![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-11-2020
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
W moim Escape z 2020 roku było popękane srebrne pokrycie na wszsytkich przełącznikach z przodu, na tylnych drzwiach jest w porządku. Strasznie mnie to irytowało kazdy raz kiedy ich dotykałem więc postanowiłem rozwiązać ten problem.
przed.jpg Wyszukiwanie na Aliexpress nic nie dało ponieważ tam są dostępne nakładki z blachy na taśmie 2-stronnej do poprzenich generacji Kugi/Focusa ale dla roczników po 2020 mozna kupić tylko cały przełacznik za ~20zł, więc to nie ma sensu. Zacząłem szukać dalej i okazało się że ten dekor który chciałem wymienić ma własny numer części Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. LB5T-14A268-AA3SM3 co dla mnie było miłym zaskoczeniem, ale jeszcze bardziej się zdziwiłem kiedy znalazłem te części na Allegro: etykieta.jpg STOSOWANE W MODELACH: EXPLORER 2020-, KUGA 2020-, MUSTANG MACH-E 2020- w cenie niecałe 13 zł/szt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no ale cóż... kupiłem od razu 7 szt na wszystkie drzwi. I tutaj było kolejne zaskoczenie tym razem niemiłe, ponieważ nie mogłem wstawić nowy dekor zamiast starego. Okazało się że nowe plasticzki mają mniejszy rozstaw między zatrzaskami i wciskanie ich na siłe najprawdopodobniej ich uszkodzi. porownanie 1.jpg Więc musiałem użyć modelarskiego pilnika (sprawdzi się też mniejszy pilnik dla paznokci) aby zmniejszyć odległość między zatrzaskami: porownanie 2.jpg No i po tej operacji już nowe elementy bardzo dobrze z lekkim naciskiem wchodzą w przełączniki. Do demontażu użyłem łopatki do rozbierania elektroniki którą podparłem przełącznik od dołu i wtedy można nawet paznokciem wysunąć stary dekor: demontaz.jpg Na Alletanio zostało ich kilka sztuk więc jak ktoś potrzebuje to polecam się pospieszyć, bo inaczej trzeba będzie szukać na ebay... Ostatnio edytowane przez Antek91 ; Wczoraj o 21:25 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012