Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-05-2005, 10:11   #151
noski
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał waldezk
noski, popatrz jeszcze na schemat set-reset.jpg jak masz przednie drzwi zamknięte to:
jedne drzw: między 15 i 10 oraz 15 i 11
drugie drzwi: miedzy 16 i 13 oraz 16 i 14

masz rezystancję 6-7 kiloomów

jak przekręcisz kluczyk na otwórz (czyli reset) to
między 15-11 w jednych i 16-14 w drugich będziesz miał 0 czyli zwarcie
i analogicznie na zamknij (czyli set) 15-10 i 16-13.
wielkie dzieki....szybciutko to sprawdze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam

noski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-05-2005, 17:18   #152
ex-runner

Model: Focus II
Silnik: 1,6 Duratec
Rocznik: 2007
Domyślnie

re:waldezk
No właśnie takiej odpowiedzi szukałem - omomiarki górą!!! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i do roboty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. długi weekend już blisko
pozdro
ex

-----------
ps. jak się dodaje "pomógł"? - bo waldezk u mnie jak najbardziej zasłużył .....

Odp.: Tylko autor tematu moze to zrobic.
ex-runner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-05-2005, 10:32   #153
Zjacek
ford::amateur

Imię: Jacek
Model: mondeo
Silnik: tdci. tdci 120KW
Rocznik: 2004. 2011
Domyślnie

witajcie,,mam pytanie ,pilot przekazuje sygnal,mrugaja kierunkowskazy,slychac syrene a nie dziala zamykanie drzwi,tak jakby nie bylo wykonania tego co odebralo radio,gdzie tego szukac?
Zjacek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-05-2005, 11:13   #154
waldezk
ford::advanced

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

Zjacek,
sprawdź napięcia czy wychodzą z centralki
wtyczka z grubymi kablami c451a ta prawa
styk 5 - to impuls +12V na zamykanie
styk 6 - to impuls +12V na otwieranie
Stary 30-07-2005, 15:59   #155
Piter.
ford::beginner

Model: Nie Ford
Silnik: Nie Ford
Rocznik: 2000
Domyślnie

Powracam do swojego problemu bo do tej pory nie udało mi się nic znaleźć w temacie, dla przypomnienia:
Cytat:
Otóż drodzy koledzy grzebałem przy bezpiecznikach-wszystkie wyciągałem i sprawdzałem czy nie ma spalonego bo miałem problem z kontrolką no i wyciągnęłem od alarmu - alarm zawył wyłaczyłem i już.I prawdopodobnie od tego czasu żeby zaalarmować auto muszę dwa razy nacisnąć przycisk na pilocie - czy coś się rozprogramowało ??Czy to jest groźne ??
pytanie kieruje do speców od alarmu. Nie wiem jaki mam alarm, jaka centralka i tak dalej ale jak będzie trzeba to zajże albo sprawdze gdzie trzeba, w sumię to z chęcia bym się dowiedział jaki mam alarm w swoim mondku żeby o nim coś poczytać.
EDIT:
Skierowano mnie do tego postu ale przeczytałem cały i nie znalazłem powiązania z moim problemem.
Zrobiłem tylko zdjęcie mam nadzieję centralce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może ktoś z was rozpozn aco to za alarm i jak go ugryźć bo prawdopodobnie trzeba wejść w tryb serwisowy i zaprogramować od nowa.

Zdjęcie centralki prawdopodobnie
I jeszczee mam pytanie co to jest za puszka pionowa z lewej strony panela bezpieczników, bo trudno ją wyciągnąć ?
Stary 03-08-2005, 17:40   #156
waldor

Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2003
Domyślnie

Przeczytałem cały temat, ale za bardzo nie wiem o co chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. U mnie podwójne ryglowanie działa, ale alarm się nie włacza(bo jak pisaliście musi się świecić czerwona lampka przy zegarku).A wydaje mi się, że mam alarm, bo wczoraj po zgaszeniu silnika uzbroił mi się na chwile, tylko było słychać sygnał dzwiękowy i paliła się czerwona lampka, zablokowało mi też stacyjkę nie mogłem przekręcić, po paru sekundach odpuściło.Może coś źle robie?? jak kluczykiem załacza się alarm??
waldor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-08-2005, 08:47   #157
waldezk

Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

waldor, sprawdź za schowkiem czy na czarnej skrzynce masz takie oznaczenia:
( CL DL RC AS IS )
Stary 05-08-2005, 14:14   #158
waldor

Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2003
Domyślnie

Cytat:
Napisał waldezk
waldor, sprawdź za schowkiem czy na czarnej skrzynce masz takie oznaczenia:
( CL DL RC AS IS )
Ok sprawdzę i wieczorem, albo jutro dam znać...

[ Dodano: 2005-08-07, 08:36 ]
Już wszystko jasne, mam alarm i mam z nim problem mały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Włacza się i wyłacza kiedy chce, szkoda tylko, że nie wtedy kiedy ja chcę.Dlatego oddam do mechanika auto, bo obawiam się ,że dla mnie to trochę za skomplikowane.
Dzięki za zainteresowanie tematem.
waldor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-08-2005, 13:57   #159
sebastian_w

Domyślnie

Witam
Jestem nowym użytkownikiem Mondeo i po przeczytaniu tematu widzę iż problem alarmo jest wszech obecny.
Mam nodziaka w wersji ghia z 96 roku. Sprawdzałem mam pod maską wyłącznik krańcowy, mam podwójne ryglowanie drzwij, sygnalizyje to podwójne mignięcie kierunkowskazów.
Natomiast szukałem tam gdzie koledzy opisywali i nie moge znaleźć syrenki a i pojazd nie wydaje żadnych dzwięków przy zamykaniu. Próbowałem nawet z otwarta maską i wciśnietym włączniku załączyć alam i gdy póściłem to nic się nie działo.
Zastanawiam się czy w moim mondeo jest ten alarm czy tez go nie ma.

Prosze o rady.

Pozdrawiam Sebastian
sebastian_w jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-08-2005, 22:11   #160
BuryKuper
ford::amateur

Domyślnie

Witam szanownych klubowiczow.

Posiadam Mondeo sedana z 1997r. Niestety najpradopodobniej bez alarmu. Kluczyk z pilotem niestety uszkodzony. Kupilem alarm magicar i nijak nie wiem jak dobrac sie do centralnego zamka. Z kluczyka dziala podwojne ryglowanie. Chcialbym aby po uzbrojeniu alarmu automatycznie ryglowal podwojnie. Czy jest ktos w stanie wytlumaczyc lopatologicznie nowemu gdzie podpiac sie z alarmem do aby wraz z jego uzbrojeniem sterowal rowniez zamkami ?

pozdrawiam
Pawel
BuryKuper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania