Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-08-2007, 19:37   #11
karol30003
ford::beginner

Domyślnie

Witam umnie obroty cały czas 600 w automacie i jeszcze mam problem bo nosi mi je delikatnie i to w dół z tego co czytam powinno być na jałowym 900 jak to jest?Mam automat.

karol30003 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2007, 19:57   #12
llechu
ford::expert

Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
Domyślnie

Przy skrzyniach automatycznych powinno być, zdaje się, około 750 a nie 900.
llechu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-08-2007, 22:22   #13
pietrzyk

Domyślnie

U mnie w MKI 2.0 16V nawet jak jade i wrzuca na luz to obroty spadają do 900, jak silnik jest rozgrzany na postoju też równo trzyma 900. Zawsze jadąc na lzuie trzyma 900rmp. Czy cos jest nie tak czy może to ma związek z tym, że mam instalacje drugiej generacjii?
pietrzyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-09-2010, 12:37   #14
MaCIEJ K.

Imię: Maciej
Model: Ford Galaxy[ mk2 ]
Silnik: 1,9 130KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Wysokie obroty!!

Cytat:
Wysokie obroty!!
Autor Wiadomość
simkamen te obroty to maja związek z potencjometrem przepustnicy-poszukaj w archiwum(funkcja szukaj) moim zdaniem masz za wysokie i na luzie w trasie i na postoju-moze ci sie własnie ten potencjiometr zwiesza?!?poszukaj poczytaj bo sporo było.

natomiast jesli masz termostat na O tzn ze wal do jacka po nowy-tez tak miałem N/O a jak wymieniłem trzyma równo srodeczek nawet ciut za i od razu czuc ze autko moc ma lepsza bo "dogrzany"jest i od razu na gaz reaguje!
pozdrowionka!
Witaj Adi! Mam podobne problemy z obrotami mondeo [mkI] 95 2.0 b+g tylko przeczytałem chyba wszystko na temat TPS na forum ale wnosków z tego żadnych. Tzn.wszyscy opisują, że to krokowiec lub przepływomierz lub jeszcze coś?.Ja u siebie przeczyściłem przepustnice i po odpaleniu samochodu obroty zaczęły wchodzić bardzo wysoko i bardzo wolno schodziły lub sie nawet zawieszały.Proszę o odpowiedz bo nie chcę zakładać nowego tematu.
MaCIEJ K. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania