![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-06-2017
Model: Focus
Silnik: 1.5 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2015
|
Witam,
Zastanawiam się nad wymianą żarników na nowe. Pytanie czy miał ktoś już doczynienia z Osram Cool Blue Intense oraz Night Breaker? Zastanawiam się nad CBI ale nie wiem czy warto. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Różnica to "bielsze" światło w CBI, czyli wyższa temperatura barwowa. Porównując ze zużytymi różnice zauważysz już jak wymienisz na nowe standardowe. Ponoć OEM VW są takie jak CBI jeśli chodzi o barwę.
A tak spytam już po 3 latach chcesz wymieniać? Ile przejechałeś na nich? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-06-2025
Model: Ford focus mk3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Witam, wie ktoś w jaki sposób wyjąć żarnik z lampy w bixenonie? w zwykłych xenonach nie ma tej płytki i kabelków po prawej dolnej stronie od xenona a tutaj go mam i próbując kręcić tym plastikowym mechanizmem w lewą stronę, wraz z nim porusza się ta plastikowa obudowa pod żarnikiem i te kabelki, które w normalnej pozycji sztywno siedzą a kręcąc o wyrwanie ich nie trudno. Każdy posiada ten prostszy mechanizm a tu mam takie coś i nie znalazłem żadnego filmiku jak się do tego dobrać.
Niemożliwe żeby nikt tego samego nie posiadał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-07-2023
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5EB
|
Łapiesz za pierscień i przekręcasz o jakies 60 stopni (ale nie pamietam w którą stronę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Pierscien jest przykrecony do żarnika więc bedziesz musial go przelozyc do nowego (potrzeba srubokrętu torx jesli dobrze kojarze). Mam takie same reflektory (bixenon skrętny) i też są te dodatkowe kabelki tam (jedna wtyczka od poziomowania, druga od skrętności xenona) i nic się u mnie nie wyginało. Ostroznie z tymi wtyczkami bo lubią kabelki z nich wypadać.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-06-2025
Model: Ford focus mk3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Edit: Dla potomnych wystarczyło wypiąć ten pastik z tego zatrzasku na samym początku i to pokrętło bez problemu się przekręca, a ja się siłowałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Wigzz ; 25-01-2026 o 12:39 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-07-2023
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5EB
|
Wyglada na niefabryczne, przymocowane trytką. U mnie w kazdym razie czegos takiego nie bylo.
|
|
|
|