![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#131 |
|
ford::amateur
![]() Imię: B.
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
Ehhh
Moj Focus dalej lezy. 3 tydzien u mechanikow. Wiec: Liczniki sprawdzone - podobno sa ok Komputer rozebrany - 0 uszkodzen Petla na stacyjce - Tez ok. Pan ktory zajmuje sie tym od lat powoli rozklada rece. Auto juz na koncu praktycznie calyc zas mrygalo tylko dioda miedzy zegarami i koniec. Losowo odpalalo. Jednak bez powtarzalnosci. Jakies pomysly co sprawdzic? Laczenie sie do auta przebiega bez problemow. Caly czas mozna sie podlaczyc. Bledy byly takie jak w zalaczniku. Dzieki za pomoc Ostatnio edytowane przez cyb3rm4n ; 21-02-2025 o 11:42 |
|
|
|
|
|
#132 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Podaj numery bo ze zdjęcia nic nie widać
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
|
Cytat:
U0155,21 P193B ,24 P1936, 24 P1935, 24 P1622, 61 Dzieki |
|
|
|
|
|
|
#134 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
|
Cytat:
troche wiesz, jakbym wiedzial jak to sprawdzic i zrobic - sam bym zrobil. Tutaj musze zaufac mechanikowi |
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
|
Luty mogą być ok ale nic nie poradzisz jeśli sam licznik jest walnięty. Bo jak nie to to zostaje PCM. Chyba wolałbym zacząć od zegarów, podmienić na sprawne, zaprogramować, zobaczyć czy pomogło.
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Fusion
Silnik: 1.4
|
Też mam problem z licznikiem. Immobiliser się nie odblokowywał, kreski zamiast odczytu. I co najgorsze gasł silnik podczas jazdy. Pomagało stukanie w zegary. Kolega fachowiec wyjął zegary znalazł i naprawił zimne luty. I auto odpala, jeździ bez problemu. Ale tylko 2-3 dni. Potem znowu ten sam problem. I tu pomaga odłączenie akumulatora (pewnie resetuje błędy). I znowu 2-3 dni działa i znowu itd itd. Przestałem używać auto, nie wiem co z tym zrobić. Najchętniej odsprzedałbym auto z rabatem.
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Naprawić licznik (można wysyłkowo), zrobić diagnostykę komputerem i poszukać innych usterek.
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
ford::beginner
![]() Imię: q
Model: focus mk2
Silnik: 1.8 tdci
|
Witam, podepne się pod temat. Mam usterkę mianowicie, zaczęły mi się pojawiać kontrolki różne na wyświetlaczu i po czasie znikać i pojawiać się znowu. Rozkrecilem wyświetlacz i przelurowwlem na nowo te piny od wtyczki gdzie wchodzi. TO nie pomogło. Mogą być gdzieś dalej na płytce zimne luty? Bez mikroskopu nie zlokalizuj. Stało mi się tak jak auto leżało tydzień nie jezdzone. Wcześniej tylko swirowaly dwa wskaźniki poziom paliwa i temperatura wody. Teraz nagle po tygodniu nie jeżdżenia 4 kontrolki się zapalił ABS, ESP itp.. Probowac szukać zimnych lutow dalej na płytce?
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Znam przypadki "wydawalo mi sie,ze umiem naprawić zimne luty".
Naprawę trzeba zrobić dobrze, bo to pierwszy podejrzany. Potem można podłożyć inna sztukę, albo szerzej spojrzeć na diagnostykę auta. Radzę sobie z takimi przypadkami, ale to nie jest zajecie typu "głuchy telefon". |
|
|
|