czy mogę wymienić aktualne lampy bi xenon z doświetleniem zakrętów na zwykle lampy? Czy wystarczy jakąś przejściówka, grzebanie w instalacji czy pług&play ? Może ktoś robił i coś poradzi.Pozdrawiam
Chodzi o mondeo mk4 2.0 duratec 2007r. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
ford::professional
![]() Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
|
Na pewno trzeba kompem wyprogramować, wymienić przełącznik świateł na taki z poziomowaniem i odpiąć moduł xenonów, chyba tez przepiąć poziomowanie bo w halogenach za nie odpowiada przełącznik w xenonach moduł.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
![]() Imię: David
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
MK4 Ford Mondeo 2.0 2008r Wiem mam problem wymieniłem nowe lampy bez soczewek i pokazuje informacje na pulpicie usterka przednich lamp wszystkie żarówki działają są sprawne wcześniej były orginalne z silniczkiem do pozycjonowania lamp jak mogę skasowac ten komunikat czy komputer nie widzi tego silniczka i przez to wyświetla ten komunikat.Prosze o pomoc
|
![]() |
| Tagi |
| bezpiecznik , elmconfig , ksenony , lampy , montaż |
|
|