![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1431 | |
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: GALAXY MK3
Silnik: diesel
Rocznik: 2006
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
![]()
Lampy włączają się automatycznie po ustawieniu urządzenia zapłonowego w pozycji umożliwiającej uruchomienie silnika (lub po jego uruchomieniu).
Kodeks drogowy Stan prawny: styczeń 2011r. Tekst jednolity prawa o ruchu drogowym RUCH DROGOWY Rozdział 5 - Porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach Oddział 3 - Używanie świateł zewnętrznych Art. 51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1433 | |
ford::professional
![]() Imię: Darek
Model: KUGA MK2 ST Line
Silnik: 2.0Tdci-200Km/450N
Rocznik: 2017
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1434 | ||
ford::average
![]() Imię: Gregor
Model: c max
Silnik: 1,6d
Rocznik: 2013
|
![]() Cytat:
Cytat:
Wobec tego....co oznacza ten nawias. Jak dla mnie to to ta opcja jest również dozwolona... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | ||
|
![]() Cytat:
Z tego co zauważyłem są zamontowane źle bo między nimi niema minimum 60cm a jest mniej (56cm). Niestety żeby wyśrubować to 60cm nowe ledki muszą mieć jakieś max 15cm te mają ponad 16cm. Montująć nowe na samych brzegach dziury w atrapie powinno wyjść 60cm przerwy między nimi. Druga sprawa nie powinno być więcej jak 40cm od boku auta do lampy ale w tym miejscu w atrapie raczej tego nieda się osiągnąć. Chce zmienić lampy na nowe bo niestety prawa świeci 2ledkami (3 już nie działają). Zawsze montowałem u siebie osramy widoczne na foto ale niestety mają ponad 16cm i musze z nich zrezygnować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wyglądem bardzo mi sie podobały bo zamiast diodek miały świecący pasek. Ktoś z was jest zwolennikiem jeszcze świateł dziennych? może podpowie jakie wybrać? gdzie montowaliście swoje ledki? i w jaki sposób ? te tutaj ktoś przykleił niezbyt estetycznie zastanawiam się jak zamontować nowe bo z przykrecenie osłonki tej metalowej będzie wyczynem w tej atrapie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Myśle o czymś firmowym osram philips tyle że niestety muszą być max 14cm. Może ktoś coś dopowie? A chce zamontować światła dzienne bo po co mają w dzień świecić tylne ledy i tracić żywotność jak nie muszą :-) Wiem że dla niektórych to wiocha ale ja dopuszczam światła dzienne oczywiście światła z prawdziwego zdarzenia a nie świecące jak świeczka ;-) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Zablokowany
|
![]()
W takim zderzaku zamontowałbym je skośnie / \, równolegle do tych dolnych lamp. I odstęp byłby większy i wyżej byłyby same dzienne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
|
![]() Cytat:
Dosc ciekawe rozwiązanie może ktoś już tak montował ???? Ciekawe czy idzie coś tam fajnego dopasować i jak to świeci? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Zablokowany
|
![]()
Dokładnie tak. Widziałem tak zamontowane dzienne w punto mk2 (3d) i bravo mk2.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1439 | |
|
![]() Cytat:
Wolałbym coś w miejsce moich wstawić mała ingerencja w razie rezygnacji nie trzeba szukać nowej atrapy. Ktoś może montował u siebie coś podpowie jeszcze? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
|
![]()
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wybór chyba padnie na te philipsy co najważniejsze to że mają niecałe 13cm długości i to powinno spokojnie wystarczyć do zachowania odległości między nimi minimum 60cm, niestety te które miałem wcześniej lub chciałbym mieć ze świecącym paskiem nie wyrobią się w minimum 60cm (byłoby jakies około 57cm) ale wole nie ryzykować. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
drl , lampy do jazdy dziennej , led |
|
|