Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-02-2010, 22:33   #1151
taxidriver
ford::professional

Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
Domyślnie Odp: Dogrzewacz

Cytat:
Napisał Pacific tdi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale na temat dogrzewacza jest ponad 100 stron. Więc jeśli się powtórzy pytanie chyba nic się nie stanie. Czasem trudno dotrzeć do ważnej dla nas informacji. Pzdr.
Zajmuje to ok 1-1.5 h sam ostatnio wertowałem od początku do końca.

taxidriver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-02-2010, 20:58   #1152
egonmonia
ford::average

Model: dch
Silnik: fgfdg
Rocznik: dfg

Piszesz kollego SUBRATRI ze czasu nie masz to tamto itd itp > ale na posty TYTUŁEM > TO JUŻ było ,zajrzyj do szukajki itp to ma kolega czas pisac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. conajmniej śmieszne > napisz fachuro w jednym zdaniu >WIADOMOŚĆ PRIV i po sprawie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

TO TAK POZA NAWIASEM >posty walic każdy może jeden szuka drugi udaje że WIE
egonmonia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2010, 08:21   #1153
silencer
ford::average

Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI AUY
Rocznik: 2003

Cytat:
Napisał egonmonia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Piszesz kollego SUBRATRI ze czasu nie masz to tamto itd itp > ale na posty TYTUŁEM > TO JUŻ było ,zajrzyj do szukajki itp to ma kolega czas pisac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. conajmniej śmieszne > napisz fachuro w jednym zdaniu >WIADOMOŚĆ PRIV i po sprawie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

TO TAK POZA NAWIASEM >posty walic każdy może jeden szuka drugi udaje że WIE
Troll jakiś nam się wkradł czy co Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
silencer jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2010, 09:32   #1154
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012

Ja miałem ponad rok spokoju aż tu nagle wczoraj.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dogrzewacz raz działał,a raz nie...podłączyłem VAGa jak nie działał i taki błąd: "Przerwa w wytwarzaniu płomienia....nie związane ze sprzętem..." Wykasowałem go.
Dziś z rana błędów zero.Wyjechałęm z garażu załączył się ale pracował jakoś ciszej,przejechałem 2km na wolnych obrotach i wiadomo wskazówka prawie nie drgnęła.Postawiłem pod firmą i za 15 min miałem znów trase 2km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i zaczął chodzić normalnie (głośno) po 2km miałem już ok.80 stopni....

Co Wy na to?Coś zaczyna "padać"?Jak tak to co?Proszę o koleżeńską odp nawet jednym zdaniem,ale bez odsyłania do 1-szej strony tematu...
Z góry dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 11-02-2010, 12:33   #1155
luktup
ford::beginner

Model: brak
Silnik: -
Rocznik: -

Miałem tak samo. Najpierw dogrzewacz raz nie odpalił, potem przez 2 tygodnie chodził ok, a potem tak 50/50. Jakiś miesiąc później odpalał już raz na 10x (i strasznie dymił z rury), aż padł całkiem. Wymieniłem świecę i sitko, znowu ciepło za każdym razem :-)))

A, u mnie wyskakiwał błąd 1409 - brak płomienia

Ostatnio edytowane przez luktup ; 11-02-2010 o 13:04 Powód: dodanie informacji o numerze błędu
luktup jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2010, 12:39   #1156
RafałB

Nic nie dymi póki co,świeca zmieniona rok temu,a sitko nie.Jaki jest jego koszt i jak ono sie nazywa dokładnie żeby kupić?
Stary 11-02-2010, 13:03   #1157
luktup

Model: brak
Silnik: -
Rocznik: -

Sitko dowolne jak na takiej aukcji: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Do dogrzewacza D5WZ oba sitka pasują - ja u siebie miałem stare takie jak numer 1, nowe kupiłem to drugie i pasuje bez problemu.
A wymieniłem i świecę i sitko na raz, bo więcej kosztuje robocizna niż dać te 25 zł za sitko, więc wymieniłem obie rzeczy na raz...
luktup jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2010, 13:09   #1158
RafałB

Dzięki za info,pewnie będzie trzeba kupić sitko.Ciekawe czy świeca dobra jeszcze...Dziś mam trase 200km więc zobacze jak będzie i czy będzie działał piecyk...

PS Żeby zmienić sitko co trzeba zrobić i czy dużo jest z tym zachodu?

Ostatnio edytowane przez RafałB ; 11-02-2010 o 13:17
RafałB jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2010, 23:16   #1159
sebus1977

Model: seat alhambra
Silnik: 1.9 TDI (116)
Rocznik: 2000

Cytat:
Napisał RafałB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za info,pewnie będzie trzeba kupić sitko.Ciekawe czy świeca dobra jeszcze...Dziś mam trase 200km więc zobacze jak będzie i czy będzie działał piecyk...

PS Żeby zmienić sitko co trzeba zrobić i czy dużo jest z tym zachodu?
witam
kolego żeby wymienić śitko to musisz wjechać na kanał opuścić dogrzewacz żeby wisiał na przewodach wodnych odkręcić 4 śruby od strony sterownika zdemontujesz sterownik i dostaniesz się do środka odkręcisz przewody i świecę i masz sitko
jak śruby odkręcają się dobrze i masz smykałkę do takiej roboty to jakaś godzinka pracy i po sprawie
pozdrawiam
sebus1977 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-02-2010, 09:52   #1160
RafałB

Dzięki za info.Wczoraj trasa 200km i dziś z rana 20km i dogrzewcz chodzi "jak złoto",nie wiem może przez wykasownie błędu albo narazie jest ok...wolałbym do wiosny dojeździć a robić go na następny sezon niż teraz,może sie uda zobaczymy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tagi
diagnostyka silnika , temperatura silnika , webasto

Zasady postowania