![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#111 | |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
|
Cytat:
|
|
|
|
#112 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kris
Model: Kris
Silnik: diesel
Rocznik: 2001
|
I to się zrobiło clou tej sprawy - to co pisałem Ci wcześniej.
To nie musiała być TWOJA szkoda. Auto kupiłeś w marcu, szkoda była zakończona w maju, ale początek mógł być w grudniu poprzedniego roku. Taka szkoda nie deprecjonuje w żadnym wypadku auta - po to są ubezpieczenia by z nich korzystać. Na pewno w żaden sposób nie obniża ceny, nie wpływa na wartość pojazdu. Do tego trzeba podejść po prostu NORMALNIE, nie na zasadzie nietoperza - nie wiem, nie znam, ale czepiam się wszystkiego co mogę. Zgadza się, szkoda była rejestrowana w czasie gdy byłeś właścicielem. Szkoda była odnotowana dla tego VIN. ERGO - szkoda jest Twoja i koniec. Taki jest to myślenia. Ale auto kupiłeś "na przełomie" wystąpienia tej szkody, więc tutaj naturalnym się wydaje - że skoro nie Ty ją spowodowałeś to albo poprzedni właściciel ją zrobił, albo ASO naprawiło coś z Twojego ubezpieczenia jako naprawę gwarancyjną. Nie zakładam aż takiego wała w ASO, więc pozostaje tylko to, że zrobił ją jeszcze poprzedni właściciel i realizował swoją szkodę nawet po sprzedaży już tego auta. Cytat:
Ja w 2012 roku sprzedawałem swoją BMW e39 - a zdjecia do tej pory są w sieci i autobaza, autodna i automo je dalej indeksuje z przebiegiem i datą najnowszą. Tu ogłoszenie o którym piszę: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Dalej jest indeksowane przez roboty googla i sieć, a co za tym idzie przez portale autodna, automo, autobaze itd.. Mimo, że to ogłoszenie z 2012 roku, dalej istnieje w sieci i z tego powodu dalej dane są dopisywane. Błąd prawdopodobnie ze strony sprzedajemy.pl, że nie wywala zarchiwizowanego ogłoszenia. Ostatnio edytowane przez Loona Thic ; 25-10-2017 o 15:24 Powód: Poprawa daty :) |
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
Cytat:
W przypadku Rob-a nie wkleiłeś linku, a podałeś szkody do czego sam się przyznałeś więc nie pisz, że nie odpowiadasz za to co podajesz w ogłoszeniach. Wybiórczo wpasowujesz się tylko w prawdę, która Ci pasuje. Ps. Czy Swoim wpisem nie próbujesz mnie zastraszyć? Moze też powinienem to zgłosić na Policję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Marek ; 25-10-2017 o 15:22 |
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#115 | |
|
|
Cytat:
Jak na razie to najmniej zainteresowany jesteś a najwięcej wrzeszczysz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW - raport mojej poprzedniej e39: Historia pojazdu Sprawdzenie historii pojazdu. Data Przebieg Źródło Opis 2008-07 Niezależne Rejestracja pojazdu PIERWSZA POLSKA 2012-01-20 Niezależne Odnotowano szkodę pojazdu na kwotę: 921,63 PLN w kraju: . 2012-01-27 Niezależne Odnotowano szkodę pojazdu na kwotę: 2 827,48 PLN w kraju: . 2012-07 Niezależne Pojazd oferowany w cenie: 19900 PLN BRUTTO 2012-07 241 000 km Niezależne Pojazd wystawiony na sprzedaż. 2012-07 Niezależne Kolor pojazdu: SREBRNY-METALIK 2012-07 Niezależne Kraj pochodzenia: NIEMCY 2015-10 Niezależne Pojazd oferowany w cenie: 13999 PLN BRUTTO 2015-10 Niezależne Pojazd oferowany na sprzedaż na: AUKCJI INTERNETOWEJ w POLSKA 2015-10 Niezależne Kolor pojazdu: SREBRNY 2015-10 244 890 km Niezależne Pojazd wystawiony na sprzedaż. Ostatnie trzy linijki były zindeksowane TRZY LATA po sprzedaży mojego auta - nie wiem co wtedy faktycznie działo się z autem, nie znam dalszych losów od 2012 roku (sprzedałem je dokładnie na początku stycznia 2013 rok zaraz po Nowym Roku), a tu niespodzianka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Loona Thic ; 25-10-2017 o 15:26 |
|
|
|
|
|
|
#116 | |||
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
Cytat:
Bump: Cytat:
Czytasz ten temat, który jest połączeniem trzech tematów bo mod nieudolnie to połączył więc wyciągasz błędne wnioski. Atchris poddawał w wątpliwość mój post o możliwych przekłamaniach w tym portalu. Cały czas kontynuujemy dyskusję. Tyle z mojej strony Cytat:
Ostatnio edytowane przez Marek ; 25-10-2017 o 15:28 |
|||
|
|
|
|
|
#117 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#118 | |
|
|
Cytat:
Tu ciężko zapewne znaleźć racjonalne wytłumaczenie - ale to nie z tego powodu, że go nie ma, tylko z powodu skąpej ilości danych. Możemy wszyscy mieć rację i wszyscy się mylić. Ale nie naszą rolą jest mówienie - MOJA RACJA JEST NAJMOJSZA I WARA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-01-2007
Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018
|
Cytat:
Na moim koncie widnieje szkoda likwidowana z OC sprawcy na pojeździe mojej matki, którym kierowałem w momencie zdarzenia ja. A u niej tej szkody brak. A zatem Twój ubezpieczyciel może co najwyżej zaświadczyć z całą pewnością o przebiegu ubezpieczenia w trakcie trwania polisy "u niego" i tym co znajduje się na Twój temat (a nie na temat Twojego pojazdu) w bazie UFG... tyle i tylko tyle.
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205