![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-05-2008
|
mozesz napisac ktore to przewody?
moze jakas fotka? pzdr |
|
|
|
|
|
#22 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-05-2008
|
tyle ze moje mondeo ma moc tylko ok 2 tys obrotow lekko przerwie i po 2 tys silnik glosniej chodzi ale przyspiesza
tak agresywnie sie włacza turbina.... coz to moze byc? |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-03-2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 22-10-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci 130km
Rocznik: 2003
|
Panowie, jak to jest z tymi przewodami od turbiny?? jak je sprawdzic?? i przede wszystkim o ktore chodzi najbardziej??
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
FCP TUNER
![]() Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Jeśli są nieszczelne, to będą mocno tłuste...nawet olej z nich będzie kapał :fcp5
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-04-2008
Model: ???
Silnik: ???
Rocznik: ???
|
Fotek nie mam bo nie wiem gdzie te rury były, tylko pokazali mi stare. Podobno przez to turbina nieźle po dupie dostaje i mam obserwować jej pracę. Silnik od tego miałem zarzygany olejem - o tym pisałem przed kupnem w jakimś innym temacie.
Wracając do katalizatora - będzie inny dźwięk - tzn ?? Głośniej, gorzej czy jak ?? Co do przeglądów - załatwiam je "tradycyjnie" po polsku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc to nie problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak ma być mocniejszy to chyba warto tym bardziej ze pewnie nie był wymieniany więc siłą rzeczy jest przypchany..... ? :566: |
|
|
|
|
|
#27 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-04-2008
|
Marshall7 - ja bym nie wywalał kata no chyba ,ze na prawde zapchany . Kiedys przerabiałem temat w golfie 3 2.0 tylko że benzynka ,przy ok 250 kkm przebiegu katalizator byl czyściutki wiec watpie zeby juz Ci się zapchał. Co do dźwięku to przypadkiem nie wydłubuj samego środka bo bedzie na 100 % lipny dzwięk kumpel w A3 kiedyś wydłubał i dzwięk był podobny do wydechu poloneza.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-01-2009
Model: Mondeo MK3 hatchback 6 manual
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2003
|
jak dobrze że jest forum :fcp16
mój mondziak szarpie właśnie w przedziale 1800 - 2300 obr/min przy otrzymywaniu stałej wartości obrotów, wystarczy zejść poniżej 2000 obr żeby wyrównał albo mocniej depnąć bałem się że to może wtryski ale widzę że najpierw trzeba sprawdzić rury tylko nie wiem czy czekać do przeglądu (za ok 6tys) czy brać się za to natychmiast...
|
|
|
#29 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-07-2007
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2007
|
rury zwykłe gumowe w cenie wysokiej w ASO, jak wymieniacie to co zakładacie? na poprzednim komputerze miałem dobre odpowiedniki tych rur za 35 - 50 zł pochodzące z Kamaza, Jelcza i jeszcze innego sprzętu, ma może ktoś jeszcze te namiary, znalazłem to na tym forum jak dobrze pamiętam ale już nie mogę znaleźć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
F1 fan
![]() Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019
|
Wszystkim którzy mają w swoich autach kłopoty z zadyszką proponuje aby zaczeli od sprawdzenia tych nieszczęsnych rur od turbo(wspominał o tym heko).Wprawdzie ja mam silnik TDCi ale chyba w TDDi jest tak samo.Najczęściej pada rura która idzie do intercoolera, stojąc przed autem po lewej stronie.Ma wygląd litery S i jest z różnymi średnicami na końcach.Ewentualne dziury można namacać ręką, będą też w tych miejscach zauważalne przecieki.Wymiana nie jest trudna, każdy sam sobie poradzi, najlepiej jak dysponuję się kanałem bo w tedy jest dobre dojście.Orginalna rura kosztuje dosyć drogo, ja zapłaciłem ok 160 zł, ale za to koszty wymiany mam w kieszeni.
Pozdrawiam :fcp26
|
|