Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-02-2006, 20:20   #491
gondoljerzy
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał KGB
Cytat:
Napisał gondoljerzy
Na pewno spełnia swoją funkcję w sensie dynamicznego doładowania. To w jakim stopniu może ci zubażać mieszankę możesz próbować wyczuć porównując jak się zbiera na niższych biegach, a jak na wyższych.
z mojego doswiadczenia to na wyzszych kazdy samochod zbiera sie gorzej ,nawet jak mieszanka bedzie bogatsza
to wynika z mniejszego momentu na kolach przy wyzszych biegach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
trzeba sprawdzic na sondzie LAMBDA - nie ma innych mozliwosci sprawdzenia
Racja. Źle się wyraziłem. Chodziło mi o porównanie do benzyny. Jeśli jest zdmuchiwanie gazu to różnica w żwawości silnika pomiędzy benzyną i gazem będzie się powiekszać na coraz wyższych biegach (z racji coraz większego zdmuchiwania).

gondoljerzy jest offline  
Stary 07-02-2006, 13:02   #492
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

Cytat:
Napisał gondoljerzy
z racji coraz większego zdmuchiwania
czyli defacto zubażania mieszanki.
Struna jest online  
Stary 12-02-2006, 14:51   #493
piotrjamrozek
ford::amateur

Domyślnie

witam sledze ten temat od dluzszego czasu i niedawno zalozylem blosa zamiast II generacji. nie jezdze fordem i pisze tu bo to jedyne miejsce gdzie cos mozna sie dowiedziec na temat blos.

teraz jestem zadowolony z mocy i spalania auta (vw golf III 2.0 16v ABF), ale nie moge sie nim cieszyc do konca z powodu bardzo wolno opadajacych obrotow.

podobny problem z obrotami ma dzidzia i tu pytanie czy rozwiazales to jakos?
u mnie nie ma przeplywki gazownik powiedzial ze to wina silniczka krokowego benzyny ale to droga impreza i chce sie dowiedziec cos wiecej

z gory dziekuje za pomoc
piotrjamrozek jest offline  
Stary 12-02-2006, 18:06   #494
dzidzia

Domyślnie

Cytat:
Napisał piotrjamrozek
podobny problem z obrotami ma dzidzia i tu pytanie czy rozwiazales to jakos?
u mnie nie ma przeplywki gazownik powiedzial ze to wina silniczka krokowego benzyny
Tak ja sie uporałem, musisz wyregulować dawke gazu na wolnych obrotach bo dostaje go za dużo i dlatego wolno schodzi. Wkręc małą śrubke na maksa aż zacznie kuleć na wolnych i wtedy powoli odkręcaj do równej pracy silnika, od razu jak zacznie równo pracować przestań wykręcać bo róznicy nie poczujesz a bedzie lał gazu jak głupi do garów i nie przepali (z tego właśnie powodu chlał mi 15 litrów). Pytanie brzmi czy masz stożek czy zwykły filtr? jak masz stozek i ciągnie ciepłe powietrze po nagzaniu silnika to bedzie czuć zamułe i takze jest wyczuwalna róznica przy schodzeniu z obrotów w porównaniu do zimnego silnika.

Czemu nie masz przepływki? ABF nie miał? Profilaktycznie zdemontuj krokowca i wymocz go pożądnie w jakimś płynie co rozpuści syfy znajdujące sie w nim. ale jeśli na benzynie chodzi prawidłowo i ładnie trzyma obroty to to nie bedzie jego wina.
Zorganizuj se przepływomież bo jeśli go nie masz a powinieneś mieć to silnik czyta z kompa ustaloną sekwencje dawki powietrza a to tez nie jest dobre, pozatym są kłopoty z odpalaniem i tzrymaniem obrotów na zimnym silniku(ciągle gasnie)
dzidzia jest offline  
Stary 12-02-2006, 19:21   #495
.Misio.
ford::beginner

Domyślnie

A ja sie pochwalę - dzis zakupiłem Blosa wraz z dedykowaną jemu klapą zabezpieczajacą (Od naszego wspanaiłego dostawcy Maupa - za co serdecznie dziękuję). Zakładać pewnie będę (a ściślej liczę ze mi założy nasz spec Struna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) ) dopiero w marcu, bo chwilowo remontuje silnik, a potem chciał bym pierwsze km przejechać na benzynce.
Pozdrawiam.
Misio
.Misio. jest offline  
Stary 12-02-2006, 23:42   #496
dzidzia

Domyślnie

Cytat:
Napisał .Misio.
dzis zakupiłem Blosa wraz z dedykowaną jemu klapą zabezpieczajacą
A nie chcesz zapodać fotki tej klapki tu na forum??
dzidzia jest offline  
Stary 13-02-2006, 00:26   #497
.Misio.
ford::beginner

Domyślnie

Witam.
Mam fatalny aparat do tego jeszcze po ciemku robi jeszcze gorsze fotki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pewnie Maup zrobił lepsze i pewnie je zamieści :-)
To co zrobiłem zamieszczam - podkreślam fatalne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam.
Misio
.Misio. jest offline  
Stary 13-02-2006, 10:23   #498
dzidzia

Domyślnie

no kurde mam identyczną tylko moja ma w srodku przelot 40mm. Srednica na rure wynosi 70 mm. ogranicza mi troche osiągi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . bede musiał sie przespacerować do jakiegoś tokarza moze sie uda ją rozwieccić do 5-5,5 cm, zawsze coś. U ciebie widać ze jest wieksza srednica.
dzidzia jest offline  
Stary 13-02-2006, 10:50   #499
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

no całkiem spora - i o to chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Struna jest online  
Stary 13-02-2006, 20:31   #500
maup

Domyślnie

zgłaszam się wywołany do odpowiedzi.
Zdjęć niestety nie zrobiłem bo mnie ostatnio pasmo nieszczęść prześladuje i jedno z nich mi rozpierdzioeliło aparat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Klapa jest absolutnie piękna, przelot spory (dedykowana do Blosa) i jedyna wada to cena (stówka z małym ogonkiem).
Co do roztaczania tej mniejszej, o której pisze dzidzia, to o ile samo roztoczenie nie powinno przysporzyć problemów o tyle dorobienie większej klapki może być uciążliwe (tam pod klapą jest jeszcze uszczelka, tylko .Misio. od drugiej strony atakował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Zamknięty Temat

Zasady postowania