![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jasiek
Model: Ford Mustang GT
Silnik: 4.6 V8
Rocznik: 2009
|
Cześć, borykam się z dość nietypowym i meczącym mnie juz problemem w fusionie 2.0 ecoboost 2016 240 nalotu, mianowicie przy Kick down oraz predkosciach 100-120, mocnej redukcji do 4 biegu pojawiał sie problem z szarpaniem. Na poczatku można powiedziec ze temat olałem. Wskakiwal blad P018C oraz P008A zamowilem czujnik i czekajac na niego dalej uzytkowalem auto. Pojawily sie wypadania zaplonu co doprowadzilo do wypalenia pierwszego tloka a finalnie do pekniecia jego denka. A wiec remont, czujnik wymieniony i przy okazji wtrysk poniewaz zalozylem ze mogl dawac za mala dawke przez co powstalo wypalenie. Finalnie brak bledow w PCM natomiast przy mocnej redukcji i WOT pojawia sie poszarpywanie i delikatny stuk cos jak spalanie stukowe/ przedwczesny zapłon. Zamowilem nowa pompe paliwa niskiego cisnienia. Natomiast nie jestem jej pewny poniewaz z logow w forscan zadane i aktualne cisnienie wysokie jak i niskie jest w normie tak samo jak korekty.
POMOCY bo oddam dziada na złom. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| ecoboost , paliwo , szarpanie silnika , wypadanie zapłonów , zapłonnik |
|
|