![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-10-2004
Model: Nie Ford
Silnik: Nie Ford
Rocznik: 2000
|
Sprawdziłem po raz drugi, za schowkiem nic nie ma, żadnej czarnej puszki, natomiast podejrzewam że centralka jet u mnie koło bezpieczników to co napisałem wcześniej GT11.
|
|
|
#122 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
|
Piter., a działa u ciebie 2look ??
Może ktoś usunął oryginalną centralkę i zamontował jakiś inny alarm.
|
|
|
#123 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-12-2004
|
Powiedzcie Panowie, zanim zacznę rozbierać swój samochód, czy okrągła naklejka na drzwiach od kierowcy i pasażera z napisem "keycode radio" oznacza że posiadam alarm, bądź też zamykanie autka z pilota radiowego, czy to tylko pic na wodę? Kluczyk mam zwykły, bez immobilaizera, czujek podczerwieni również nie mam. Mam za to centralkę CL DL RC AS IS, czy to oznacza, że gdzieś tam siedzi sobie odbiornik a ja nie posiadam pilota, czy tylko jest możliwość rozbudowy? A jeśli powinien być odbiornik to w którym miejscu?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#124 | |||
|
![]() Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Cytat:
skanery ultradzwiekow - to chyba wiesz - pod oslona slupka srodkowego pod samym sufitem. Cytat:
|
|
|
|
#125 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-05-2005
|
witam wszystkich ja kupiłem mondeo 95r 1,8 16v kombi i chyba niemam centralnego zamka szukałem pod pulpitem z prawej stronyi nic tam niema .Ma ktoś pomysł gdzie on może być z góry dziękujęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
|
Darek daro, a jak zamykasz kluczem od strony kierowcy nie zamykają ci się pozostałe drzwi ??
Poczytaj sobie jeszcze ten wątek [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie mając alarmu i 2look nie musisz mieć centralki, ja u siebie jak odpiąłem centralke (3 wtyczki), centralne zamykanie i tak chodziło.
|
|
|
#127 |
|
|
Waldezk właśnie że mi nie działa ani z jednej strony ani z drugiej i niewiem czy wogule fabryka zamontowała centralny chociaz auto jest wypasione nieżle
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
|
Darek daro, sprawdź dokładnie za schowkiem, może masz przykrytą centralkę.
Tu masz jeszcze linka [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] do centralki obsługującej tylko centralny zamek, po czesku ale chodziło mi o wygląd samej centralki.
|
|
|
#129 |
|
|
waldezk dzięki będę szukał może coś tam jest jak coś to odezwe się.
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-01-2005
Model: Focus II
Silnik: 1,6 Duratec
Rocznik: 2007
|
Witam ponownie!
Zaglądając do tego wątku widzę że "rozpracowaliście " alarm/centrala w mondku na cacy - więc może dacie radę pomóc. Sytuacja jak opisałem we wcześniejszych postach - 2lock z pilota ir chodzi (2 naciśnięcia i działa). za to z kluczyka - NIE i to PO OBU STRONACH. Jeżeli się mylę to powiedzcie ale sądzę że : z kluczyka idzie sygnał przez czujnik dodatkowy od 2lock do centralki i wraca do siłowników (czyli motyw otw/zamkn w 3 sec) - u mnie nie dociera do centralki choć otw i zamk chodzi. Z pilota sygnał idzie przez ir i moduł zamieniający ir na pakiet kodowany i do centralki - ta rozpoznaje go i daje sygnał na siłowniki od 2lock. Zatem problem jest albo na zamku albo w drodze zamek-centralka zatem pytanie zasadnicze: 1) gdzie dokładnie podpięte są kabelki pod czujnik 2lockw klamce i ktorędy idą do centralki - lączą się gdzieś wcześniej???? (jakby i kolory były podane to suuper). 2) drugie pytanmie banalne ale dla mnie ważne - zamek w tylnej klapie kombi - z prawej strony ma niebieski "klocek" - czujnik jakiś od centrala?? Jak go wyciągnąć - klapa nie daje sygnału w "teście mireza" podobnie jak przednie drzwi i prawe i lewe. 3) znalazłem z tyłu przy lewej lampie "wolną" złączkę (pojedynczy śledź w białej obudowie) syndajacą luźno. Czy jest to dodatkowe złącze od alarmu/centrala? co czego można to wykorzystać(pomysł z otwieraniem klapy z pilota?)? 4) z innej beczki - jak u was wyglada skrzynka z bezpiecznikami w kabinie? jest płaska pod spodem czy tak jak u mnie ma prostokatny element wielkości 8*4 cm z dziurkami jak od głośniczka? pozdrawiam ex
|
![]() |
|
|
|