Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-11-2007, 17:09   #21
Konche
ford::beginner

Domyślnie

Dzieki koledzy ale już wszystko sie wyjasniło. Byłem na komputerze w serwisie no i na szczęście okazało sie, ze tylko sie przyciął 4 wtrysk. Odblokowali wgrali nowy soft i jest ok. cała usługa 220zł więc luzik wszystko działa. powiedzieli, że jest oczywiscie prawdopodobieństwo ponownej awarji ale nie wiadomo kiedy (pewnie to kwestia czasu ale puki co jest ok) jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.

Stary 02-11-2007, 18:11   #22
ocznik
ford::advanced

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie

co znaczy przycial sie? jak to wygladalo ze strony diagnozowania?
ocznik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-11-2007, 21:06   #23
Tyfusiasty
ford::amateur

Imię: Albert
Model: mondeo mk4
Silnik: 1.6
Rocznik: 2009
Domyślnie

Miałem problemy ze swoim mondeo byłem w wielu warsztatach i nikt minie pomógł więc zdecydowałem pojechać do Radomia do Bratforda bo słyszałem że są profesjonalistami w swoim fachu. I wszystko było super. Szkoda że nie ma więcej dostępnych takich firm jak firma Bratford.
Tyfusiasty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-11-2007, 22:11   #24
blur

Model: był :(Mondeusz ST 220
Silnik: 3 lytry ;)
Rocznik: 11.2004
Domyślnie

Cytat:
Napisał Tyfusiasty
Miałem problemy ze swoim mondeo byłem w wielu warsztatach i nikt minie pomógł więc zdecydowałem pojechać do Radomia do Bratforda bo słyszałem że są profesjonalistami w swoim fachu. I wszystko było super. Szkoda że nie ma więcej dostępnych takich firm jak firma Bratford.

Żałosny jesteś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Oto otrzymałem e-mail:
"Od: "bercik" <wachnicki@op.pl>
Data: 2007-11-02 21:11:40
Temat: Brak tematu
Burakiem to pan jest bo nie było pana stać 150 zł za diagnoze pańskiego
samochodu w Firmie Bratford. A w żadnym warsztacie nikt darmo nie pracuje. Z
poważaniem personel firmy Bratford.
P.S dzieki bogu ze Malo jest takich ludzi jak pan bo by cała polska musiała
pojechać do Anglii"

Patrze na email użytkownika, który tak bardzo chwali firmę bradford z Radomia i co: wachnicki@op.pl ...dziwny zbieg okoliczności Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jak widzisz stać mnie na naprawę samochodu... ponadto zrobiłem to w warsztacie, gdzie ludzie byli mili, kulturalni i chcieli mi pomóc, a nie tylko orżnąć mnie z pieniędzy. Do ludzi pracujących w firmie bratford nie mam nic (szczególnie ten od wtrysków - sympatyczny człowiek), ale właściciel mógłby ze dwie klasy więcej szkoły podstawowej ukończyć, albo zatrudnić kogoś do obsługi Klienta.
Stary 03-11-2007, 07:13   #25
galux20

Model: mk3 passeratii
Silnik: 2,2tdci 2.0tdi
Rocznik: 2005 2016
Domyślnie kontrolka

u mnie spadek mocy i sprezynka, okazało sie że to zawór egr-gwarancja
galux20 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2007, 21:52   #26
zdrowy

Domyślnie

mondeo mkIII TDCI 130KM, na trasie zapaliła mi się kontrolka świecy żarowej i spadek mocy. Dojechałem do domu niestety rano już nie odpalił. laweta i aso. stwierdzili wtryskiwacze, test przelewowy (3cylinderGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.itd...
poprosiłem o zaprogramowanie ich na nowe i smigam dalej, aż padną na maxa
nie ma sensu od razu wymieniać bo tylko nabijają kapuchę a najchętniej to wymieniliby cały silnikGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pzdr
koszt 244zł trójmiasto
zdrowy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-11-2007, 11:59   #27
xavi

Domyślnie

2 tygodnie temu znajomy mechanik przepłukał mi zbiornik paliwa.

Jest przy tym sporo roboty, bo trzeba unieść auto, odłączyć przewody oraz zdemontować zbiornik. Aby go zdemontować trzeba zdjąć układ wydechowy.

