Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-12-2007, 23:10   #31
Pinki
ford::expert

Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
Domyślnie

nie to ja mam ponad min bo na max tylko, że miałem niemal pod korek

Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD
były
Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936
Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216
Pinki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2007, 23:49   #32
kor1011
ford::professional

Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
Domyślnie

Cytat:
Napisał subratri
podczas odpowietrzania dosc duzo tego plynu ucieka i ja 3 razy odpowietrzalem
Panowie.Jest na to niezawodny sposób.
Zakładamy rurkę na odpowietrznik sprzęgła a drugi koniec na odpowietrznik na zacisku hamulca.Luzujemy obydwa i pompujemy hamulcem ale nie za szybko.Druga osoba może obserwować ,czy przestają iść bąbelki do zbiorniczka ,ale nie jest to konieczne.
Stary 12-12-2007, 23:53   #33
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
Domyślnie

a jak wpuscimy przez przypadek troche powietrza to musimi odpowietrzac hamulce
ja dziekuje za takie ulepszenie
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2007, 23:53   #34
kor1011
ford::professional

Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
Domyślnie

Cytat:
Napisał subratri
a jak wpuscimy przez przypadek troche powietrza
niby jak?

[ Dodano: 12-12-2007, 23:56 ]
Sposób jest przetestowany, nie ja go wymyśliłem,sprawdza się w 100%, dzisiaj tak odpowietrzałem Omegę ,polecam ten sposób.

[ Dodano: 12-12-2007, 23:58 ]
Cytat:
Napisał subratri
to musimi odpowietrzac hamulce
Jak chcesz to na koniec dla pewności odpowietrz hamulec.To chyba nie jest problem?
Stary 13-12-2007, 00:18   #35
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
Domyślnie

Cytat:
Napisał kor1011
To chyba nie jest problem?
dla mnie jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tego nie lubie robic straszliwie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale jezeli tobie sie to sprawdza i udaje to luz, ja tam tego nigdy nie zrobie, ale juz urodzila mi sie w glowie modyfikacja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mozna by to zrobic duza strzykawka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. albo sciskajac butelke z plynem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzialanie takie samo jak opisales a ryzyko zerowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-02-2008, 15:49   #36
torreador54
ford::amateur

Domyślnie Re: po wymianie sprzęgła-łapie zbyt nisko.

witam mam mondeo mk3 z silnikem 2.0 padlo mi sprzeglo zaprowadzilem do mechanika i na tym koniec. koles mi juz to robio 3 tygodnie maskara ale najlepsze jest w tym ze twierdzi ze wymienil tarcze docisk zlozyl i zaczal mu ciec wysprzeglik czyli ta cała pompa sprzeglowa oki wymienil na nowa tak twierdzi i tez cieknie teraz koles twierdzi ze chyba złe czesci zamontowal i to jest przyczyna . pomozcie czy koles ma racje czy tylko tak sciemnia moim zdaniem zle odpowietrza uklad tylko ze on sie do tego nie przyznaje.
pozdrawiam
torreador54 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-12-2010, 14:48   #37
stibi
ford::beginner

Model: Ford Galaxy
Silnik: 1.9TDi
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: po wymianie sprzęgła-łapie zbyt nisko.

Witajcie, odkopie temat bo sprzęgło naprawiam już od prawie 2 miesięcy. Zaczęło się od wpadania pedału sprzęgła ale za to bez żadnych problemów z wrzucaniem biegu czy zgrzytaniem Po rozejrznaniu się w warsztatach wybrałem opcje tańszą i w tym przypadku mechanik się raczej – jak dla mnie – nie sprawdził. Najpierw wymienił sprzęgło, pompę i łożysko a dwumase wstawił tą sama, efekt był taki że na pierwszym i wstecznym biegu strasznie szarpało autem, na reklamacji tylko odpowietrzył i przez jeden dzień było OK, niestety rano znowu to samo. Dodam że pedał po zmianie sprzęgła jjest akiś taki dziwny, płytki lub jak dla mnie mało sprężysty a na samej gorze to wogole nie odbija. Po kolejnej reklamacji okazało się że jest do wymiany dwumasa, no i znowu auta przez tydzień nie miałem. Na jeździe próbnej zaznaczyłem że coś ciężko wchodzi jedynka a mechanik na to że on zrobił wszystko dobrze. Teraz po prawie 3 tygodniach znowu jadę na odpowietrzanie bo nie mogę już włączać i wyłączać biegu pierwszego i wstecznego. Ciekawe czy odpowietrzenie coś da? stibi
stibi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2012, 13:21   #38
puniu01
ford::advanced

Model: Mondeo MKIII pakiet RS
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: po wymianie sprzęgła-łapie zbyt nisko.

Witam, u mnie problem jest taki ze czasami mam problem z wbiciem 1 i 2. Zauwazylem tez ze mam lekki luz na pedale sprzegla (kilka cm). Czasami zdarzy sie ze lekko wpadnie mi pedal sprzegla. Co moze byc przyczyna? zapowietrzone sprzeglo?

Pozdrawiam
puniu01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania