Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|mazowiecka
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-01-2026, 11:06   #1
dodo02
ford::average

Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
Domyślnie Elektronik, elektryk, wymiana i programowanie BCM w Warszawie i okolicach

Cześć, rozpoczynam ten temat poza wątkiem dotyczącym polecanych warsztatów, bo wydaje mi się, że temat jest dość specyficzny, a nauczony poprzednimi doświadczeniami wiem, że trudno znaleźć na szybko elektronika lub warsztat, który chce się zając diagnostyką wariującej elektroniki.

Jeśli chcecie dopiszcie sprawdzone warsztaty lub osoby zajmujące się elektroniką i diagnostyką. Ja do tej pory miałem trzy problemy:
  1. Uszkodzona taśma kierownicy (takie auto kupiłem świadomie) - podobno idzie to skalibrować samemu, ale ja zleciłem to w ramach przeglądu "0" po zakupie.
  2. Przetarta gdzieś głęboko wiązka, prawdopodobnie między BCM a modułem silnika uniemożliwiająca odpalenie auta przez przycisk Ford Power
  3. Zalany BCM z powodu zaciągania płynu do spryskiwaczy przez wiązkę pompki.

Polecane miejsca i miejsca znalezione:
  • Społeczność Forum - trzeba pytać osób zaangażowanych w konkretne tematy, nawet jeśli lokalizacja to drugi koniec Polski, to dostałem polecenie kogoś blisko wraz z numerem telefonu.
  • ABSCAR serwis FORD, ul.Powałów 17, 03-182 Warszawa - jako jedyni podjęli się diagnostyki i naprawy problemu z pkt 2 w 2021. I wcale nie zostawiłem tam milionów monet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Przed feriami 2025 zaprogramowali mi nowego BCM-a i kluczyki oraz poprawili wiązkę spryskiwaczy i klaksonu w dwa dni robocze. Preferują samodzielne znalezienie części używanych takich jak BCM czy urwana tasiemka od kierownicy (takie auto już kupiłem), ale jak trzeba to sami poszukają po internetach.
  • Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , którego polecił mi inny forumowicz zajmujący się takimi tematami - rezyduje gdzieś na Wawrze lub w Otwocku co mi osobiście bardzo pasuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatecznie nie dzwoniłem, bo za późno odczytałem wiadomość na forum i samochód stał już w Abscar. Nie podaję nr telefonu, bo nie zostałem upoważniony, ale można go znaleźć na forum.
  • Auto MotUr, Cegłów, Mazowieckie +48 511 246 350 - tutaj moje doświadczenia zakończyły się na kontakcie telefonicznym, ale odbiór był pozytywny. Można ich znaleźć chyba tylko na FB i wygląda na to że zajmują się doposażaniem. Temat zalania i programowania BCM oraz kluczyków był znany, ale z powodu zbliżających się przerwy w pracy warsztatu dostałem propozycję ogarnięcia tematu dopiero po feriach. Lokalizacja wybrana tylko dlatego, że blisko rodziców.

Dodatkowo na OLX znalazłem użytkownika "Bolesław" [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , który miał od ręki moduł BCM. Trudno poza wspomnianym portalem coś o nim znaleźć, ale po ofertach i asortymencie na około biura wygląda na sprowadzanie i utylizację rozbitków. Więc może mieć takich rzeczy więcej. Spod śniegu wystawały głównie Fordy, w tym dostawczaki, był holownik. Zrozumiałem że robią też chyba przekładki z anglików i przekładki skrzyń automatycznych na manuale. Lokalizacja to ul. Zawodzie 16, Warszawa (obok PSZOK). Po przejechaniu przez bramę należy jechać cały czas prosto do końca mając hangary po prawej. Sugeruję kontakt telefoniczny podany na portalu na banerze.

Ostatnio edytowane przez dodo02 ; 16-01-2026 o 11:48 Powód: edycja
dodo02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-01-2026, 11:44   #2
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: Elektronik, elektryk, wymiana i programowanie BCM w Warszawie i okolicach

Cytat:
Napisał dodo02 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rezyduje gdzieś na Wawrze lub w Otwocku
Wawer! nie Otwock Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-01-2026, 08:26   #3
lukaszooo
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Elektronik, elektryk, wymiana i programowanie BCM w Warszawie i okolicach

Mimo że żadko się udzielam to cały czas jestem na tym forum ��
lukaszooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania