![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#331 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
Cytat:
inaczej nie miałbym opcji "auto" do świateł :fcp3
|
|
|
|
#332 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
|
PAFFCIO, szacunek za poświęcenie czasu i przygotowanie solidnej podstawy!
Wiem, że na ocenę będzie czas ale tak na szybko - proponuje opisać problemy z wodą spływająca z klapy bagażnika zarówno w hatchback'u jak i w kombi. iraas - czy dobrze zrozumiałem , że chlapacze dostałeś za free? Ravic, Tatanowy - Panowie już byłem dumny, że po raz pierwszy od zakupu zszedłem do spalania 7.2 a tu...jestem pełen podziwu dla Was, nie wiem jak to robicie :fcp15. Ravic, w każdy dzień roboczy przebywam trasę od Siewierza do Katowic i uwierz mi - jest się gdzie rozpędzić :fcp13 , nie mówiąc już o odcinku od Piotrkowa do Katowic... ale Warszawa-Piotrków masz rację, fotograf co chwila. misiaq, już jakiś czas temu zaproponowałem podział działu Mondeo na MKx ale delikatnie mówiąc nie spotkało sie to z aprobatą moderatorów :fcp1, szczegóły tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Altenatywnym rozwiązaniem jest podawanie MKx w temacie maila, np. '[MKIV] Fotele' - co do tej propozycji nie było sprzeciwów ale przydałby sie odgórny prikaz...
|
|
|
#333 | |
|
|
Cytat:
PS. Dziękuję za docenienie :fcp19
|
|
|
|
#334 | ||
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-01-2008
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: A.D. 2008
|
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#335 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-12-2007
Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
|
aha, PAFFCIO, ten list to trzeba by było szybko wysyłać, bo za jakiś czas już może być nieaktualny
|
|
|
#336 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-10-2007
Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 11.2007
|
Ravic, Tatanowy - Panowie już byłem dumny, że po raz pierwszy od zakupu zszedłem do spalania 7.2 a tu...jestem pełen podziwu dla Was, nie wiem jak to robicie .
Keisim,masz MK4 dłużej niż ja więc może to nie to,ale ja pewną rzecz zauważyłem dopiero po kilku tygodniach(wstyd :fcp19 ).Otóż kasowałem tylko licznik dzienny podczas tankowania naiwnie licząc,że jednocześnie kasuję średnie spalanie.Dziwiłem się ,że ono prawie się nie zmienia i oscyluje około 7.4 l/100km ( oczywiście była to średnia z całej eksploatacji).Gdy po dłuższej trasie zeszło do do 7.3l/100km uznałem ,że coś tu nie gra i zagłębiłem sie w tajniki komputera...i użyłem groźnie brzmiącej opcji "usuń wybrany element" i to było to :fcp1 . Spalanie (niskie) jest jedną z wielu przyjemności jaką daje to auto :fcp2
|
|
|
#337 | |
|
![]() Zarejestrowany: 11-12-2006
|
Cytat:
|
|
|
|
#338 |
|
|
czekam na reakcję adminów. A tak przy okazji..albo Cię wezwą na regulację biksenonów (jak już ktoś pisał) albo przegląd...damy radę :-)
|
|
|
#339 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-12-2006
|
@PAFFCIO
Widze, że masz IVDC w swoim mondku, zadowolony jesteś z tego czy uwazasz to raczej za zbedny bajer?
|
|
|
#340 | |
|
|
Cytat:
Osobiście wolałbym zrezygnować z biksenonów, BT i...innych byle te 2 opcje mieć. Mondziak na "comfort" jest jak kanapa i nie wypadają mi plomby jak jadę po bruku, z kolei "sport" przykleja go do drogi i zakręty tnie jak przecinak...sama frajda. Pojeździłem sobie troszkę po torze, mój brat jeździł vectrą 150 KM TDi i różnice na krętych odcinkach były znaczne, prędkości z jakimi wchodziliśmy w zakręty również (szacuneczek do fordowskiego ESP) więc... IVDC Rules :fcp26
|
|
![]() |
| Tagi |
| mondeo mk4 , usterki |
|
|