![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2008
|
Witam, chciałbym zamontować w moim fordzie focusie kombi MK2 fl relingi dachowe. Szukałem na forum (może nie usilnie) ale nie znalazłem żadnego tematu odnośnie montażu relingów dachowych. Czy uda się to zrobić samemu? Czy dużo jest z tym roboty?
Z góry dziękuję. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 08
|
Masz Focus'a polifta czy przedlifta, bo ten 2008rok to róznie bywa.
Jeżeli chodzi o polifta 2008-2011, to zdejmowałem relingi i kleiłem rynienkę, bo mi przeciekało relingami do bagażnika, mam gdzieś filmik z tego (bo nigdzie go nie umieszczałem). na każdy reling przypada 4 nakrętki (2 przód , 2 tył) , dostęp do nich jest dopiero po ściągnięciu tapicerki podsufitki. Same śruby, które są w relingach mają prostokątny łepek i trzymają się w swoich miejscach w plastiku relingu (ale nie radzę na siłę je wciskać do środka bo trzeba będzie otworzyć plastikową zaślepkę na końcach i ponownie umieścić prostokątna główkę śruby w gnieździe, by się sama nie obiecała jak będziesz nakrętkę w środku nakręcał. Oprócz samych relingów będziesz potrzebował listwy wypełniające tą rynienkę między relingami, z tego co pamiętam to ja miałem ją klejoną w rynience. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez gsm_virus ; 18-05-2025 o 22:08 Powód: dodanie info |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-01-2015
Model: Focus FL
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
|
Czy ktoś z doświadczenia może podpowiedzieć czym najlepiej przykleić listwy wypełniające rynienki między relingami ??? albo jak to najlepiej zrobić -jakies wskazówki ?
|
|
|
|