![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-04-2006
|
![]()
witam,
proszę o podpowiedz gdzie w okolicach dąbrowy górniczej - sosnowca mogę założyć dobrze instalację LPG ? z góry dzięki za podpowiedz pozdrawiam wojtek |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-04-2006
|
![]()
:fcp26 Witam.
Niedawno kupiłem fIESTKE 1.1 92r. jak narazie się faknie sprawuje i noszę się z zamiarem założenia gazu, ponieważ często gęsto jeżdze tylko po mieście to chciałbym zaoszczędzić chociaż na paliwie. Czy jest wogule sens zakładać gaz na taki mały silmik. Dodam że jest to zwykły gaznik. Ze spalaniem to różnie bywa na trasie tak do 4.8L, a w miescie 5.5 - 5.7 zależy jak jeżdze. A może ktoś zna dobre miejsce żeby założyć Gaz. Rzeszów, Jarosław , Przemysl. Pozdrawiam :fcp26
![]() |
#23 | |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
|
![]() Cytat:
Jeden Procent dla "Małego Komika" Jest: BMW E61 LCI 520D Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD były Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936 Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-04-2006
|
![]()
Ja na instalacji II gen. przejechałem 70kkm (Zetec).Przez cały ten czas nie miałem ŻADNYCH problemów nie licząc dolotu powietrza ale to nie problem dorobiłem sobie rurę.Wymieniam wszystko regularnie ale bez przesady świece wymieniałem po 50 kkm.Nie mam żadnej klapki (kolektor aluminiowy), nigdy nie było żadnego wystrzału a silnik pracuje ciszej i równiej na gazie niż na benzynie.
Podstawa to dobrze dobrana założona i wyregulowana instalacja. Kabal, w Dąbrowie jest warsztat LPG na ulicy Bohomolca z kilkunastoletnim doświadczeniem może warto tam zajrzeć..Ja zakładałem co prawda w innym ale właściciel tam nie ma zbyt pochlebnego zdania o Fordzie, więc póki co reklamy nie będę robił :fcp2 bo mnie troche gość wkurzał z tymi tekstami aczkolwiek zrobili bardzo dobrze i do tej pory jest wszystko gites |
![]() |
![]() |