![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#511 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Cytat:
Sam przywożę regularnie benzynę i gaz z Białorusi (legalnie, to co w zbiorniku i butli). Na Białorusi można kupić benzynkę 76, 80, 92 i 95 oktanów. Ja kupuję 92 oktany, bo cena za 95 jest dużo wyższa. Ale regularnie widuję innych polaków kupujących na Białorusi najtańsze benzynki 76 i 80. Na Ukrainie jest pewnie podobnie z asortymentem i podobnie z rzetelnością handlujących tym paliwem. |
|
|
|
|
|
#512 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-02-2006
|
gondoljerzy, ,
no wiesz gośc smiga na nim honda civic i hiundayem cupe i pali mniej wiecej tyle ile naszego i z tego co wiema to przywozi 92oktanowa zreszt taka jak dla siebie tak że sobie badziewia chyba by nie przywoził dodam ze w polsce wcale lepsze paliwo nie jest znajamy mial w bance paliwo z jedenej z lepszych stacji- BP i w zimie mu zamarzło a nie wspome juz o paliwie z orlenu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Astra powered by prawa noga,a wszyskie drogi nie prowadza do domu,one sa moim domem.Moje błędy w pisowni są celowe,zamierzone i chronione prawami autorskimi.Używanie podobnych błędów jest zakazane i bezprawne. http://www.pswu.pl |
|
|
|
|
#513 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-02-2006
Model: a4
Silnik: 1.8t
Rocznik: 2002
|
cześć chłopaki! jestem TU nowy. Dzisiaj założyłem blosa do swojej mazdy, po 2 tygodniach leżenia na półce.(z braku czasu). kupiłem go, bo mnie przekonały wypowiedzi na waszej stronie. po założeniu blosa byłem w szoku.odpaliłem na beni, przygazówka i się przełaczyło na gaz, zaczał pracować bez najmniejszego zająknięcia(nic nie regulowałem). Jazda próbna: rewelacja,kręci ood samego dołu,do 6500 bez zarzutu.na mikserze musiałem delikatnie cisnąć na pedał bo się mulił,a przy 5000 brakowało mu tlenu.(palnik 32 mm). jutro jadę na regulacje na analizator do kumpla.jak was interesuje to opiszę czy coś się zmieniło. noi ciekawe jak ze spalaniem(na mikserze ok 12 l w mieście).pozdrawiam wszystkich Forumowiczów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#514 | |
|
![]() Zarejestrowany: 17-01-2006
Model: transit
Silnik: 2.5di
Rocznik: 1998
|
Cytat:
I idąc Twoim rozumowaniem założyłem sobie blosa do astry gsi. Celem pozbycia sie klapki umieściłem przepływomierz...na półce w garażu. Auto o dziwo w tym trybie awaryjnym jeździ bardzo fajnie...ki diabeł ? Oczywiście chek się świeci...muszę obczaić, czy mi się w tym trybie zapłon nie opóźnia. Zachowanie auta na to nie wskazuje..... |
|
|
|
|
|
#515 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-08-2005
|
Hej hej jakis czas mnie nie bylo.
Przypomne sie. Smigam Honda CRX ed9 d16z5 i zalozylem blosa wrzucalem tu wykresy i dokaldnie opisalem co i jak. posmigalem i przyszla pora na turbo ktore juz zalozylem. Teraz pytanie do specow. Parownik BRC pod turbo z wezem do dolotu, gaz podawany blosem i teraz pytanie czemu brakuje mocy gdy zaczynam pompowac tj uczucie jest takie jakby mieszanka byla za uboga. wina parownika ze nie podaje czy regulacja? blosik jest rozkrecony calkiem mocno. wiec jak to ustawic i pytanie gdzie stroic. czy na hamowni czy wystarczy magik gazu a moze samemu da rade jak bylo z instalacja NA. |
|
|
|
|
#516 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-01-2006
|
Witam.
