![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1051 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Fabryczny moduł BT/VC współpracuje jedynie z oryginalnymi radiami/navi Ford. Z takim wynalazkiem jak ten zamontowany moduł BT/VC Ford nie da się uruchomić na pewno.
Natowmiast sam ten wynalazek powinien mieć wbudowany moduł wewnętrzny BT - tyle, że jeśli ta funkcja działa, to odbieranie rozmów będzie tylko z ekranu dotykowego a nie z manetki i nie będzie info na conversie.
![]() |
#1052 | |
ford::beginner
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1053 |
FCP member
|
![]()
Czy "bezproblemowo" to się nie da powiedzieć - zależy z jakiego jest auta.
Na pewno powinien się dać finalnie uruchomić. Czyli - jeśli jest w dobrej cenie to można go brać. Jest to moduł modelowo z 2010roku, być może z Fiesty albo Mondeo, z USB i językiem angielskim. Wersja firmware dość dobra, choć po zainstalowaniu i tak trzeba będzie zrobić upgrade ostatnim firmware ze strony Forda.
![]() |
#1054 |
|
![]()
Do wyboru m.in. jest moduł 8M5T-19G112 pochodzący prawdopodobnie z Fiesty a ten, o który pytałem powyżej pochodzi właśnie z Mondeo. Jest też sporo droższy.
Mój obecny moduł to Nokia. Szukać również Nokii czy Novero też podejdzie. Gdzieś wcześniej ktoś coś o tym wspominał ale nie mogę znaleźć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1055 |
FCP member
|
![]()
Jeśli jest z Mondeo, to różnica ceny na poziomie 100zł może być akceptowalna, bo może Ci odpaść konieczność podłączenia pod kompa serwisowego.
Jeśli różnica większa, to bierz tego z Fiesty - powinieneś znaleźć kogoś kto w razie czego za 100-150zł podłączy ci się kompem IDS/VCM i zainicjalizuje ten moduł. Ważne jest też jaki ma język ten moduł z Fiesty - nie napisałeś. Dla informacji - z Fiesty moduł rok modelowy 2008. I takie były już tylko Novero - nie ma to znaczenia.
![]() |
#1056 |
|
![]()
Fiesta ma angielski i dodatkowo najnowszy firmware zainstalowany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
|
![]()
Witajcie.
Wszystkie elementy skompletowane. Przewód USB, gniazdo, obudowa z ASO. Moduł używany z Fiesty. Po podłączeniu Navi pokazuje dodatkowe opcje Line in oraz USB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. VC zadziałało od razu, BT po dłuższej chwili ale jak sobie przypomniałem to wcześniej też miałem problemy z jego parowaniem. Zmieniła się jedynie zasada parowania. PIN podaje z ekranu Navi do telefonu. Ipod działa lecz nie ma dźwięku oraz nie słyszę rozmówcy w głośnikach. Wygląda na to, że muszę podłączyć przewody gniazda AUX pod odpowiednie piny tak ? poprawcie mnie jeśli się mylę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#1058 |
FCP member
|
![]()
1) Czy masz dźwięk z USB? Wydaje mi się, że idzie tym samym torem co dźwięk "telefoniczny"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ewentualnie może być problem z "pajączkiem" - trzeba go zidentyfikować. 2) Dźwięk z IPoda po USB - pojawił się dopiero po aktualizacji softu BT/VC z jesieni 2011 i późniejszych, trzeba więc dokonać aktualizacji modułu.
![]() |
#1059 |
|
![]()
1. Nie dźwięku z USB nie ma.
Dźwięku rozmówcy przez tel w głośnikach też nie ma, mnie natomiast słychać. Ok, sprawdzę numer fabryczny pajączka i dam znać. Jeśli to co znalazłem to pajączek to ma numer: BB 6G9T-19A391 Ostatnio edytowane przez +jacek+ ; 10-01-2013 o 19:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1060 |
|
![]()
Tedi_k myślisz że brak dźwięku rozwiąże wymianą pajączka na inny jeżeli ten mój jest teraz nieprawidłowy?
Czytałem wcześniej w tym lub innym temacie że w Mondeo do 08.2008 podpinali przewody gniazda Aux pod nowy moduł i dźwięk powracał. Czy to samo mogę osiągnąć wymieniając pajączka? |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|