Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-11-2005, 18:23   #221
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

generalnie teraz nie ma już blosów z tymi mniejszymi slitami i wszystko idzie na slit D ( slit to ta rurka z wcięciem która gaz wpuszcza ) ktory wystarcza do silników o mocy do 150 KM - wiec ten który dostaniesz od Maup-a będzie właśnie taki - no i bardzo dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Struna jest offline  
Stary 14-11-2005, 21:58   #222
gondoljerzy
ford::average

Domyślnie

Mam dobre wieści w sprawie mojego Blosa. Przełożyłem go w inne miejsce, daleko od przepustnicy i ustawiłem prawie pionowo. Wcześniej był odchylony od pionu o jakieś 60 stopni. Według instrukcji-manuala z internetu Blosa można pochylać prawie do poziomu. Jednak to chyba nie jest prawda. Teraz, zamontowane pionowo, ustrojstwo zaczeło pracować właściwie. Auto zapyla jak dzikie i przy głebszym depnięciu ma bogatą mieszankę aż do odcięcia. Sam jestem zdziwiony. Ciekawe jak będzie teraz ze spalaniem.
gondoljerzy jest offline  
Stary 15-11-2005, 09:20   #223
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

pewnie że powinien być pionowoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja testowałem u siebie i różnica jest diametralna, jeszcze niewielkie odchyłkito spoko - ale tak spore już mocno dają się odczuć.
Struna jest offline  
Stary 15-11-2005, 16:53   #224
Pawelsky
ford::amateur

Domyślnie

Witam.

A czy taki monataz jak u mnie jest prawidlowy?? Blos lezy dosyc plasko ze wzgledu na to ze jak jest w pionie to mi sie macha nie zamyka i nie wiem czy nie jes zamontowany zbyt blisko przepustnicy. Moze dlatego wlasnie auto duzo pali...? jakos nie odczulem spadku spalania a chyba powinienem

fotka: http://i24.photobucket.com/albums/c50/P ... e1d0aa.jpg

Pozdr.
Pawel
Pawelsky jest offline  
Stary 15-11-2005, 17:10   #225
dzidzia

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pawelsky
Moze dlatego wlasnie auto duzo pali...? jakos nie odczulem spadku spalania a chyba powinienem

Co rozumiesz przez to ze auto duzo pali? Jest rzwawsze?wiec i ty pewnie mocniej pociskasz. Spadek spalania w stosunku do czego chcesz odczuć? do benzyny czy do miksera?

Przeciez nie spali ci mniej gazu na blosie niz benzyny. 16tka w korku ciągnie koło 11 benzyny, na mikseze jakieś 15,16 bankowo, na Blosie powinien palić w okolicach 13 litrów lpg oczywiście
dzidzia jest offline  
Stary 15-11-2005, 19:45   #226
Pawelsky
ford::amateur

Domyślnie

Otoz to. Na mixerze palil mi tak jak mowisz 15-16 przy dobrym ciskaniu po miescie. Kiedy zalozylem blosa poczulem moc i z niej korzystalem i spalanie bylo takie samo. Jednak ostatnio zaczolem jezdzic oszczednie zeby sprawdzic ile na blosie mozna zaoszczedzic i spalanie mam w granicach 13-14l/100km. To chyba mimo wszystko troche za duzo... wiec szukam przyczyny takiego spalania i nie bardzo wiem gdzie moze tkwic problem.
Pawelsky jest offline  
Stary 16-11-2005, 21:55   #227
gondoljerzy

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pawelsky
Witam.

A czy taki monataz jak u mnie jest prawidlowy?? Blos lezy dosyc plasko ze wzgledu na to ze jak jest w pionie to mi sie macha nie zamyka i nie wiem czy nie jes zamontowany zbyt blisko przepustnicy. Moze dlatego wlasnie auto duzo pali...? jakos nie odczulem spadku spalania a chyba powinienem
fotka: http://i24.photobucket.com/albums/c50/P ... e1d0aa.jpg
l
U mnie było podobnie. Zamontowałem go praktycznie na samej przepustnicy, ale z braku miejsca pochyliłem. I też nie odnotowałem spadku spalania a wprost przeciwnie. Na dokładkę miałem totalnie ubogą mieszankę.
Jak na razie po jednym tankowaniu spalanie ciut spadło. Do tego przyjemność z jazdy duuużo większa.
U ciebie nie bardzo jest gdzie przenieść blosa. Można jedynie pokombinować z dodatkowymi gumowymi rurami-kolankami tak żeby blos wypadł bliżej kolumny zawieszenia. Może tam da się go postawić pionowo.
gondoljerzy jest offline  
Stary 17-11-2005, 16:23   #228
kukus
ford::beginner

Domyślnie

oto wykresy z hamowni. jeden wykres jest gdy moje autko bylo zupelnie seryjne i zalozylem mu gaz. teraz ma dolot i kompletny wydech. wyniki sami ocencie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

seryjna moc 124Hp

palnik 30mm
benzyna: 113Hp / 130Nm
gaz: 106Hp / 123Nm

blos
benzyna: 135Hp / 140Nm
gaz: 122Hp / 141Nm (rozkrecony)
112Hp (przykrecony)

wiec widac roznice Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie mowiac juz o tym ze auto pieknie kreci sie do 7800 a nie jak wczesniej powyzej 6000obr wykres mocy robil sie plasciutki. Na swiezym wykresie widac ze od 6000obr wykres gazu (niebieski) leci w dol co jest wynikiem zaslabego parownika. moj daje 120Hp i tyle.

POLECAM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kukus jest offline  
Stary 17-11-2005, 16:37   #229
henry
ford::beginner

Domyślnie

witam
jedstem to nowy
bardzo ciekawy temat
gdzie mozna to cacko dostac ?
pozdrawiam
henry jest offline  
Stary 17-11-2005, 19:05   #230
dzidzia

Domyślnie

szukajcie az znajdzicie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , nie bedzie łatwo.

No w koncu ktoś pokazał biało na czarnym co to cudo potrafi. Po swietach moze i ja sie szarpne na shamowanie, Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dzidzia jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania