Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-04-2005, 08:04   #111
waldezk
ford::advanced

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

Cytat:
Napisał Mondzio
Ile kosztowalo Cie dolozenie drugiego alarmu?

Jak uwazasz czy 150 za zamki z kluczykiem szt 1 i 2 odb IRDA to do przyjecia? Bo sie nad tym zastanawiam
Alarm i dodatki dwie stówki, sam zakładałem oczywiście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no plus pare złoty za elektronike do dodatkowego układziku.

150 trudno powiedzieć, najlepiej zadzwoń do forda i się zapytaj ile byś musiał zapłacić.
Cena chyba dobra w końcu zamki, klucze i irdy, ale masz pewność że jak kupisz te zamki z kluczykiem, że nie ma ktoś kopii ??

Stary 21-04-2005, 09:33   #112
Mondzio

Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie

Cytat:
Napisał waldezk
150 trudno powiedzieć, najlepiej zadzwoń do forda i się zapytaj ile byś musiał zapłacić.
hehe w Fordzie sam kluczyk kosztuje ponad 300 zl. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wiadomo ze towar jest warty tyle ile sie za niego zaplaci - ja mialem np do wyboru czujniki ultra.. razem z wiazka przewodow
- za 150 zl (jesli uda sie wyciagnac wiazke bez niszczenia podsufitki to z wiazka , a jak nie to nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
- za 70 ale kwestia kabli tez nie do konca rozwiazana,
- za 55 bez najmniejszych problemow z czymkolwiek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Podobnie z centralka . Kwestia znalezienia odpowiedniego ogloszenia. i paru telefonow.

Cytat:
Napisał waldezk
ale masz pewność że jak kupisz te zamki z kluczykiem, że nie ma ktoś kopii ??
samochod z rozbiorki i podobno tylko jeden kluczyk, nie wnikam. Ale czy przy kazdym kodowaniu nie jest ustalany nowy kod? Tak gdzies slyszalem ze trzeba zawsze programowac wszystkie kluczyki. Ale to moze dotyczyc PATS'a albo radiowki. Nie wiem.
W kazdym razie trzyma mnie sprawa kasy - gdybym mial tyle na zbuyciu to pewnie bym sie zdecydowal

Pzdr
Stary 22-04-2005, 14:58   #113
waldezk

Domyślnie

Mondzio, trudno powiedzieć z tym programowaniem, zwłaszcza jak sie tego nie robiło nigdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak więc właściwie to chyba wyczerpalismy temat alarmu w mk1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podsumowując:
centralka z oznaczeniami CL DL RC - dodatkowy układzik do alarmu zewnętrznego,
centralka z oznaczeniami CL DL RC AS IS - montujemy tylko brakujące "klocki" i mamy oryginalny alarm.
Stary 26-04-2005, 10:43   #114
Piter.
ford::beginner

Model: Nie Ford
Silnik: Nie Ford
Rocznik: 2000
Domyślnie Alarm MKI

Otóż drodzy koledzy grzebałem przy bezpiecznikach-wszystkie wyciągałem i sprawdzałem czy nie ma spalonego bo miałem problem z kontrolką no i wyciągnęłem od alarmu - alarm zawył wyłaczyłem i już.I prawdopodobnie od tego czasu żeby zaalarmować auto muszę dwa razy nacisnąć przycisk na pilocie - czy coś się rozprogramowało ??Czy to jest groźne ??
pytanie kieruje do speców od alarmu. Nie wiem jaki mam alarm, jaka centralka i tak dalej ale jak będzie trzeba to zajże albo sprawdze gdzie trzeba, w sumię to z chęcia bym się dowiedział jaki mam alarm w swoim mondku żeby o nim coś poczytać.
EDIT:
Skierowano mnie do tego postu ale przeczytałem cały i nie znalazłem powiązania z moim problemem.
Stary 26-04-2005, 13:34   #115
Mondzio

Domyślnie

A wiec Piter
- gdybys wyciagnal bezpiecznik od alarmu wowczas by raczej nie zawyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- podejrzewam ze jesli masz oryginalny ( a nie sadze) to zadzialal czujnik zaniku napiecia - a tego w oryginale NIE MA
- sprawdz co masz , jak dziala, i na jakiej zasadzie - bo inaczej bedzie to wrozenie z fusow
- sprawdz co masz za schowkiem pasazera, jaki masz kluczyk - czyli generalnie okresl czy masz oryginal czy dodatkowy.

Pzdr
Stary 26-04-2005, 15:52   #116
Piter.

Domyślnie

Wyrwałem schowek ale generalnie nic tam nie ma oprócz wyłącznika serwisowego.
Stary 26-04-2005, 19:24   #117
waldezk

Domyślnie

Piter., jakie masz oznaczenia na centralce, to taka czarna skrzynka z nalepką.
Stary 27-04-2005, 06:51   #118
Piter.

Domyślnie

Koło panela bezpieczników znalazłem czarną puszkę, jest na niej naklejka GT11 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 27-04-2005, 07:18   #119
Mondzio

Domyślnie

Piter., a tak naprawde czym jezdzisz??
Stary 27-04-2005, 08:05   #120
waldezk

Domyślnie

Piter., oryginalna centralka znajduje się za schowkiem, po stronie pasażera.
Uzupełnij profil.

Zasady postowania