Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-01-2025, 20:37   #121
Intimate
ford::beginner

Model: Focus mk2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2006
Thumbs up Odp: Zrywa komunikację z pedałem gazu i licznikiem

Cytat:
Napisał Flisator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zimne luty w liczniku. Temat niedawno wałkowany na forum.
Pocynowałem złącze w liczniku i problemy kompletnie ustały. Dzięki

Intimate jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2025, 21:35   #122
cyb3rm4n
ford::amateur

Imię: B.
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Zimne luty w liczniku

Hej,

Mam pytanko, jako ze i mnie dopadly zimne luty ktory zostaly naprawione ale..... od czasu naprawienia licznika mam teraz taka pzrypadlosc ze :
1.Wchodze do auta
2.Wkladam kluczyk i przekrecam
3. Immo mryga bardzo szybko i oczywiscie cisza, nie odpale.
4.Wyciagne kluczyk
5. Ponownie przekrecam immo pali sie ciaglym swiatlem - auto odpala

Czy mozliwe ze przy lutowaniu cos sie stalo ze teraz mam taka jazde z tym? Wczesniej odpalal bez problemu teraz mam takie cos. Fakt ostatnio wyciagnalem aku do ladowania i naladowalem na 100%. Jest ok bankowo.

Czyzby kodowanie kluczy mnie czekalo?

Dzieki
cyb3rm4n jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2025, 21:51   #123
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Nie jest to normalne.
Na początek praca "luciarza" do weryfikacji.
Antej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2025, 17:23   #124
cyb3rm4n

Dzięki kolego. Dzisiaj zdechł całkowicie. Tylko miga kontrolka z immo. Czy możliwe żeby usmażono coś przy lutowaniu? Ewentualnie jak nie licznik to na co zwrócić uwagę dalej? Dziekuje
Stary 26-01-2025, 18:11   #125
Antej
FORD|AUTHORIZED

Może PCM klęknął.
Może licznik do podmiany.

Nie lubię takich zagadek na odległość.
Stary 26-01-2025, 20:59   #126
cyb3rm4n

Ok jasne rozumiem. Jako ze dostalem kabelek i podlaczylem pod auto to udalo mi sie polaczyc bez problemu z PCM - wszystko zczytal bez problemu. Mialem troche bledow w DTC :

P193B
P1936
P1935
P1622
U0155

Usunalem, wyjalem kabel i kluczyk. Ponownie wlazylem i odpalil bez problemu. Podlaczylem kabel - 0 bledow. I teraz zastanawia mnie czy :
1. Szczescie glupiego
2. Teraz usuniecie tych bledow pomoglo? ( chociaz pewnie to stare beldy byly , i zyje marzeniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
3. Skoro bez problemu polaczyl sie z PCM moge zalozyc ze nie jest on 'upieczony'?
4. Mechanik chce zabrac auto na holu do siebie i dopiero sprawdzac ale teraz to loteria bo znajac zycie - jemu bedzie dzialac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W PCM - napiecie aku przed startem wynosilo 12,25 a po 14,45 wiec chyba ok od strony akumulatora. Zobacze jutro jak postoi te 12 godzin na dworze czy znowu mnie zaskoczy czy juz nie.

Dzieki za pomoc

P.S Auto ma 61 000 km od nowosci i to 100% pewny przebieg. Odziediczylem je i teraz robi psikusy
Stary 26-01-2025, 21:12   #127
Antej
FORD|AUTHORIZED

Albo licznik, albo bedzie już dobrze
Stary 27-01-2025, 11:07   #128
hindus
ford::expert

Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał cyb3rm4n Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P.S Auto ma 61 000 km od nowosci i to 100% pewny przebieg. Odziediczylem je i teraz robi psikusy
Tak swoją drogą to jedna z tych psychologicznych pułapek kupujących auta, że duży przebieg = zajechany trup, a mały przebieg to nówka sztuka jak z salonu. Wciąż do świadomości ciężko przebić z tym, że auta nie zużywają się wyłącznie przebiegiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hindus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2025, 14:16   #129
cyb3rm4n

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak swoją drogą to jedna z tych psychologicznych pułapek kupujących auta, że duży przebieg = zajechany trup, a mały przebieg to nówka sztuka jak z salonu. Wciąż do świadomości ciężko przebić z tym, że auta nie zużywają się wyłącznie przebiegiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Racja! Wiesz - dostalem za darmo wiec nie narzekam. Jednak fakt, auto od mojego dziadka - jezdzil maks 15 km na tydzien! Auto zrobilo az 2 trasy - po 300 km w jedna strone.

Gdy odziedziczylem to od strzalu poszlo:
Rozrzad, Wszystkie filtry, filtr paliwa, hamulce, opony nowe, uruchomienie zapalniczki, uruchomienie radia, nawet zarowki musialem wymienic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i gdy juz sie cieszylem ...... mam jazde z immo i licznikami :/

Szczerze, wolabym kupic z przebiegiem 150-200k od kogos kto ma auto od 10 lat i robi te 15k rocznie bo przynajmniej przez jakis czas musial cos robic i wie o tym aucie wiecej. Ja poki co, nie wiem nic, i wiem ze juz lekko mnie irytuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 27-01-2025, 14:22   #130
Antej
FORD|AUTHORIZED

Od dziadka, pod kocem trzymał

Auto, jak auto, u forda liczniki psują się nawet te z 2012r.
Odpowiedz

Zasady postowania