Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-04-2005, 09:25   #71
waldezk
ford::advanced

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

Mondzio, no to masz farta, jak jeszcze dorwiesz ultradźwięki to masz już komplet.
Mi pozostało kupić alarm, i zabawa podpięciem tego tak co by jeszcze 2look działał.

Stary 11-04-2005, 11:52   #72
devil511
ford::average

Model: Ford mondeo
Silnik: 1.6
Rocznik: 1993
Domyślnie

wszystko pięknie wszystko ładnie.MAM prozbe do tych którym udało sie uruchomić swój alarm-napiszcie w punktach po kolei co i jak zrobilicie zeby go uruchomic.z gory wielkie dzieki!!
wyposazenie:centralny zamek z ryglowaniem ,szyberdach,abs,wspomaganie kierownicy,poduszka powietrzna kierowcy,dzielona tylna kanapa!!
devil511 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-04-2005, 12:10   #73
waldezk

Domyślnie

devil511, musisz mieć centralke z oznaczeniami: CL DL RC AS IS, pozakładaj krańcówki i przeleć test mireza, z tego co pisze Mondzio, wnioskuje że bez ultradźwięków alarm też odpalił.
Stary 11-04-2005, 12:10   #74
Mondzio

Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie

Cytat:
Napisał devil511
wszystko pięknie wszystko ładnie.MAM prozbe do tych którym udało sie uruchomić swój alarm-napiszcie w punktach po kolei co i jak zrobilicie zeby go uruchomic.z gory wielkie dzieki!!

OK
pomine kolejne etapy - napisze tylko co rzeczywiscie trzeba zrobic:

- posiadac centralke z alarmem,
- najwazniejsze z punktu widzenia alarmu jest 6 czujnikow: w drzwiach (4) , pokrywa bagaznika (1) oraz maska (1). Aby alarm sie uzbroil musza byc wszystkie zwarte do masy!!!
- mozesz zajac sie rowniez koncowka przy radiu ale ona nie jest niezbedna - moze byc wiszaca,
- niekonieczne sa rowniez czujniki ultradzwiekowe, bez nich tez zadziala
- przy tylnej prawej lampie ( w kombi nie) ale w sedanie u Ciebie powinna byc wtyczka podlaczona do wlacznika skojarzonego z zamkiem tylnej pokrywy. TAM MUSI BYC PRZERWA - nie moze zwierac do masy. Jesli nie masz przelacznika przy zamku to zostaw ja wiszaca.
- syrenka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - najlepiej w kazdym innym miejscu niz do tego przewidziane fabrycznie
- przekazniki za centralka alarmowa - dwa biale, sluzace do "mrugania" kierunkowskazami.

I to chyba wszystko.

AHA jeszcze cos : duuuuuuuzo cierpliwosci i determinacji zeby to poskladac do kupy i nie zniechecac sie jesli nie ruszy od razu.

Dzis bede mial czujniki do podpiecia - wiec sprawdze czy dzialaja z ta centralka, a jutro pewnie wezme sie za kupowanie takowych. Wiec niedlugo pewnie ruszy wszystko pelna geba. Choc pewnie wymysle cos kolejnego zeby dolozyc - mysle juz nad czujnikiem wstrzasowym, a i sterowanie z pilota by sie przydalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.:

Waldezk - nie szukales oryginalnej centralki z alarmem?? Nikt nie ma??
Stary 11-04-2005, 12:12   #75
waldezk

Domyślnie

Mondzio, no musze sie po szrotach przejechać, na allegro nima Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale jakoś nie ma kiedy, w tą sobote może sie wybiore do lubina na giełde, to poszukam może coś w złomie wynajde.
Stary 11-04-2005, 12:22   #76
Mondzio

Domyślnie

a ja mam jeszcze jedno pytanie do posiadaczy pilotow do zdalnego otwierania:
- jaki sygnal pojawia sie na wyjsciu odbiornika IRDA w momencie nacisniecia przycisku pilota??
- i czy jest to impuls czy moze trwa tyle ile sie trzyma pirzycisk wcisniety??

Przewod biale wchodza na: C 451c/3 oraz C451c/1. Ma ktos mozliwosc sprawdzenia???
Stary 11-04-2005, 12:28   #77
waldezk

Domyślnie

Mondzio, nie mam niestety podczerwieni bo bym sprawdził, ale coś mi się wydaje że pojawia się jakaś paczka danych, bo w centralce jest mikroprocesor, który dekoduje to, jak by był tylko impuls to każdym pilotem z innego modaska byś otworzył.
Stary 11-04-2005, 12:41   #78
Mondzio

Domyślnie

wlasnie sie zastanawiam - czy kodowanie nie odbywa sie w tym module za klamka. Bo b=gabarytowo jest on calkiem duzy. Ale mozesz miec racje
Stary 11-04-2005, 12:45   #79
waldezk

Domyślnie

Mondzio, tam może być tylko konwerter sygnałów z irdy na elektryke + wzmacniacz, reszte załatwia mikroprocesor, a że duży, bo może tak konstrukcyjnie im odpowiadało jakoś, kto tam ich wie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 11-04-2005, 12:47   #80
devil511
ford::average

Model: Ford mondeo
Silnik: 1.6
Rocznik: 1993
Domyślnie

dzieki Mondzio za plan postepowania przy uruchamianiu alarmu.mam jednak pare pytan do Ciebie
-wiem ze nie mam krancówki pod maska przednia i w bagazniku,czy w drzwiach za krancówke "robia"te sama czyjniki co sa odpowiedzialne za wlaczanie swiatla w kabinie?
-daruje sobie zabawe z radiem,i musze sprawdzic jeszcze te tylna lampe.czy ta wtyka od zamka jest dostepna po wyjeciu calego zespolu lampy,tak jak przy wymianie zarowek??gdzie szukac tego przlacznika przy zamku tylnym??gdzies zaraz obok niego??
-czy biale przekazniki przy centralce sluza tylko mrugania kierunkowskazow??czy moze sa potrzebna do odpalenie alarmu?
-gdzie podpinales krancowke maski przedniej?w te gniazdo obok zbiornika plynu do spryskiwaczy.u mnie sa tam 2 gniazda.jedno wieksze(niebieskie) ,drugie mniejsze.

[ Dodano: 2005-04-11, 12:56 ]
na czym polega test mireza??nie wiem czy dobrze kojarze,kazda krancowka po szybkim,kilkakrotnym jej uzuciu powodowac powinna przejscie w stan serwisowy co objaiwa sie zapaleniem na 5 sec lampki i sygnalem dwiekowym???
wyposazenie:centralny zamek z ryglowaniem ,szyberdach,abs,wspomaganie kierownicy,poduszka powietrzna kierowcy,dzielona tylna kanapa!!
devil511 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania