![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-11-2007
|
![]()
witam wszystkich :fcp1 :fcp3 :fcp4 mój debiut na forum. od trzech tygodni jestem posiadaczem focusa 1.8tdci combi (nowy) mam pytanie? ile te auto naprawdę ma palić? jadąc na trasie ok 110km/h muskając gaz spala ok 6.5l na 100km . średnie spalanie na zbiorniku wyszło 7.5 na 100km . To dużo więcej niż podają jakiekolwiek dane testów. wiem jak jeżdzić
turbo dieslem !!! moje BMW TDS 525 piło śr 8l gdzie tu porównanie? tankuję na BP. co wy na to ? pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-11-2007
|
![]()
Witam.Rzeczywiście coś nie tak z tym spalaniem Ja mam fokę 99r 1.8tddi i mieści się w granicach 5-5,7 w cyklu mieszanym na trasie schodzi do 4.5l a jak raz ciągnął lawetę z samochodem to na trasie przy 100-120km/h spalił równo 7l/100km .Uważam że tdci powinien być oszczędniejszy od tddi.
![]() |
#3 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-05-2007
|
![]()
moze silnik sie jeszcze nie dotarl/ustawil i stad tw duze spalanie, poczekaj jeszcze troche, jak tak dalej bedzie to do rewisu i niech ustaiwiaja. Moj 1,8 TDCi kombi pali mi teraz kolo 6,5 po Warszawie.
|
![]() |
![]() |