Płukanie polegało na wylaniu resztek paliwa, umyciu wnętrza myjką ciśnieniową oraz na osuszeniu do sucha.

Po wylaniu paliwa, okazało się że są w nim metalowe opiłki - prezent od dystrybutorów paliwa.
Stary 23-11-2007, 16:49   #28
llechu
ford::expert

Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
Domyślnie

Kurde, żebyś widział kiedyś co się wyciąga z filtrów LPG. Wydawałoby się, że gaz to gaz, a tam i kamienie się czasem trafiają :-)
llechu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-11-2007, 17:52   #29
mazi82

Imię: Tomek
Model: Mondeo MkIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2001
Domyślnie powiedzcie jesli wiecie !!!

Wiatm z zainteresowaniem czytam wasze posty i zastanawiam sie w dalszym ciagu co z tego wszystkiego wynika. Mam Mondziaka 2.0 TDCi 130 KM z 2001 i n apoczatku bylem bardzo zadowolony. Pieknie jezdzil , wszystko bylo ok-oczywioscie do czasu. Za pierwszym razem Jak wyskoczyla "sprezynka" i zpalone ze 3 swiece zarowe. Odrazu bez diagnozy powiedzieli szykuj z 6000 i nowe wtryski. Po diagnozie okazalo sie ze rozprogramowal sie sterownik i koszt ponownego zaprogramowania nie byl wysoki. Jezdzilem ze spokojem z ponad pol roku.Po uplywie tego czasu czasu sprezynka znowu sie pojawila. Brak mocy przy wyzszych obrotach i to co u wiekszosci z was. Pojechalem znowu do piekar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tam po diagnozie powiedzieli teraz ze wszystkie tryski leja. Sprawdzili uklad paliwowy i nie ma zadnych opilkow z pompy itd. Podobno do 140 000 z pompy wydzielaja sie opilki ktore zacieraja uklady wtryskowe. Jesli to niby jest ok to wtryski polecialy takujac w polsce przewaznie na BP no i w niemczech gdzie mysle ze paliwo bylo super. Niewymienilem wtryskow jeszcze bo nie mialem na to kasy bo zaden mechanik nie stwierdzal 100% przyczyny. Chodze, dzwonie, pytam, szukam odpowiedniego zakladu. Kazdy mowi co innego. Jedni ze nie ma lekarastwa na to, drudzy ze po wymianie nie ma juz problemow, inni ze w nowych monedo tez ni jest lepiej. Nie wiem w co juz wierzyc i wsumie co robic. Dzisiaj gosc winnym serwisie forda powiedzial ze zeby chodzilo i nie bylo problemow nalezy wymienic caly uklad paliwowy czyli pompe, listwe common raily, wtryski, przewody i nie wiem co jeszcze za ok 13 000 zl. JESLI KTOS ZNA SIE NA RZECZY POWIEDZCIE CO ZROBIC !!! Wymienic pompe jesli jest narazie ok i auto ma 90 000 przebiegu (podobno wymienic na pompe z 2003 roku i po problemie) bo i tak opilki zaczna sie wydzielac? wtryski ? listwe common raily ? czy naprawde podlanczajac do kompa sa stwierdzic na 100 co jest przyczyna i jakie sa uszkodzenia ? Czy ford poprawil cos zeby to zmienic. Co kupic i wlozyc zeby to pozbyc sie problemow ? Auto dosc glosno juz chodzi i dlugo jezdze na lejacych wtryskach. Niechce doprowadzic do gorszego stanu. NAPISZCIE PROSZE FACHOWA PORADE CO MOZE JEST PRAWDA W TYCH WSZYSTKICH OPOWIESCIACH A CO NIE.

pozdrawiam
mazi82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-11-2007, 21:13   #30
Slawko

Domyślnie

Cytat:
Napisał mazi82
Co kupic i wlozyc zeby to pozbyc sie problemow ?
troszke odbiegne od Twojego problemu, i może to co napisze nie spodoba Ci sie, ale odpowiem konkretnie na to Twoje pytanie w takiej postaci jak zacytowałem..
Kup silnik benzynowy i wymień go zamiast tego diesla.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania