Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-05-2007, 13:28   #1
ettarchi
ford::beginner

Domyślnie [FFII] klocki hamulcowe gdzie kupic?

Witam, Po 38 kkm nadszedl czas zeby wymienic przednie klocki hamulcowe w swojej foczce. Gdzie polecacie dokonac zakupu? ( chcialbym kupic oryginalne Fordoskie) W ASO we Wroclawiu kosztuja 235zl (- 10% rabatu), na [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] sa po 169zl, a na [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] po 140zl. Czy w tych sklepach internetowych czesci sa tej samej jakosci co w ASO? Troche dziwi mnie bardzo duza roznica w cenie - miedzy ASO a fordczesci.pl to az 95 zl!!!. Poradzcie prosze co zrobic zeby nie wydac za duzo pieniedzy a miec dobre hamulceGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moze we Wroclawiu zna ktos jakis sklep gdzie mozna kupic oryginalne klocki w dobrej cenie? Pozdrowienia dla wszystkich!!

ettarchi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-05-2007, 15:26   #2
ted77

Model: Focus kombi
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 2009
Domyślnie

Ja kupiłem swoje do FF I w ford.sklep.pl - jak je dostałem to widzę,że są oryginalne. W ASO praktycznie wszystkie części są droższe bo muszą przecież zarobić na wynagrodzenia pracowników, utrzymanie itp.
ted77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-05-2007, 16:33   #3
Dietih
ford::average

Model: Focus I/AlfaRomeo Stelvio
Silnik: 1.6 benz; 2.0
Rocznik: 2004/2021
Domyślnie

Cytat:
Napisał ettarchi
na [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] sa po 169zl, a na [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] po 140zl. Czy w tych sklepach internetowych czesci sa tej samej jakosci co w ASO?
Spoko, możesz kupować w obu tych sklepach, sam korzystałem- towar oryginalny, cena dobra i szybka dostawa! (to brzmi jak rasowa reklama :fcp12 )

Cytat:
Napisał ettarchi
Troche dziwi mnie bardzo duza roznica w cenie - miedzy ASO a fordczesci.pl to az 95
A nie powinno- takie są możliwości handlu internetowego.
Pomyśl w ten sposób: to przykład na to ile z Ciebie ZDZIERAJĄ :fcp7 autoryzowane serwisy!!! te marże idą na utrzymanie olbrzymich obiektów, pensje dla szeroko uśmiechających się panów w salonie i inne koszta dilerów...prawidła ekonomii :fcp4

Reasumując śmiało korzystaj z zakupów w necie!
Pozdro!
Stary 03-05-2007, 19:01   #4
Skolmi
ford::expert

Model: Focus
Silnik: PNDD + LPG
Rocznik: 2018
Domyślnie

U naszego admina Jacka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

AFAIK to we Wrocławiu możesz odebrać osobiście.
Stary 03-05-2007, 19:20   #5
ettarchi

Domyślnie

dzieki wielkie za radyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To ze ASO ma czesto ponad 100% marze to ja doskonale wiem i dlatego szukam wlasnie po internecieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Do kolegi z forum juz napisalemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Milego weekendu wszystkim!!!
Stary 04-05-2007, 22:13   #6
marivs

Model: był Focus Mk1 jest Mk2 sedan
Silnik: był 1.8 TDDi jest 1.6 TDCI 109KM
Rocznik: 1999 teraz 2005
Domyślnie

A ja dzisiaj wymieniłem tarcze i klocki w FF1- wszystko od JURID. Za całość zapłaciłem tak (310zł): tarcze 200zł, klocki 110zł. Dopiero się układają więc ciężko coś powiedzieć ale mam nadzieję, że będzie dobrze.. w końcu tylko JURID robi klocki do S-class'y z fabryki :fcp27
Stary 05-05-2007, 21:53   #7
ettarchi

Domyślnie

Ja do zamiennikow sie troche zrazilem. Wczesniej mialem Seata Toledo II i o ile klocki Textar ( podobno fabryczny dostawca VW) z oryginalnymi (pierwszymi) tarczami sprawdzaly sie bardzo dobrze to gdy wymienilem tarcze na ATE + klocki Textar hamulce wyraznie oslably, znacznie szybciej sie przegrzewaly...Tak na marginesie, to nie staram sie nikogo przekonac ze " tylko oryginaly" ale z zamiennikami bywa niestety roznie...
Stary 05-05-2007, 22:25   #8
lysy3101
ford::amateur

Domyślnie

Witam!!!!
Ja w poprzednim furowozie jakim był Fiat Brava miałem kilka różnych producentów klocków
lecz jednak klocki EBC Green Stuff po prostu rzucały na szybę POLECAM
W krakowie można zamówić produkty EBC w :

JC AUTO KRAKÓW ul.Zakopiańska 301
012/267-47-77
pn-pt 8-18
sob 9-13

wracając do tematu klocków ...niedawno stałem się posiadaczem focusa kombi i na 100% zaopatrzę się w takie klocki jeśli będę wymieniał
:fcp12
lysy3101 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-05-2007, 11:53   #9
Dietih

Model: Focus I/AlfaRomeo Stelvio
Silnik: 1.6 benz; 2.0
Rocznik: 2004/2021
Domyślnie

Cytat:
Napisał marivs
tarcze i klocki w FF1- wszystko od JURID.
Nie chce Cię martwić ale ja miałem styczność z tym towarem!
Założyłem tarcze i klocki firmy która wspomniałeś- porażka! Po 4miesiącach(3tkm :fcp15 ) były krzywe i biły tak że nie dało się jeździć!!! Wymieniłem na brembo Max i ferodo premier i tak sobie jeżdżę juz ponad 20tkm!

Cytat:
Napisał marivs
klocki 110zł.
Za te ceny które wymieniłeś mogłeś spokojnie nabyć oryginalne w sklepie Klubowym albo w innych dobrych sklepach na necie :fcp14

No ale żeby Cię nie dołować całkowicie to trzeba przyznać że focus z TDDi to nie puma i styl jazdy zupełnie inny (chyba że jednak :fcp4 )
Tak więc całkiem prawdopodobne że trochę Ci posłuży ten zestaw, nie tak jak u mnie :fcp18
Pozdro i szerokiej!
Stary 06-05-2007, 14:26   #10
marivs

Model: był Focus Mk1 jest Mk2 sedan
Silnik: był 1.8 TDDi jest 1.6 TDCI 109KM
Rocznik: 1999 teraz 2005
Domyślnie

Dietih, przy zakupie JURIDA należy zwrócić uwagę na numer katalogowy produktu a tym bardziej aby na końcu była litera "J" - podobno tak oznaczone produkty są z wyższej półki.
styl jazdy.. a to już różnie.. w zależności od warunków drogowych... 190km/h też już się pokazało na liczniku (3miejska obwodnica) :fcp27
Odpowiedz

Zasady postowania