![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#231 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-11-2005
|
Witam wszystkich uzytkownikow forum!
Odkad trafilem przypadkiem na ten temat jestem entuzjasta blosa i chcialbym go zalozyc. Skontaktowalem sie juz nawet z kims kto moze mi go sprzedac, ale mam problem z zalozeniem tego cuda. Niestety nie mam pojecia za bardzo o samochodach i nie chcialbym sie za to brac sam,tymbardziej ze znajomy powiedzial mi ze : "trzeba by chyba przerobic dolot bo mam niecodziennie umiejscowiony filtr powietrza, i zmienic filtr na stozek" (moge zamiescic zdjecie to moze ktos zweryfikuje czy to prawda). W zwiazku z tym szukam fachowca,firmy jakiejsc etc. ktora moglaby zalozyc i zestroic blosa (najlepiej w warszawie choc niekoniecznie). Mimo iz nie jestem uzytkownikiem forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to zwracam sie do was o pomoc, i prosze o namiar na kogos kto moglby sie tym zajac. Z gory DZIEKI!!!!! Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#232 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-08-2005
|
pokaz pokaz. ja uzyskalem tu pomoc i zrobie co sie da by pomoc innym. co do firmy to nie mam pojecia. przekrecam kluczyk i jazde Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#233 |
|
|
Zdjecia tego co mam pod maska
|
|
|
|
|
#234 |
|
|
fakycznie dziwna konstrukcja. ja bym zostawil filtr w seri wyjmujac oczywiscie gazowe patenty i zalozyl blosa gdzies w okolicach odcinka gdzie dolot do filtra jest pofaldowany. stozek oczywiscie ... czemu nie... ladnie brzmi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kurcze jezeli nie ma przeplywomierza i innych udziwnien to mozna by tam niezla rzezbe stworzyc. poprowadzic bezposrednia gruba rure do samego kolektora ssacego z zalozonym blosem gdzies po drodze. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. trzeba miec fantazje!
|
|
|
|
|
#235 |
|
|
fantazje tak.... ale umiejetnosci brak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. :] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tak na marginesie to chyba mam przeplywomierz. Czy oznacza to ze blos nie bedzie dobrze latał?
|
|
|
|
|
#236 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
ale wynalazek! dlatego nie lubie japończyków mają dziwne pomysły ale umią wykrzesać wiele wiecej z litra niz niemcy. tu mają +
Wracając do temmatu to ja bym wywalił całość i zbudował coś ładnego z nierdzewki + na końcu ładni filterek.Wg mnie moze być kłopot jeśli zostanie obudowa filtra a blos trafi przed nią?? No bo jak Blos przed filtrem tego jeszcze nie grali?? Ewentualnie zostawić puche przed nią dać blosa i załozyć stozek ale nie wiem czy bedzie banglać trzeba by spróbować, no i jeszcze jedna sprawa czy ta pozostawiona pucha oczywiście bez filtra w środku nie przyczyni sie do pogorszenia osiągów auta? no bo taka "bania" w dolocie gazu (jakieś zawirowania, zbieranie sie gazu) Pozatym ja bym sie zastanowił czy przy tych cenach warto inwestować ładne pare zł w instalke. Dziś przezyłem szok ropa drozsza od benzyny na stacjach o 10-12 gr!!! pb95- 3.72 on - 3.84 lpg- 2.22 ceny z gdyni, ja bym to przemyślał na twoim miejscu dokładnie, inwestycja to około 450 zł, jeśli ci auto nie strzela i mikser nie sprawia zbyt duzo kłopotów to bym nie ruszał!, bo jak doliczysz koszty przeglądu, troche wieksze spalanie lpg to te 450 zł bedą sie wieki zwracać. To tylko moje zdanie ale naprawde bym to przemyślał |
|
|
|
|
#237 |
|
|
a jaka roznica w kosztach przegladu i wogole to jakie przeglady? u mnie to wygaldalo tak ze jegomosc psiknal filt i zawor w butli i tyle... a i tak w tych dwuch miejscach jak sie na przegladzie auta okazalo sa przecieki. co do wiekszego spalania to sam sobie rpzeciez ustawiasz a co wiecej nie trzeba pomykac na regulacje bo nie dosc ze fura duzo pali to jeszcze trzeba za reg placic. ja tam jesteb bardzo zadowolony chyba ze o czyms nie wiem to poinformujcie mnie i zakonczcie moja bezkresna radosc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#238 |
|
|
nie, jescze nigdy mi nie strzelil ale osiagi na pewno sie pogroszyly, moze z tych 90km to zostalo z 70 w porywach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ale jakos bym to przezyl tyle ze mam takie dziwne zawiechy obrotow zarowno na gazie i benzynie odkad zalozyli mi instalacje. Wyglada to tak: do 2500 rpm rozkreca sie normalnie, po czym na tej wlasnie wartosci dziwnie przytrzymuje auto co widac na obrotomierzu, a pozniej idzie juz normalnie. Mam juz tego dosyc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i myslalem ze blos pomoze ale widze ze beda problemy zeby to zalozyc. Dzieki za wszystkie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. odpowiedzi
|
|
|
|
|
#239 | |
|
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-09-2005
|
Nie wygłupiajcie się panowie szlachta z zasilaniem filtra powietrza mieszanką z LPG. BLOS ma być ZA filtrem (i tu nie chodzi już o kwestię ewentualnego zniszczenia blosa tylko o totalną demolkę w razie wystrzału).
Przepływomierz nie jest żadną przeszkodą - może go być lub nie być. aqva_99: Faktycznie dolot masz waćpan udziwniony i chyba najlepszym rozwiązaniem jest wywalenie oryginalnego filtra, elastyczny dolot --- BLOS --- zaś jakieś rurzyszcze --- filtr stożkowy (oddzielony od komory silnika żeby ciepłego powietrza nie wdychał za duzo). Poza tym do stożkowego filtra nie trzeba będzie już kombinować obudowy. gondoljerzy no popatrz, a szukałeś przyczyny ubogiej mieszanki w wycięciu gwizdka - jak teraz masz w końcu - dużo rozpiłowany??
![]() |
|
|
|