![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
1) Ja zmieniałem hasło w komputerze i telefonie i nie mam problemów z pamiętaniem haseł. Zarówno przeglądarka w telefonie jak i w komputerze pamięta hasła 2) Wygoda i bezpieczeństwo nie idą w parze => pytanie czy ważniejsze przyzwyczajenia czy bezpieczeństwo? Znam kogoś kto jako pin podaje swój rok urodzenia, a jako hasło podaje imię żony, na pewno wygodnie ale czy bezpiecznie? Dlatego są zmieniane hasła, bo wiele kont zostało wrogo przejętych w celu spamowania. Przynajmniej o odrobinę utrudnimy automatyczne spamowanie forum pozdrawiam Arturek
|
|
|
#12 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
A kto tu przejmuje konto w celu spamowania i w jakim celu? Automatyczne spamowanie? To po co są [Administratorzy] [Moderatorzy] [Junior Moderatorzy] [Pomoc w moderacji]? Jeśli nawet, to jeden przypadek na tysiące logowań. I takie zabezpieczanie forum ma się odbywać poprzez przerzucanie obowiązków na userów? W Santander Banku od kilkunastu lat mam ten sam login i jakoś nie zmuszają mnie do jego zmiany co pół roku.... Chyba ktoś chciał być bardzo kreatywnym.
Ech....
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 27-07-2025 o 18:18 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Administrator
![]() Imię: Jacek
Model: C-MAX Grand
Silnik: 1,6 EcoBoost 180KM
Rocznik: 2014
|
Wojtku, login się nie zmienia, cały czas pozostaje ten sam.
Niestety zaobserwowaliśmy "najazd" botów, które logują się do kont aktywnych kilka miesięcy wcześniej i rozsyłają spam. Uznałem, że wymuszenie zmiany haseł będzie jedną z przeszkód, które powinny to powstrzymać. Odpowiadając na Twoje pytanie, dlaczego masz kłopot z zalogowaniem po zmianie hasła: to wina plików cookies, które zapamiętują hasła. Jeżeli wyczyścisz pliki powiązane z adresem fordclubpolska.org, to po zalogowaniu nowym hasłem przeglądarka je zapamięta i z forum w dalszym ciągu będzie można korzystać tak wygodnie jak do tej pory.
Pozdrawiam Jacek [Regulamin Forum] [FAQ] [Zasady ogłoszeń] [Dział Komunikaty] [Oryginalne części Ford / Motorcraft / FoMoCo - co, gdzie, jak??] Świat się stale zmienia, więc słysząc słowa "będzie jak dawniej" nie łudź się - nigdy tak nie będzie... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Co z tym forum jest nie tak... nie mogę zmienić hasła i odzyskać swojego konta , musiałem się rejestrować od nowa. Napisałem do adminów w tej sprawie , ze jest problem ze zmianą hasła i odzyskaniem konta ale olewka z ich strony.
Chciałbym odzyskać swoje konto Ostatnio edytowane przez mrrowek ; 15-10-2025 o 19:37 |
|
|
|
#15 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
napisz na PW napisz o jakie konto chodzi . |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Administrator
![]() Imię: Jacek
Model: C-MAX Grand
Silnik: 1,6 EcoBoost 180KM
Rocznik: 2014
|
Nie wiem do jakich adminów pisałeś, ale na maile staram się odpowiadać na bieżąco.
Kłopoty z logowaniem to najczęściej problem z plikami cookies (ciasteczkami). Jeżeli coś nie działa, pierwszym krokiem powinno być usunięcie tych, które dotyczą adresu fordclubpolska.org. Ta czynność rozwiązuje 99% problemów z logowaniem.
Pozdrawiam Jacek [Regulamin Forum] [FAQ] [Zasady ogłoszeń] [Dział Komunikaty] [Oryginalne części Ford / Motorcraft / FoMoCo - co, gdzie, jak??] Świat się stale zmienia, więc słysząc słowa "będzie jak dawniej" nie łudź się - nigdy tak nie będzie... |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
Co do tego wymuszania zmiany hasła to mnie to irytuje. Nie spotkałem się nigdy z czymś takim by forum czy inna strona blokowała wręcz używanie konta bez cyklicznej zmiany hasła. Nawet bank, gdzie hasło jest czymś wrażliwym tylko sugeruje zmianę co ileś dni, ale nie blokuje dostępu do konta bez wymuszonej zmiany hasła.
Drugim idiotyzmem z tym związanym jest pamięć forum o haśle. Nie da się ustawić hasła, które można by zapamiętać w głowie, bo forum wymyśla coś takiego: Cytat:
|
|
|
|
|