Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-04-2005, 09:56   #121
Piter.
ford::beginner

Model: Nie Ford
Silnik: Nie Ford
Rocznik: 2000
Domyślnie

Sprawdziłem po raz drugi, za schowkiem nic nie ma, żadnej czarnej puszki, natomiast podejrzewam że centralka jet u mnie koło bezpieczników to co napisałem wcześniej GT11.

Stary 28-04-2005, 13:58   #122
waldezk
ford::advanced

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

Piter., a działa u ciebie 2look ??
Może ktoś usunął oryginalną centralkę i zamontował jakiś inny alarm.
Stary 28-04-2005, 15:31   #123
pieciag
ford::average

Domyślnie

Powiedzcie Panowie, zanim zacznę rozbierać swój samochód, czy okrągła naklejka na drzwiach od kierowcy i pasażera z napisem "keycode radio" oznacza że posiadam alarm, bądź też zamykanie autka z pilota radiowego, czy to tylko pic na wodę? Kluczyk mam zwykły, bez immobilaizera, czujek podczerwieni również nie mam. Mam za to centralkę CL DL RC AS IS, czy to oznacza, że gdzieś tam siedzi sobie odbiornik a ja nie posiadam pilota, czy tylko jest możliwość rozbudowy? A jeśli powinien być odbiornik to w którym miejscu?

Pozdrawiam
pieciag jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2005, 06:44   #124
Mondzio

Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie

Cytat:
Napisał pieciag
"keycode radio"
oznacza ni mniej ni wiecej ze posiadasz/posiadales chroniony kodem radioodbioornik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał pieciag
Mam za to centralkę CL DL RC AS IS, czy to oznacza, że gdzieś tam siedzi sobie odbiornik a ja nie posiadam pilota, czy tylko jest możliwość rozbudowy? A jeśli powinien być odbiornik to w którym miejscu?
to oznacza ze masz mozliwosc rozbudowy, czujki podczerwieni sa montowane w klamkach zewnetrznych - widoczne okienko po przeciwne stronie niz otwor na kluczyk.
skanery ultradzwiekow - to chyba wiesz - pod oslona slupka srodkowego pod samym sufitem.

Cytat:
Sprawdziłem po raz drugi, za schowkiem nic nie ma, żadnej czarnej puszki, natomiast podejrzewam że centralka jet u mnie koło bezpieczników to co napisałem wcześniej GT11.
chyba potwierdzily sie moje przypuszczenia co do Twojej centralki. Jesli nie masz nic za schowkiem to wyglada ze raczej masz "niefabryczne" doposazenie.
Stary 03-05-2005, 11:30   #125
Darek daro
ford::amateur

Domyślnie

witam wszystkich ja kupiłem mondeo 95r 1,8 16v kombi i chyba niemam centralnego zamka szukałem pod pulpitem z prawej stronyi nic tam niema .Ma ktoś pomysł gdzie on może być z góry dziękujęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Darek daro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-05-2005, 12:47   #126
waldezk

Domyślnie

Darek daro, a jak zamykasz kluczem od strony kierowcy nie zamykają ci się pozostałe drzwi ??
Poczytaj sobie jeszcze ten wątek [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
nie mając alarmu i 2look nie musisz mieć centralki, ja u siebie jak odpiąłem centralke (3 wtyczki), centralne zamykanie i tak chodziło.
Stary 04-05-2005, 20:50   #127
Darek daro

Domyślnie

Waldezk właśnie że mi nie działa ani z jednej strony ani z drugiej i niewiem czy wogule fabryka zamontowała centralny chociaz auto jest wypasione nieżle
Stary 05-05-2005, 07:41   #128
waldezk

Domyślnie

Darek daro, sprawdź dokładnie za schowkiem, może masz przykrytą centralkę.
Tu masz jeszcze linka [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] do centralki obsługującej tylko centralny zamek, po czesku ale chodziło mi o wygląd samej centralki.
Stary 06-05-2005, 05:22   #129
Darek daro

Domyślnie

waldezk dzięki będę szukał może coś tam jest jak coś to odezwe się.
Stary 08-05-2005, 01:49   #130
ex-runner
ford::average

Model: Focus II
Silnik: 1,6 Duratec
Rocznik: 2007
Domyślnie

Witam ponownie!
Zaglądając do tego wątku widzę że "rozpracowaliście " alarm/centrala w mondku na cacy - więc może dacie radę pomóc. Sytuacja jak opisałem we wcześniejszych postach - 2lock z pilota ir chodzi (2 naciśnięcia i działa). za to z kluczyka - NIE i to PO OBU STRONACH.
Jeżeli się mylę to powiedzcie ale sądzę że : z kluczyka idzie sygnał przez czujnik dodatkowy od 2lock do centralki i wraca do siłowników (czyli motyw otw/zamkn w 3 sec) - u mnie nie dociera do centralki choć otw i zamk chodzi. Z pilota sygnał idzie przez ir i moduł zamieniający ir na pakiet kodowany i do centralki - ta rozpoznaje go i daje sygnał na siłowniki od 2lock. Zatem problem jest albo na zamku albo w drodze zamek-centralka
zatem pytanie zasadnicze:

1) gdzie dokładnie podpięte są kabelki pod czujnik 2lockw klamce i ktorędy idą do
centralki - lączą się gdzieś wcześniej???? (jakby i kolory były podane to suuper).

2) drugie pytanmie banalne ale dla mnie ważne - zamek w tylnej klapie kombi - z prawej strony ma niebieski "klocek" - czujnik jakiś od centrala?? Jak go wyciągnąć - klapa nie daje sygnału w "teście mireza" podobnie jak przednie drzwi i prawe i lewe.

3) znalazłem z tyłu przy lewej lampie "wolną" złączkę (pojedynczy śledź w białej obudowie) syndajacą luźno. Czy jest to dodatkowe złącze od alarmu/centrala? co czego można to wykorzystać(pomysł z otwieraniem klapy z pilota?)?

4) z innej beczki - jak u was wyglada skrzynka z bezpiecznikami w kabinie? jest płaska pod spodem czy tak jak u mnie ma prostokatny element wielkości 8*4 cm z dziurkami jak od głośniczka?

pozdrawiam
ex
ex-runner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania