![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#221 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
generalnie teraz nie ma już blosów z tymi mniejszymi slitami i wszystko idzie na slit D ( slit to ta rurka z wcięciem która gaz wpuszcza ) ktory wystarcza do silników o mocy do 150 KM - wiec ten który dostaniesz od Maup-a będzie właśnie taki - no i bardzo dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#222 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Mam dobre wieści w sprawie mojego Blosa. Przełożyłem go w inne miejsce, daleko od przepustnicy i ustawiłem prawie pionowo. Wcześniej był odchylony od pionu o jakieś 60 stopni. Według instrukcji-manuala z internetu Blosa można pochylać prawie do poziomu. Jednak to chyba nie jest prawda. Teraz, zamontowane pionowo, ustrojstwo zaczeło pracować właściwie. Auto zapyla jak dzikie i przy głebszym depnięciu ma bogatą mieszankę aż do odcięcia. Sam jestem zdziwiony. Ciekawe jak będzie teraz ze spalaniem.
|
|
|
|
|
#223 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
pewnie że powinien być pionowoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja testowałem u siebie i różnica jest diametralna, jeszcze niewielkie odchyłkito spoko - ale tak spore już mocno dają się odczuć.
|
|
|
|
|
#224 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-10-2005
|
Witam.
A czy taki monataz jak u mnie jest prawidlowy?? Blos lezy dosyc plasko ze wzgledu na to ze jak jest w pionie to mi sie macha nie zamyka i nie wiem czy nie jes zamontowany zbyt blisko przepustnicy. Moze dlatego wlasnie auto duzo pali...? jakos nie odczulem spadku spalania a chyba powinienem fotka: http://i24.photobucket.com/albums/c50/P ... e1d0aa.jpg Pozdr. Pawel |
|
|
|
|
#225 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
Cytat:
Co rozumiesz przez to ze auto duzo pali? Jest rzwawsze?wiec i ty pewnie mocniej pociskasz. Spadek spalania w stosunku do czego chcesz odczuć? do benzyny czy do miksera? Przeciez nie spali ci mniej gazu na blosie niz benzyny. 16tka w korku ciągnie koło 11 benzyny, na mikseze jakieś 15,16 bankowo, na Blosie powinien palić w okolicach 13 litrów lpg oczywiście |
|
|
|
|
|
#226 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-10-2005
|
Otoz to. Na mixerze palil mi tak jak mowisz 15-16 przy dobrym ciskaniu po miescie. Kiedy zalozylem blosa poczulem moc i z niej korzystalem i spalanie bylo takie samo. Jednak ostatnio zaczolem jezdzic oszczednie zeby sprawdzic ile na blosie mozna zaoszczedzic i spalanie mam w granicach 13-14l/100km. To chyba mimo wszystko troche za duzo... wiec szukam przyczyny takiego spalania i nie bardzo wiem gdzie moze tkwic problem.
|
|
|
|
|
#227 | |
|
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Cytat:
Jak na razie po jednym tankowaniu spalanie ciut spadło. Do tego przyjemność z jazdy duuużo większa. U ciebie nie bardzo jest gdzie przenieść blosa. Można jedynie pokombinować z dodatkowymi gumowymi rurami-kolankami tak żeby blos wypadł bliżej kolumny zawieszenia. Może tam da się go postawić pionowo. |
|
|
|
|
|
#228 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-08-2005
|
oto wykresy z hamowni. jeden wykres jest gdy moje autko bylo zupelnie seryjne i zalozylem mu gaz. teraz ma dolot i kompletny wydech. wyniki sami ocencie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
seryjna moc 124Hp palnik 30mm benzyna: 113Hp / 130Nm gaz: 106Hp / 123Nm blos benzyna: 135Hp / 140Nm gaz: 122Hp / 141Nm (rozkrecony) 112Hp (przykrecony) wiec widac roznice Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie mowiac juz o tym ze auto pieknie kreci sie do 7800 a nie jak wczesniej powyzej 6000obr wykres mocy robil sie plasciutki. Na swiezym wykresie widac ze od 6000obr wykres gazu (niebieski) leci w dol co jest wynikiem zaslabego parownika. moj daje 120Hp i tyle. POLECAM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#229 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-11-2005
|
witam
jedstem to nowy bardzo ciekawy temat gdzie mozna to cacko dostac ? pozdrawiam |
|
|
|
|
#230 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
szukajcie az znajdzicie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , nie bedzie łatwo.
No w koncu ktoś pokazał biało na czarnym co to cudo potrafi. Po swietach moze i ja sie szarpne na shamowanie, Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
![]() |
|
|
|