![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daro
Model: Ford Kuga 1.5 Titanium
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
|
Witam.
Po 8 latach jazdy czas zmienić Kugę II na nową hybrydę. Jestem na etapie wstępnej konfiguracji i zamawiania. Wybór padł na wersję Active X i mam pytanie do posiadaczy. Gdzieś czytałem, że wersja St. Line X ma nieco twardsze zawieszenie z uwagi na "sportowy charakter". A jak jest z wersją Active X.? Czy też ma twardsze zawieszenie w stosunku np do wersji Titanium? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jarek
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 1.6 TDCi 90km
Rocznik: 2008
|
Rok później i nadal cieżko to sprawdzić, dealerzy z reguły mają ST-Line AWD na kołach 19''.. Na dziurach wyjątkowo twarde ale też wielowahacz ładnie wychwytuje skośne przetaczanie po progach.
Nie sposób pojeździć Active X na kołach 18'' jak i ST-Line X 18''. O Active X krążą rożne pół słowa, Jeden z komentatorów na YouTube wypowiedział dosłownie jedno mało jednoznaczne zdanie - samochód nadaje się do krótkich przejazdów powyżej godziny a potem to do lasu. Nic nie wiadomo. Czy ktoś może coś sensownego powiedzieć w sprawie tego wyboru ? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-07-2013
Model: Fiesta 8 | Kuga 3.5 StLineX
Silnik: 1.5 TDCI | 2.5 PHEV
Rocznik: 2018 | 2025
|
Bemo Poznań.
Na demonstracji mieli Active X na 19". Ja zdecydowałem się na St-Line X na 18" i to jest porównywalna twardość. Dla mnie to złoty środek komfortu i prowadzenia. Taka St-Line X na 20" to jakiś masochizm. Pamiętajmy, że to wyższe auto. 19 cm prześwitu pracuje na progach zwalniających o wiele wygodniej niż byle Passat z prześwitem 12cm. |
|
|
|