![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-06-2007
|
![]()
Witam,
czy to prawda, że na wtyczce, złączu czy też porcie (jak kto woli) do podłączenia kompa LPG nie powinno być żądnej naklejki lub czegokolwiek innego co miało by robić za plombę?? Owszem przyznaje,że jest to dziwne pytanie ale sprowokowane tym,że podjechałem na inna stację sprawdzić czy instalacja została dobrze założona (moja taka mała obsesja :fcp3 )i koleś jaka zobaczył "plombę" (naklejka) na złączu do kompa stwierdził , że takich rzeczy nie powinno się robić bo do kompa powinien być swobodny dostęp!! Czy wy coś na ten temat wiecie jak to jest w rzeczywistości?? Z góry dzięki za pomoc. :fcp1
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-08-2006
Model: Mondeo [Mk2]
Silnik: 2,5L V6 / STAG300 LPG
Rocznik: 1997
|
![]()
a instalacja założona to jest ..... ?? jaką masz założoną instalację
ja u siebie mam Stag'a 300 i swobodny dostęp do wtyczki i tym samym komputera gazownik u którego robiłem instalację nie przywiązuje wagi do tego czy użytkownik sam będzie wpinał sie do kompa czy nie |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
![]()
A niby jakie jest uzasadnienie tego, że ma nie być plomby? Jakieś przepisy tak mówią, czy ogólne niepisane zwyczaje wśród gaziarzy? Jak przyjedziesz do gaziarza z niezerwaną plombą to ma pewność, że sam nic nie nagmerałeś, a jak zerwałeś, znaczy, że można cię podejrzewać o sabotaż :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-06-2007
|
![]()
No właśnie też mam STAG300 i do tej pory sądziłem również że plomba jest po to żeby nie na mieszać..
No ale po komentarzu innego gaziarza że tej plomby nie powinno być!! zwątpiłem w swoje przekonanie.. znowu z drugiej strony patrząc jak inaczej sprawdzisz czy z gazem jest wszystko ok jak nie patrząc na wskazania kompa?? np ja wyjechałeś gdzieś i coś się dziwnie dzieje?? llechu>> a ty masz plombę??;> Pozdrawiam
![]() |
#5 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
![]()
Ja przede wszystkim nie mam sterownika, do którego się można dobrać kompem :-) Mam prymitywną instalkę pt. minilambda, która w tej chwili działa jedynie jako emulator sondy lambda notabene beznadziejnie to robi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Gazownik ma prawo załozyc plombe na złącze od sterownika. Niewiem tylko po co, bo mozna wpiąc sie poza wtyczką. W najnowszej wersji 1.X.24 firmwaru jest już informacja, kiedy było wpinane, jakim kompem, i co było robione. Gazownik i tak bedzie wiedział czy ktos oprócz niego wpinał sie kompem i czy robił jakieś modyfikacje(łącznie z data kiedy)
|
![]() |