Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-11-2006, 20:08   #1
skorpion23
ford::beginner

Domyślnie Problem z immobilaizerem!!!

Witam wszystkich i poraz kolejny prosze o pomoc!!! Mianowicie w ciagu ostatnich trzech dni moj Galaxik 2.3 98r dwa razy robil mi psikusa i nie dał sie odpalic. Blokowało mi immobilaizer i trzeba bylo chwile odczekac,zeby wkoncu załapał. Moze ktorys z was szanowni koledzy klubowicze mial taki problem? Jezeli tak to prosze bardzo o podpowiedz co i jak naprawic,zeby ruszyło. Dodam jeszcze,ze sterowanie zamkiem odbywa sie w normalny sposob czyli otwiera sie go mechanicznie i problem ten wystepuje na wszystkich trzech kluczykach ktore posiadam takze nie jest to wina kodowania kluczykow. Z gory dziekuje za okazana pomoc i pozdrawiam wszystkich klubowiczow!!!

Ostatnio edytowane przez deku ; 18-02-2016 o 12:02 Powód: prefix
skorpion23 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2006, 11:01   #2
ArtB
ford::amateur

Domyślnie

Witam
Miałem ten sam problem, otóż mi nawet w czasie jazdy silnik gasł!! Okazało się, że to nieimmob... tylko brak zasilania na komputer. Pod kolumną kierowniczą jest jakiś główny przekaznik który zle działał i niezawsze podawał prąd na komputer, wystarczy podać zewnętrzna zrodło pradu na komputer i działa albo naprawic przekaznik. Warto też sprawdzić wszytkie podłączenia ( kostki )
Pozdrawiam
ArtB jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2006, 18:21   #3
skorpion23

Domyślnie

Wszystko by sie zgadzało ale mi pali sie,a raczej miga kontrolka od immobilizera :fcp25 Jak chce go odpalic to raz zalapuje i bez problemu zapala,a czasami go blokuje i trzeba odczekac chwile. Najlepiej jest wtedy zamknac samochod i ponownie otworzyc. Wtedy zazwyczaj na chwile problem znika!!!
Stary 03-11-2006, 19:03   #4
ArtB

Domyślnie

Witam
Kontrolka mi też mrugała tak jakby immobilajzer się uzbrajał i niemogłem odpalić autka. Czasami się udawało, ale gadałem z innymi to właśnie przekaznik główny prądowy ma gdzieś tzw. zimny lut mi elektry to znalazł i naprwił przekaznik, od tamtej pory wszystko ok.
ArtB jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-11-2006, 19:17   #5
skorpion23

Domyślnie

W takim razie jutro z samego rana zagonie swojego znajomego elektryka do roboty niech szuka i naprawia. Jak juz sprawdzi to dam znac czy jest OK!!! Dzieki za wskazowki

[ Dodano: 2006-11-04, 13:49 ]
Dzisiaj elektryk modzil z przekaznikami i jak narazie jest OK :fcp1 Mam nadzieje,ze ten problem sie juz nie powtorzy. Dzieki za okazana pomoc

Ostatnio edytowane przez subratri ; 13-05-2010 o 21:27
Stary 13-05-2010, 18:54   #6
yelon1

Model: galaxy
Silnik: 2,0 dohc
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: Problem z immobilaizerem!!!

witam jestem nowym uzytkownikiem tego forum..mam taki problem z galaxy 2.0l a mianowicie po przekreceniu kluczyka w stacyjce niema zadnej reakcji auto nie zapala,natomiast na popych pali bez problemu czy jest to wina immo??prosze o pomoc pozdrawiam
yelon1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-05-2010, 21:28   #7
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
Domyślnie Odp: Problem z immobilaizerem!!!

Nie, to nie jest wina immo. Jest to wina czegoś związanego z rozrusznikiem. Urwany kabel?? spalony bezpiecznik??
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania