![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Ford c-max
Silnik: 1.6 benzyna 150 km
Rocznik: 2011
|
Witam mam problem z wyciekajacym płynem chłodniczym od strony skrzynia. Kapie na ziemię. Nie wiem z czego . Proszę o podpowiedzi co zrobić. Wydaje sie jakby uszczelka była mokra. Żadnych innych objawów nie ma silnik ma siłę nie kopci olej czysty i plyn też.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Niedawno wymieniałem ten króciec, na wyjściu z głowicy plastik popękał. Lało się właśnie po skrzyni na dół.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Miałem z końcówką -Ex, ale ten -Fx wydaje się być identyczny i pasował jak fabryczny. Przy okazji warto wymienić rurkę odpowietrzającą, bo w okolicach tego króćca może popękać, a w nowej wersji jest na dłuższym odcinku gumowa. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez tomao ; 31-01-2026 o 21:21 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Ford c-max
Silnik: 1.6 benzyna 150 km
Rocznik: 2011
|
Wcześniej było wszystko ok tylko jak przyszły mrozy to.duzo sie leje. Mam nadzieję ze to nie uszczelka bo trochę drogi koszt. I jak robię długie trasy to też szybko ubywa
Ostatnio edytowane przez Marcinooo ; 31-01-2026 o 22:04 |
|
|
|