![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-11-2005
Model: Focus Combi
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2002
|
![]()
Witam ponownie
od niedzieli jestem posiadaczem drugiego essiego kupiony za nie wiele ponieważ ma uszkodzony elektrozawór odcinający paliwo (nie dawało sie go zgasić) wiec sie potargowałem i mam teraz drugie i młodsze autko :fcp2 mam jednak pewien problem ponieważ nie wiem jaki teraz dokupić ,w ofertach sklepów internetowych występuja 2 rodzaje iskrowych(innych nie spotkałem) 3 mm i 6mm i tu pytanie jak mozna je od siebie odróżnić bez wykręcania z pompy? moze kolorem plastiku na obudowie (w sansie oznaczeń kolorystycznych samoregulatora sprzęgła :fcp27 ) moze ktoś miał już z tym do czynienia dodam tylko ze jest to system CAV silnik 1.8D rocznik 94 kombi pozdrawiam
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-08-2007
Model: Mondolot MK2
Silnik: 1.8 td
Rocznik: 1996
|
![]()
rowniez mam problem z zaworem na pompie tylko ze w mondim i nie moge go nigdzie dostac co gorsza. czy moglbys wrzucic pare linkow ze sklepami internetowymi ktorych oferty przegladales? z gory dziekuje i pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Fiesta mk6, Mondeo mk3
Silnik: 1.4tdci, 2.0 tddi
Rocznik: 2002,2001
|
![]()
Kto wie jak sie dobrać do tego zaworka w MKII 1,8TD? bez wyjmowania pompy????]
No tak ...ja już wiem :fcp2 Bierzesz kątówke i tniesz delikatnie osłonke a potem wełamujesz po kawałeczku przecinaczkiem i kleszczykami .Jest troche zabawy,ale mi się to udało . Niestety zawór w porządku, pompa na szrot bo sie coś tam urwało,że naprawa by się nie opłaciła (jakiś tam tłokorozdzielacz .Podobno 1700zł FAJNIE CO?) Na całe szczęście trafiła mi się pompa z ANGOLA 98 rprzed wymontowaniem silnik jeszcze pracował :fcp12 Czeka mnie jeszcze przekładka pompy i rozrząd którego sie troche boje robić :fcp25 |
![]() |
![]() |