![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 DW10C
Rocznik: 2014
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Przewód przelewu tylko Ori PSA lub Ford ewentualnie oringi ale tylko Ori, przewód i oringi w zamienniku to Guano.
Przewód paliwa Filtr-Pompa WC oryginał czy zamiennik? Oringi na łączeniach przewodów które wymieniłeś na 99% nie są tożsame wymiarowo i materiałowo z oryginałem, podpowiem tylko że materiał oringów w oryginale to FKM/Viton a Ty założyłeś NBR czyli "Dupa zbita Kiler", wymiarowo też nie trafiłeś bo rozmiary które producenci montują w złączkach nie są dostępne w zamienniku a tym bardziej w tych dziadowskich zestawach w sklepach motoryzacyjnych. Poza tym jaki to silnik? DW10B czy DW10C ?? |
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Fokus mk3
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2012
|
Witam filtr paliwa kompletny oryginał ,przewód od filtra do pompy też oryginał przewód powrotu od wtryskow nie oryginał a oringi na przewodzie od zbiornika do filtra nie wiem czy oryginał silnik 2.0 140 polift z 2011 r to chyba raczej dw10c ale pewności nie mam .
A mam pytanie czy na stronie forda mają oringi do przewodu zasilania od zbiornika do filtra i na powroty od wtryskow . |
|
|
|
|
|
#53 |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 DW10C
Rocznik: 2014
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Przewód powrotu paliwa - OE PSA 1574AJ, szukaj na allegro od DanMatAuto, przewód kompletny 93zł.
Jeżeli chodzi o oringi do złączek paliwowych skontaktuj się z tym sklepem z poniższego linku, to jest link do bezpośredniego katalogu doboru rozmiaru oringów: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| dolnośląskie |
|
|