![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-03-2008
Model: Galaxy
Silnik: 2,0 115KM benzyna+gaz
Rocznik: 1996
|
gdzie jeszcze może tkwić przyczyna?
proszę o pomoc!!!! |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-10-2006
Silnik: 2.0 115 kM
Rocznik: 1998/99
|
Cytat:
Można by też sprawdzić czujnik położenia przepustnicy.
|
|
|
|
#13 |
|
|
gdzie znajdę czujnik położenia przepustnicy,
tak w ogóle ile macie obrotów na wolnych? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
juz po kłopocie przyczyna tkwiła w tym elemencie.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
to jest linka gazu,
dlaczego akurat w tym tkwiła przyczyna ? długa historia, kiedyś na tym regulowałem wolne obroty, kolega naprowadził mnie na ustawienie przepustnicy, tak sobie wymyśliłem że jak jest ona w niewłaściwym położeniu to może nie działać poprawinie dlatego ustawiłem tak jak było wcześniej i wszystko wróćiło do normy JAK MIłO !!!!!!!!!! :fcp2 dziękuje za zainteresowanie moim tematem :fcp29 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::advanced
![]() Imię: marcin
Model: galaxy mk2
Silnik: 1.9/116
Rocznik: 2005
|
zastanawiam się tylko co ma żle wyregulowana linka od gazu do dławienia się silnika przy ruszaniu na zimnym silniku??? :fcp13
|
|
|
#17 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-11-2007
|
Witam - temat stary ale być może komuś w przyszłości pomoże. Identyczny problem jak wyżej opisany doktnął mojej Fiesty 1.3 Gaz + Benzyna, przebieg 136 000 km. Silnik na benzynie kiedy jest zimny po uruchomieniu obroty falują i silnik się zadławia. Dopóki się nie rozgrzeje podczas zmiany biegów odczuwalne jest szarpanie.
Wymienione: świece, kable wysokiego napięcia, silniczek krokowy, akumulator, filtr powietrza i olej. Przeczyszczone: przepustnica i przepływomierz. Dodatkowo: uszczelniony silikonem cały układ dolotowy na połączeniach. (Piszę o tym gdyż trochę kasy na to poszło a wogóle nie pomogło) Dwa dni temu do 1/2 baku dolałem buteleczkę STP Formuła do benzyny (Możliwe że jeszcze lepsza byłaby Formuła do wtryskiwaczy - cena 13zł) i cały czas jeżdżę na benzynie. Problem po 1-szym dniu prawie ustąpił. Po 2-gim dniu pozostało właściwie leciutkie szarpanie przy zmianach biegu (przy puszczaniu sprzęgła) ale jeszcze ponad 1/4 baku z formułą STP pozostało więc możliwe że problem całkowicie ustąpi. Jak widać na moim przykładzie dość wyeksploatowany silnik da się zregenerować w dość tani sposób. |
|
|
|