Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-08-2008, 13:11   #31
C-sław
ford::advanced

Model: Fcus
Silnik: 2.0 TDCi 150KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Re: Wygłuszanie C-maxa

Jest ktoś z opolszczyzny kto twierdzi że jego c-max jest głośny albo skrzypi? Chętnie zrobiłbym mini spota, bo albo ja jestem głuchy albo mój c-max dopiero zacznie skrzypieć.

Stary 14-08-2008, 14:47   #32
kolopeter
ford::professional

Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019

wbrew pozorom nie jest to duzo pracy. jesli mowa o bagazniku oczywiscie. szybko leci jak sie ma opalarke i nie bawi w docinanie kazdego kawalka .
do auta dokladasz okolo 15-20 kilogramow.spalanie- jak to sie sprawdza gdy prowadzi kobita, tak 50kg a facio, tak 70kg ???
skrzypienie: tu nie chodzi o skrzypienie, choc to przy okazji tez sie eliminuje, ale o wyciszenia auta.
wszyscy mowia o uszczelkach w szybach,ze skrzypia - ja tego nie slysze, moze kiedys raz uslyszalem, gdy zjezdzalem z duzego kraweznika. i nie mam tasmy klejacej naklejonej. moze jak kiedys zaczna skrzypiec , to nakleje.

moze inaczej: otworzcie przedni okno, polozcie reke na drzwiach , od zewnatrz. i zacznijcie podglasniac radio. nawet nie trzeba glosno zrobic ,zeby wyczuc drzenie drzwi. wyglusza sie wlasnie po to aby ograniczyc te drgania. a teraz taka opona. jedziesz goralem( taki rower), ktory ma szerokie opony ( 5cm) z predkoscia 30 km/h. fajny dzwiek opon jest wyraznie slyszalny, no ale to rower. a teraz jedziesz c-maxem. opona 20 cm z predkoscia 120 km/h a od tego dzwieku ochrania cie blaszka okolo 1 mm i duzy plastik z dziurami, ktory dziala jak beben. czy nie warto zrobic czegos , aby ochrona byla troszke wieksza ?
do przodu nic nie mam- niech se bedzie jaki jest. ale tyl to lekkie przegiecie. w kazdym samochodzi masz zabudowane nadkola w bagazniku, oprocz c-maxa. odchylcie sobie ten plastik , to zobaczycie , co tam jest...
Stary 15-08-2008, 14:49   #33
Patrickkwidzio
ford::beginner

Model: FORD FOCUS C-MAX
Silnik: 1.6 TDCI 110 KM
Rocznik: 2004

A jak te plastiki w bagażniku zdjąć? Są jakieś śruby czy coś podobnego? Ja bym musiał też wygłuszyć tył bo szumi nie miłosiernie.
Patrickkwidzio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2008, 15:20   #34
kolopeter

jedna srubka jest w tym pojemniku na trojkat. druga na bialym plastiku przy drzwach pod klapeczka przy suficie. jak to wszystko odkrecisz , to pozostalo wyciagnac przy zatrzasku klapy 4 koleczki. podwazasz nozem i wyciagasz. no i to wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
plastiki wystarczy pociagnac do siebie , nie ma tu haczykow, czy czegos tam. poprostu blaszki rozprezne, ktore wchodza pod katem prostym. po zdemontowaniu bialego palstiku zrozumiesz o co chodziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. super rozwiazanie.... dla blacharza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 16-08-2008, 21:11   #35
szubek

Model: C-max 2007
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2007

uuuuuuuuuuuuu.. ... widzę, że ruchliwie się w tym wątku zrobiło ... dobrze

pogoda kiepskawa więc walczyłem z podszybiem i tutaj klops totalny. Jedyne co się da zdemontować to przykrywki te przy schowku. Aby zdemontować podszybie trzeba by odkręcić cały kokpit. W to się nie bawię.
szubek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-08-2008, 22:55   #36
kolopeter

mialem nadzieje ,ze jest tu lepiej niz w ff2 .... lepiej sie nie bawic , z tego co widzialem, to trzeba demontowac wszystko. wlacznie z drzwiamu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ps , a jak tam po wyciszeniu drzwi ?
Stary 18-08-2008, 08:23   #37
szubek

Model: C-max 2007
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2007

Nadal pozostały mi drzwi kierowcy.. więc jeszcze ciężko mówić o efektach końcowych. Boczki bez zatrzasków na luźno przykręcone więc tłucze się to niemiłosiernie, zdjęte wszystkie plastiki łącznie ze schowkiem - na chwilę obecna to jest tylko głośniej. Jak dopisze pogoda w ten weekend, to powinienem zakończyć ten żmudny proces.

A co do tego podszybia to przegięli.. faktycznie trzeba zdemontować drzwi żeby to wszystko rozkręcić a szkoda. Od dołu niezbyt wiele da się zdziałać ... To samo jest od zewnątrz, żeby dostać się do grodzi to trzeba by wycieraczki zdemontować
szubek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-08-2008, 09:14   #38
kolopeter

akurat demontaz wycieraczek jakst duzo bardziej prostrzy niz drzwi, a z tego co widze , to wygluszanie z tamtej strony mialo by sens, chociaz strasznie malo miejsca. sciagnac 2 czesci podszybia. ta sama droga jak do EGR, wiec mozna przy okazji go zaslepic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 21-08-2008, 21:30   #39
lego_m
ford::average

Model: C-MAX KUGA - zamówiona
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009

Hmmmmmmmm, podziwiam was, ja dzięki tym fotkom zobaczyłem gdzie jest koło zapasowe, nie miałem nigdy okazji tam zaglądać , co do wygłuszenia to prawda, c-max jest kiepsko wygłuszony , ale to jest auto z niższej półki
lego_m jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-08-2008, 02:48   #40
kolopeter

nawet sierota da sobie rade Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo to auto , to jak klocki lego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w planie mam podlozenie filce meblowe pod kazde laczenie plastik blacha.
a wogole to mi sie syn urodzil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zasady postowania