Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-11-2012, 16:37   #91
Deryll
ford::professional

Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
Domyślnie Odp: Kasowanie kontrolki wtrysku

Nie wiem czy zniknie od razu, ale elektryk od razu te błędy powinien skasować. Nie wiem czy masz takiego kompa pod ręką, w ASO powinni skasować 200-250 PLN.

Deryll jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2012, 16:45   #92
Ciapek1114
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003

Cytat:
Napisał Deryll Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem czy zniknie od razu, ale elektryk od razu te błędy powinien skasować. Nie wiem czy masz takiego kompa pod ręką, w ASO powinni skasować 200-250 PLN.
w ASO niby wgrywali mi to KTS-em Deryll widzę znasz się an tym trochę może podasz mi numer do siebie bym zadzwonił to może telefonicznie bym, to jakoś ogarnął do kupy.
Ciapek1114 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2012, 16:52   #93
Deryll
ford::professional

Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007

Cytat:
Napisał Ciapek1114 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w ASO niby wgrywali mi to KTS-em
KTSa ma każdy zasmarkany Bosh Servis i wiem że ten tester guzik może. Coś mi nie pasuje z tym ASO jak piszesz. Jak ja swego czasu byłem w ASO to aktualizowali mi soft a to można tylko IDSem.
Masa ludzi na forum miała błąd spalania stukowego P233x i kodowanie działało. Być może trafiałeś na zakichanych mechaników. Ciekawe co by powiedział ten pan w tego twojego Bosha jakby naciągnął cię na regenerację wtryskiwaczy a tu dalej lipa bo komp nie łyka kodów.

Ostatnio edytowane przez Deryll ; 27-11-2012 o 16:55
Deryll jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2012, 16:54   #94
Ciapek1114
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003

Cytat:
Napisał Deryll Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
KTSa ma każdy zasmarkany Bosh Servis i wiem że ten tester guzik może. Coś mi nie pasuje z tym ASO jak piszesz. Jak ja swego czasu byłem w ASO to aktualizowali mi soft a to można tylko IDSem.
No właśnie pisząc to się trudno dogadać dobra wpisze w internecie kto ma WDS lub IDS ii może kogoś znajdę
To mówisz ze w serwisie forda będą mieli IDS lub WDS ? i mi to zrobią ?
jak tak to szukam najbliższy serwis forda i dzwonie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Masa ludzi na forum miała błąd spalania stukowego P233x i kodowanie działało. Być może trafiałeś na zakichanych mechaników. Ciekawe co by powiedział ten pan w tego twojego Bosha jakby naciągnął cię na regenerację wtryskiwaczy a tu dalej lipa bo komp nie łyka kodów.
No właśnie masz rację też się nad tym zastanawiałem.
Już dzwoniłem do konkurencji w tym samym mieście co byłem u tego boscha. mówię do kolesia czy jest w stanie wgrać mi kody wtryskiwaczy do ECU koleś od razu zajarzył o co chodzi iże ma WDSa. a ten w serwisie jak się spytałem o WDS lub IDS to trochę się zachowywał jakby nie rozumiał o co mi chodzi.

Tak na koniec mam pytanie bo mam te numery wtrysków np 1. C0415A9C31F16... czyli rozumiem ze to te numery ( są spisane z wtryskiwacza po wyjęciu ) ma koleś wpisać WDS-em do ECU tak ? a ECU rozumiem ze to komputer ? i tym WDS -em am się podpiąć pod wtyczkę która jest nad lewą noga kierowcy ? Musze wszystko wiedzieć żeby mnie kolejny lamus nie zagiął jakimś pytaniem i nie naciągnął.

Ostatnio edytowane przez Ciapek1114 ; 27-11-2012 o 17:15
Ciapek1114 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2012, 18:41   #95
uTuS
ford::average

Model: byl Focus Mk1, teraz Mondeo Mk3
Silnik: byl 1.4, teraz 2.0 TDCi :)
Rocznik: byl 1999, teraz 2004

żebym nie robił popeliny to pisze tutaj- Czy jest możliwość przełozenia wtryskow z transita do mondeo ? mowa o silniki 2.0 tdci 115 km

i czy takie cos sie oplaca?

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez uTuS ; 27-11-2012 o 20:19
uTuS jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2012, 20:24   #96
uTuS
ford::average

Model: byl Focus Mk1, teraz Mondeo Mk3
Silnik: byl 1.4, teraz 2.0 TDCi :)
Rocznik: byl 1999, teraz 2004

????