Ja nadal stoje z "akcją BLOS", ale mam nadzieje ze przyszła sobota to bedzie ten dzień w którym zobacze co on potrafi w tak dziwnym i nietypowym aucie jak mój :-) Moge sie narazie pochwalić ... wyonaniem dolotu: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. narazie tyle. kukus Na moje niefachowe oko to parownik niewydala :-( Pozdrawiam. Misio |
|
|
|
|
#517 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-08-2005
|
tez takiew razenie odnioslem ale parownik jest do 200 koni a przy o,2 bara powinienem miec jakies 150 wiec jeszcze spory zapas. Ogolenie mam spotkac sie z czlowiekiem ktory ma to wyregulowac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Prosze pisac jezeli ktos jeszcze jakies pomysly ma.
|
|
|
|
|
#518 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-02-2006
|
Misio ma takie pytanko czy ty dałeś klapke antyszczałowa miedzy BLOSem a kolekktorem czy przed BLOSem miedzy nim a filtrem powieetrza.
jaka instalke miales wczesniej na srube czy z elektronika i czekam na ocene efektów ps.ja mam klapke antyszczałowa na 42mm i jeszcze troche mogłbym podpiłować a twoja jaka ma srednice Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Astra powered by prawa noga,a wszyskie drogi nie prowadza do domu,one sa moim domem.Moje błędy w pisowni są celowe,zamierzone i chronione prawami autorskimi.Używanie podobnych błędów jest zakazane i bezprawne. http://www.pswu.pl |
|
|
|
|
#519 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-01-2006
|
Witam.
Miałem instalke na śrube (niestety), jak pisałem wczesniej mikser 32mm i zintegrowaną klape chyba 30mm (ale tego nie jestem pewny). Będę miał taki układ w autku - puszka z filtrem, przepływomierz, rura dolotowa, blos (jak byś sie dobrze wpatrzył w pierwszą fotkę lub czytał instrukcje do Blosa to byś wiedział jak to ustawiłemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), klapa (bez piłowania 45mm, specjalan do Blosa), rura dolotowa, kolektor z przepustnicą. Na samej górze tej strony jest porónanie moich byłych i przyszłych urządzeń podajacych LPG Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam. Misio |
|
|
|
|
#520 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-03-2006
|
Witam
Czytalem watek o blosie i czytalem az sie przemoglem i blosik juz jest w moim aucie (Trooper 2,6i) i mam od razu problem. Nikt wczesniej nie podal zdecydowanie co zrobic ze srubka od wolnych obrotow w parowniku(lovato).Przy ustawieniu jak bylo przy zasilaniu palnikiem to srubke od wolnych obrotow w blosie (ta mala w duzej) moglem wkrecic do oporu i nic sie nie dzialo.Silnik chodzil rowno,na obroty wchodzil tez ladnie.Przyspieszenia i v max taka sama mimo niezaleznie od tego czy blos skrecony czy odkrecony(duza sruba) Pogmeralem troche dzisiaj i na probe wkrecilem srubke od wolnych obrotow w parowniku.Dopiero wtedy okazalo sie ze trzeba pokrecic(odkrecic) ta od skladu mieszanki na wolnych obrotach w blosie.Czy tak ma byc ??? Nastepna sprawaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.arownik rozkrecony na max i zuzycie gazu ponad 20 l/100 w miescie(przy jezdzie raczej delikatnej) Zaczalem bawic sie parownikiem i skrecilem go na maxa.Zuzycia gazu nie podam bo dopiero zatankowalem testowa ilosc gazu ale widze ze dynamika sie nie zmienila.Przyspiesza jak trzeba,nie strzela,nie prycha i ogolnie wszystko wyglada jak na rozkreconym parowniku.Nie bylem jeszcze na analizatorze bo chyba tylko tam wyjdzie tak naprawde co i jak. Lambda pokazuje w ogole jakies dziwne rzeczy(generalnie caly czas niby za uboga.Na benzynie jest ok. I teraz pytanie do madrzejszych ode mnie.Jak to jest z tym rozkrecaniem parownika?Jak bede mial rozkrecony to mnie drozej wyjdzie niz na benzynie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.