![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-12-2006
|
tak jak w opisie w momencie przekrecenia kluczyka włączają mi się automatycznie wentylatory i delikatnie świeci dioda klimatyzacji(ręczna)jak załacze klime to dioda świeci się normalym natężeniem,doszedłem że jak odłącze złaczkę od czujnika temperatury to wentylatory przestaja chodzic,wcześniej miałem wyciek z pod czujnika płynu chłodzącego i prawdopodobnie gdzieś robi zwarcie ale czujnik jest podobno dobry bo był mierzony?poradżcie coś proszę pozdrawiam
|
|
|
#2 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 24-04-2005
Model: VB/RT/GIII
Silnik: 2.0/1,2/1.8
Rocznik: 97/95/93
|
Cytat:
wozidła... Vectra B 2,0 '97 - całkiem wygodne Twingo 1,2 '95 - mały pomykacz Golf III 1.8 GT '93 - bagażówka Yamaha XV700 [Regulamin Forum] [Szukaj] ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ http://img524.imageshack.us/img524/8421/emot2ok6.jpg |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
tak też myślałem że to ewidentnie wina czujnika ale dlaczego świeci się dioda od klimy?
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 24-04-2005
Model: VB/RT/GIII
Silnik: 2.0/1,2/1.8
Rocznik: 97/95/93
|
mozliwe ze masz spadki napieć na złaczach przewodów - wentylator pobiera troche prądu i spadek jest juz wystarczajacy aby zaczynała lekko swiecić - jak dla mnie to temat diody pomiń - zajmij sie wyłacznikiem.
wozidła... Vectra B 2,0 '97 - całkiem wygodne Twingo 1,2 '95 - mały pomykacz Golf III 1.8 GT '93 - bagażówka Yamaha XV700 [Regulamin Forum] [Szukaj] ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ http://img524.imageshack.us/img524/8421/emot2ok6.jpg |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
wczoraj w końcu po wielu przemyśleniach i poradach waldi,kupiłem czujnik u znajomego bo zastanowiło mnie dlaczego pytali o to czy mam klimatyzację,okazuje sie że z czujnika który załącza wentylatory są cztery wyjścia- i jedno wyjście odpowiada za klime(dlatego to lekkie świecenie diody) podłączyłem go na sucho w złączkę i działa!gdy zdemontowałem stary czujnik okazało się że wycieki były nie spod gwintu w obudowie termostatu jak myślałem tylko rozszczelnił się czujnik w górnej części(ciekawa przypadłość)
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Adam
Model: Ford Galaxy 2.0 TDCI Power Shift Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2006
|
Małe sprostowanie :fcp1 To nie jest czujnik, tylko włącznik :fcp2 .
W katalogach z częściami stoi pod nazwą włącznik, jak ktoś szuka czujnika to ciężko znaleźć :fcp29 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-04-2007
Model: był Mondeo MK1 1.8 jest Fiesta mk6
Silnik: 1.3
Rocznik: 2005
|
Wszystko ładnie,pieknie,ciesze sie ze u kolegi na tym sie skonczylo,bo ja mam taki sam problem,lecz po wymianie wlacznika wentylatorow nie zalaczaja sie nawet po nagrzaniu silnika, no i co z tym fantem zrobic?
|
|
|
|