Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-07-2005, 22:14   #21
TheTrooper
ford::average

Domyślnie

A u mnie nie działa ryglowanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , auto test Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , i przypominacz pasów, nawet nie wiem czy mam taką ikonke na pulpicie bo nigdy jej nie widziałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wogóle nic mi nie działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko patent z przeprogramowaniem kluczyka do drzwi kierowcy. Może coś spier.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. albo mondek ze stycznia 2001 nie ma tych opcji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

TheTrooper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-07-2005, 20:50   #22
zimoch
ford::beginner

Domyślnie

potwierdzam że u mnie też nie działa ( mondeo III , 1.8 125KM ). Za to każdorazowo po mojej zabawie z tymi instrukcjami po dwóch dniach dzieją sie inne rzeczy - typu nie domykają się same szyby. I znowu po dwóch dniach zaczyna działać spowrotem domykanie.
zimoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2005, 09:59   #23
WojtekFMH
ford::beginner

Imię: Wojtek
Model: Szukam Galaxy
Silnik: jeszcze nie wiem
Rocznik: 1999
Domyślnie Test wskaźników Mk III

Witajcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wykonałem test wskaźników w Mk III 2.0 TDdi 115km, który to samochód nie ma ESP ( brak włącznika ). A w opisie testu znalazłem informację, że kontrolka od ESP powinna się zapalić tylko i wyłącznie wtedy, jak auto jest w to ustrojstwo wyposażone - i podczas testu zapala się kontrolka między wskaźnikami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Czyżby auto było doposażone w ten wynalazek.....a może nie być podłączone. Kiedyś czytałem post ( nie pamiętam niestety autora ), w którym mondeowiec pisał, że kupił samochód bez komputera, a później dokupił tylko inną dzwigienkę migaczo-komputera.....i komp ożył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może ktoś z Was mnie oświecić :609:

Pozdrawiam Wojtek
Stary 22-08-2005, 15:51   #24
wojt_opole

Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 EB 160KM AT6
Rocznik: 2015
Domyślnie

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a czy ktoś może podać sposób na domykanie szyb ??
wszyscy mówią że to znane, ale nigdzie nie mogę znaleźć how to ;(

dajcie znaka jak wiecie...

ps. w moim MKIII 2.0TDCi '05 nie działa zamykanie drzwi po ruszeniu ;((
wojt_opole jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2005, 21:20   #25
Therion

Domyślnie

UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!!

W niektórych autach (MKIII i Foczkach) kod na blokowanie drzwi INICJUJE FUNKCJĘ AUTOALARMU "PANIC" (przez przypadek są takie same komendy). Oczywiście zależy to od modelu alarmu. Nie muszę chyba opisywać, jak wtedy auto się zachowuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na szczęście można wybrnąć z tej opresji wciskając cztery razy przycisk do wprowadzania PINu (ten obok diody) Przycisk należy wciskać w odstępach raz na 5 sek.
Pozdrawiam!
Therion jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-10-2005, 22:29   #26
D-fens

Domyślnie

Sorki za odgrzebywanie starszych postów ale zgodnie z zasadami forum pobawiłem się wcześniej ciekawą opcją "szukaj" i mam coś co nie padło w tej dyskusji.

Mianowicie - poczytałem sobie o komputerze w MKIII, wymianie liczników i przełącznika do kierunków. Dzisiaj dowiedziałem się (w ASO - za flaszkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) że nie ma porzeby wymiany całych zegarów a jednynie zmiana oprogramowania do zarządzania lewym wyświetlaczem (u mnie w wersji Trend pokazuje tylko temperaturę zewn). Koszt jak się dowiedziałem nie powinien przekroczyć 200 PLN plus oczywiście koszt zakupu przełącznika do sterowania z dźwigienki kierunków. Gdzie to zrobić? Ja dostanę namiar na gościa, który zajmuje się m.in. przekręcaniem liczników. Ma odpowiednie oprogramowanie i sprzęt - podobno działa. Więc musicie poszukać w swojej okolicy.

Acha - i dzięki Waszym podpowiedziom zrobiłem sobie w swoim Mondziaczku podświetlenie nóg kierowcy i pasażera - łączna kwota 3 PLN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. = 2 żarówki i minuta samodzielnej roboty. Super wygląda!

A co tam - skorzystam jeszcze z okazji i zapytam - co może być przyczyną samodzielnego uaktywniania się alarmu - zbyt czułe "mikrofony"? Sąsiedzi mają mnie dosyć - nawet obrzucali mi w nocy samochód jajkami (uszkadzając lakier). Samoczynnie się włącza o różnych porach i czasie. Jak ktoś ma pomysł to napiszę następnym razem model alarmu bo książeczka została w samochodzie na parkingu.

Pozdrawiam Mondeomaniaków. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 21-10-2005, 16:14   #27
D-fens

Domyślnie

Cytat:
Napisał marek11
Ta przerobka na kopa wedlug twojego rozeznania moze byc ciekawa. Napisz jak juz bedzie dzialac.

Oczywiście jak się za to zabiorę to nie omieszkam się pochwalić. Ale teraz czeka mnie wymiana amorków i przegląd zawieszenia (poza ASO) więc finanse będę miał w co ulokować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

[ Dodano: 2005-10-21, 09:15 ]
Czy moglbys opisac te minute roboty krok po kroku ?
1. Dosłownie - palcem sprawdziłem czy mam rzeczywiście oprawki w miejscu gdzie powinny się znajdować -> jest to dolna granica plastiku idąc w dół pod kierownicą w stronę "pedałów". Jest tam takie nierówne zagłębienie w które należy wetknąć żarówkę. Po stronie pasażera jest łatwiej bo jest tam wycięcie na granicy plastików dokłanie tam trzeba szukać oprawki.
2. Zakup w ASO Forda 2 żarówek 5W szklanych (chyba się nazywają bez cokołu) po 1,5 zł za sztukę - pewnie można i taniej
3. Przy otwartych drzwiach (bez użycia wzroku w moim przypadku - nie lubię się zchylać) wcisnąłem żarówki próbując różnych konfiguracji - docisąłem do końca jak zaczęła świecić.
4. Powtórzyłem operację po stronie pasażera
5. Ogromne zadowolenie z 1 samodzielnej modyfikacji mojego Mondziaczka
Stary 21-10-2005, 20:53   #28
Bauma
ford::expert

Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
Domyślnie

dziury chyba znalazlem na podswietlenie nog ale nie ma oprawek. moze sa gdzies w srodku czy jak ich nie ma teraz zamontowanych to nie ma wogole?? mozna takie oprawki dolozyc jesli sie okarze ze ich nie mam?? jesli to sa te dziury co mysle to zarowka jest skierowana w podloge?? przewody beda pociagniete jesli nie ma oprawek?
Stary 22-10-2005, 10:42   #29
D-fens

Domyślnie

Oprawki to takie nierówne dziurki, plastikowe. żarówke sie wciska a nie wkreca wiec gwintu nie namierzysz. 1,5 zł to nie wielki wydatek - kup 1 żarówke i próbuj wcisnąć. we wlasciwej pozycji zacznie swiecic - wtedy docisnij i juz po problemie. Mi to zajelo 1 minute wiec nie jest tak strasznie. Ja tez nie bylem pewnien czy to zadziala - ale "ryzyk - fizyk" i sie oplacilo.
Stary 22-10-2005, 11:27   #30
Bauma
ford::expert

Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
Domyślnie

no tak ale ja mam chyba tylko dziurki przygotowane pod oprawki. bo to metal a nie plastikowa oprawka i palec na wylot przecisne takze oprawek nie mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

tylko teraz czy jak dokupie oprawki to przewody beda pociagniete do tej instalacji czy tez ich nie bedzie? zeby wyjac schowek od pasazera to trzeba go mocno szarpnac czy innym sposobem bo nie chce nic urwac?

Zasady postowania