![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-08-2008
Model: Ford mondeo
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2002
|
![]()
Witam wszystkich, szukalem na forum informacji na temat radia 6000cd, u mnie jest taki problem jak w temacie, radio bo odlaczeniu i podlaczeniu akumulatora nie reaguje na klawisze z wyjatkiem galki do wlanczania, po wlaczeniu na wyswietlaczu migaja cztery kreski ---- z prosba o kod , kod oczywiscie mam ale co z tego jak zaden klawisz nie dziala , moje pytanie dotyczy tego faktu czy ktos mial taki przypadek lub czy ktos wie co moze byc przyczyna, czy to jakas usterka czy blachostka ?? ehhh mam nadzieje ze to pierwsza i ostatnia awaria w tak krotkim czasie mam go dopiero dwa tygodnie i ladnie sie zapowiada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::advanced
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo
Silnik: 2.2 tdci
Rocznik: 2012
|
![]()
A czy dobrze wpisujesz kod
![]() |
#3 |
|
![]()
nie moge zle wpisac bo klawisze nie dzialaja wiec nie mam takiego problemu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Klawisze mogą nie reagować jak nie wiesz jaki jest sposób wpisywania kodu, jeżeli jesteś pewny że wiesz w jaki sposób wpisuję się kod do radii Forda to przepraszam.
![]() |
#5 |
|
![]()
nie masz za co przepraszac, ja dziekuje za podpowiedz a z wpisywaniem kodu to mysle ze dobrze chce robic jako pirwsza kreska pierwszy klawisz z numerem jeden druga kreska klawisz nr.2 itd. a moze cos trzeba wczesniej wcisnac zeby sie klawisze obudzily ?? tego nie wiem a przy okazji nie ma mozliwosci jakiegos resetu takiego radia zrobic ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Ok, z tego co piszesz to wpisujesz dobrze, kod zatwierdza się piątką. Nie trzeba nic wcześniej naciskać. Niestety ja nie znam żadnego sposobu na reset radia. Może ktoś inny pomoże.
Pozdrawiam
![]() |
#7 |
|
![]()
a moze wiesz jak jest z odlanczaniem akumulatora czy zeby radio zapomialo wszystkie swoje bledy i ustawienia trzeba wylaczyc dwie klemy a jesli tak to w jakiej kolejnosci , gdzies na forum jakims znalazlem ten sam problem co z moim radiem i rozwiazanie bylo ze trzeba idpiac akumulator i pozostawic bez pradu przez 30minut ja tak zrobilem ale to tez nie pomoglo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Jeżeli odłączysz jedną kleme z akumulatora to samochód zachowa sie tak samo jakbyś odłączył obydwie, będzie bez napięcia. Kolejność odłączania klem nie ma znaczenia, chociaż powinno sie zaczynać od ujemnej, ale nie we wszystkich samochodach jest taka mozliwość. Nie spotkałem się z takim przypadkiem, aby pozostawienie radia na jakiś czas przyniosło jakiś skutek.
![]() |
#9 |
|
![]()
ok dziekuje za odpowiedz, nie spotkales sie z czym takim, i u mnie tez to nie podzialalo tak ze coz, mniejsze z tym moze trafi sie ktos kto sobie poradzil z podobnym problemem dotyczacym radia , widzialem na allegro ze ludzie takie sprzedaja a inni kupuja wiec jesli ktos kupuje to chyba nie jest jakis wielki problem ehhh smiece forum tylko mojimi przemysleniami, dzieki za odpowiedzi i oczekuje z nadzieja na nowe pomysly w rozwiazaniu problemu
|
![]() |
![]() |