Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-07-2008, 21:46   #1
GalDarlowo
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: 1.9TDI 110PS
Silnik: rzędowy
Rocznik: 2000
Domyślnie prztarty przewód

Witam wszystkich, na zdjęcieu zaznaczyłem miejsce przetarcia się przewodu biegnącego do pompy wtryskowej 1.9 tdi przewód podczas jazdy przetarł się o napinacz paska. Mam pytanko - może ktoś z kolegów wie czy jest to fabrycznysposób zamocowania tego przewodu ? Objawy jakie miałem: silnik najładniej pracował na wolnych obrotach i jakoś jechał do 2000 obr. mizerna realcja na dociśnięcie pedału gazu przy czym żadnego dymu, czy nierównej pracy na wolnych obr., ani szarpania. Piszę to dla kolegów którzy mają takie rozwiązanie w swoich galaktykach , aby od czasu do czasu skontrolowali stan przewodu. Pozdrawiam wszystkich, jeśli ktos coś więcej wie na ten temat mile widziana porada co do np wymiany lub naprawy tego uszkodzenia.
PS na zdjęciu widoczne prowizoryczne rozwiązanie - podklejenie izolacją i podciągnięcie przewodu do góry. :fcp5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez deku ; 04-03-2016 o 14:48
GalDarlowo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-07-2008, 13:20   #2
Troll

Model: ford Glaxy mk1
Silnik: AFN
Rocznik: 1998
Domyślnie Re: prztarty przewód

może to mocowanie po prawej stronie na zdjęciu?
Troll jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-08-2008, 22:09   #3
marwyk
ford::professional

Model: VW SHARAN
Silnik: 1.9tdi 110KM
Rocznik: 1999

a ja powiem tak - ja to podkleiłem od dołu grubym kawałkiem izolacji z przewodu.
A co jest nie oryginalne to napinacz - to jest zamiennik, za oryginał trza dać 250zł a ten kosztował 150 zł- orygianał jest krótszy i wogóle nie przeszkadza
marwyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-08-2008, 21:14   #4
GalDarlowo

Imię: Piotr
Model: 1.9TDI 110PS
Silnik: rzędowy
Rocznik: 2000

Dziękuję za poradę, rzeczywiście nimożliwe, aby takie rozwiązanie dopuścić seryjnie. Można sobie przez ten zamiennik narobić szkód - spalić jakiś układ czy coś tam za 1500zł... Będę musiał wymienić ten napinacz, także dlatego że buczy. Wymieniłem już rolkę, (już nie wspomnę o tym że mam nowy kompresor klimy, który musiałem wymienić we włoszech z powodu zatartego łożyska). napinacz buczy nadal. Jeszcze raz dziękuję za radę.
GalDarlowo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2008, 00:18   #5
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001

Cytat:
Napisał GalDarlowo
Dziękuję za poradę, rzeczywiście nimożliwe, aby takie rozwiązanie dopuścić seryjnie. Można sobie przez ten zamiennik narobić szkód - spalić jakiś układ czy coś tam za 1500zł... Będę musiał wymienić ten napinacz, także dlatego że buczy. Wymieniłem już rolkę, (już nie wspomnę o tym że mam nowy kompresor klimy, który musiałem wymienić we włoszech z powodu zatartego łożyska). napinacz buczy nadal. Jeszcze raz dziękuję za radę.
Jestem zainteresowany ta padniętą sprężarką klimy, mam problem ze swoją, moze z dwóch zrobiłbym jedną dobrą?
Czy twoje auto jest juz w nowej budzie i masz klimę dwustrefową, a najlepiej jak bys podał mi na pw fotkę z naklejki, lub ją przepisał.
Pozdrowienia.
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2008, 07:52   #6
Troll

Model: ford Glaxy mk1
Silnik: AFN
Rocznik: 1998

Moj kolega wymieniał ostatnio 2,0 lub 2,3 sprężarkę klimy.
Jak chcesz to mogę się go spytać za ile by tą starą oddał.
Troll jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania