![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | ||
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Tourneo Connect
Silnik: 2.0
Rocznik: 2023
|
No właśnie usługę transmisji danych można wykupić i nawet aktywowałem tą usługę w salonie PLUS (ale do pełnej aktywacji/wykupienia potrzeba jest się zalogować poprzez wifi w aucie do konta na plus/Vodafone ale że nie mam wifi to się nie da Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#12 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13 | |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Tratnsit Connect
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2017
|
Cytat:
Przypadkowo wpadł mi w ręce zwykły pendrive USB 2.0 o pojemności 32gb i po kilku próbach się udało zaktualizować SYNC 3 do najnowszej wersji. Problemem był format, według instrukcji miał być exFat, ale wywalało błędy, więc zrobiłem na Fat32. Ważne jest też żeby volumin był ustawiony na MBR, a ja miałem wcześniej GPT. Wcześniejsze pendrivy były być może za duże, za szybkie (3.0), ale zwykły USB 2.0 z Fat32 - MBR dał radę. Potwierdziłem aktualizację na stronie forda, ale nadal nie mam nadal dostępu do aktualizacji map. Mam info, że najnowsza aktualizacja map będzie dostępna po potwierdzeniu zaktualizowania Sync 3 do najnowszej wersji. Mam cierpliwie czekać czy mogę zainstalować wcześniej ściągnięte aktualizację map? |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Wpis z 19.01.2025 doczekał się kontynuacji 29.12.2025.
Dobrze ze w tym samym roku. To jak powiedzieć,mam dziś ochotę na frytki,ale Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Masz coś merytorycznego do dodania czy nabijasz sobie posty?
Aktualizacja nie jest czymś bez czego nie można żyć, akurat w święta znalazłem trochę czasu, pożyczyłem kilka usb i się pobawiłem. Wcześniej miałem inne ważniejsze sprawy. Masz z tym problem? Jesteś ważnym gościem, masz 5 gwiazdek, kurczę to może byś w czymś pomógł. Czy to jakaś wiedza tajemna? |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
To, że "przez chwilę się udało" dokładnie niczego nie dowodzi - na FAT32 max rozmiar pliku to 4GB i w związku z tym spora część PLIKÓW DO AKTUALIZACJI MAP NIE MA PRAWA DAĆ SIĘ ZAPISAĆ NA FAT32. Są za duże. A co do reszty dotyczącej wołania "HELP" - już w styczniu podane były wszystkie niezbędne "hasła naprowadzające". Wystarczy wykorzystać obecny wolny czas i "samemu sobie pomóc".
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Dzięki za odzew, ale u mnie problemem był jednak format i ustawienia woluminu. Pamięci z exFat/GPT nie wczytywało w ogóle, ruszyło dopiero na exFat/MBR ale z powtarzającym się błędem PKG_ERR03. Dopiero jak dałem pamięć z Fat32/MBR to poszło. Poza tym dotyczyło to oprogramowania, a nie map. Właśnie sprawdziłem i Ford odblokował mi już dostęp do nowej mapy (załącznik).
Co do map to jest tak jak napisałeś tedi-k, nie szło przerzucić plików na pena z fat32 bo pliki są za duże i wróciłem exFat jak w instrukcji. Mam nadzieje, że wgrana aktualizacja coś pozmieniała i teraz będzie wgrywać exFat bez błędów. Dalsze wgrywanie planuje z wiadomych względów dopiero na jakąś dłuższą trasę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szęśliwego Nowego Roku !!! |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Ja nie widzę problemu - wszystkie aktualizacje robiłem pod domem prosty rachunek - jeśli aktualizacja trwa 2 godziny, auto zużywa mniej niż 1 litr paliwa / godzinę => to kosztuje mnie to ok 10zł => stać mnie na taki wydatek, chociaż jestem centuś z Krakowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 31-12-2025 o 09:54 |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Namówiłeś mnie, ciekawość wygrała. Mieszkam w bloku, więc zostało mi siedzenie w aucie. Jak silnik rozgrzany to pokazuje nawet 0.5 l/h. Aktualizacja poszła, ale nie obyło się bez problemów. Było kilka prób na kilku nośnikach. Samochód czyta FAT32 i exFat, ale jak wspomniał tedi_k, możliwe jest nagranie map tylko na exFat. Winne okazały się nośniki, aktualizacja jest bardzo kapryśna pod tym względem. W końcu wybrała ten właściwy. Fabryczna aktualizacja zaliczona, szoku nie ma, ale mapy odświeżone.
To co wspomniał Antej też mam na uwadzę, ale najpierw chciałem zaliczyć to co fabryczne. Wychodzi na to, że potrzebny jest dobry nośnik (najlepiej kilka), sformatowanych na exFat/MBR, bo sync jest bardzo kapryśny pod tym względem. |
|
|
|