![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2,0 TDCI 180KM
Rocznik: 2017
|
Mam to samo i nie ma zadnej odpowiedzi tylko by zgadywali i wymieniali , i co wymienią to i tak nic się nie zmienia , te auta to wielka zagadka
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-02-2012
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 150KM >> 180KM, 4x4
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
|
Ten typ tak ma szkoda zachodu,wynika to ze sterowania tego silnika, na ciepłym jest lepjej i przy wyższych temperaturach,gdzie nie jestem w ASO to potwierdzają.
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
![]() Zarejestrowany: 07-02-2012
Silnik: 2.0 TDCI 150KM >> 180KM, 4x4
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Marek, a orientujesz się jak wygląda prawidłowa praca EGR na jałowym, przy rozgrzanym silniku? Czy zawór powinien być lekko uchylony? Jak u siebie sprawdzam, to mam 22-25% otwarty. A właśnie podczas tej idealnej pracy silnika (spalanie DPF) zawór pokazuję mi na 0% (zamknięty). Jeszcze ten trop mnie ciekawi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Marek
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
|
Zawsze będzie chodził lepiej przy wypalaniu bo podnosi obroty,jesli przy drganiach na zimnym podbijesz obroty o 200 uzyskasz stabilizację.Samochody śmieć tak mająGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
Witam wszystkich. Mam problem z moim mondkiem 2017 1.5 tdci. A mianowicie na wolnych obrotach drzy kierownica. Powiem co zrobilem. Poduszka lewa przy rozrzadzie wymieniona na nowa oryginal, poduszka pod skrzynia takze. Poduszka pod aku jest na 100 procent ok. Zamieniona z innego auta. Po zdjeciu paska osprzetu zadnych zmian nadal trzesie. Poduszki ustawione jak trzeba. Nadal drgania. Bylem u mecha i ten twierzi ze to od dwumasy. Zadnych objawow jak szarpanie przy zapalaniu i gaszeniu nie ma. W piatek nalalem do baku dodatek czyszczacy LM 2666. Po przejechaniu kilkudziesieciu km cos sie zadzialo a mianowicie silnik zaczal jakos inaczej pracowac ciszej i nie trzęsło kiera.Ale trwalo to doslownie z 30 sekund i silnik powrocil do dawnej pracy czyli chodzil glosniej i drżała kierownica.Udało mi sie nagrać filmik . Na początku fimu silnik działa ok i później nagła zmiana pracy. link do filmu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] W tym dniu zrobilo sie tak jeszcze z cztery razy. Czyzby jednak wstryski nie domagaly.?. Kiedy powiedzialem o tym mechanikowi nadal twierdzi ze to dwumas , ze niby sie jakos tam ustawia i jest ciszej. Macie jakies pomysly na te przypadlosc?
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
![]() Imię: Konrad
Model: Ford Mondeo mk5
Silnik: 1.5 Ecoboost 165 KM
Rocznik: 2019
|
Ja osobiście nie jestem przekonany, że to dwumasa, tak jak twierdzi mechanik. Na filmie ładnie widać jak zaczyna ci pulsować wąż z powietrzem idący od turbiny jak zaczyna się ta gorsza praca silnika.
|
|
|
#28 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
Cytat: