![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1391 | ||||
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taka trochę 'jakby nie na temat'...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW - Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie sprecyzował czy cały dzień patrzył jedynie w ten przytoczony komunikat FORSCana (dość prosty przecież w treści...) czy też może wykonywał (siwiejąc...) jakieś działania?? Jakie??
![]() |
![]() |
#1392 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Tak to jest jak się ktoś dopina do tematu o elmconfig
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: MK4 LIFT
Silnik: 2.0 163
Rocznik: 2012
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-11-2017
Model: S-Max
Silnik: 2.2. TDCI
Rocznik: 2009
|
![]()
Cześć.
Zirytowany ciągłą regulacją podświetlania deski przy jeżdzie na światłach mijania postanowiłem zmienić konfigurację auta. W central configuration w ELMconfig wgrałem opcję poniżej: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Działa to jak chciałem, w poz. 0 włącznika świateł włączają się tylko ksenony z przodu, deska świeci na maksa. W poz. świateł mijania działa wszystko jak trzeba. Problem mam z włącznikiem w pozycji auto. W trybie auto albo wszystkie światła nie świecą, albo świecą po zmroku jak w pozycji mijania. Czy da się jeszcze coś przestawić, aby w pozycji świateł automatycznych gdy jest wystarczająco jasno włączały się tylko ksenony przodu do jazdy dziennej? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: S-Max STLine/EcoSport/Mustang GT
Silnik: 2,0 TDCI /1,0 EB/5.0 V8
Rocznik: 2019/2018/2022
|
![]()
Coś pomyliłeś. W pozycji 0 powinny palić się światła dzienne Ledy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1396 |
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Nie posiadam dodatkowym świateł LED do jazdy dziennej, mój s-max to przedlift z 2009r. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 19-03-2025 o 09:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1397 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
I tak cały czas dziwię się, że auto tego mi "nie kupiło"... No to powodzenia w dalszym "dziwieniu się"... BTW - teraz do wyboru jest: albo dołożyć owe "brakujące" światła do jazdy dziennej albo wrócić do poprawnej konfiguracji świateł pod nazwą "Always dipped ligtht execpt in pos P".
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 18-03-2025 o 22:20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Dziwna sprawa w takim razie, bo zachowanie ksenonów jest dokładnie takie jak bym sobie życzył i można by oczekiwać od świateł do jazdy dziennej, mimoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przestawiłem na "Always dipped ligtht execpt in pos P", tylko że, w tej opcji na "0" również świeci tył auta (Tak ma być?), no i w trybie "auto" jest ten sam problem, albo nic nie świeci, albo świecą wszystkie światła. No nic, chyba muszę się pogodzić z tym, że w moim staruszku tryb auto świateł jest nadal bezużytecznyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 19-03-2025 o 09:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
światła dzienne , światła mijania |
|
|