Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-12-2016, 02:09   #1431
Mario_
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: GALAXY MK3
Silnik: diesel
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej jak zamontować?

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mylisz się - po przekręceniu kluczyka w pozycję tuż przed startem silnika. Czyli pewnie tak, jak masz.
Jesteś pewny że przed startem silnika a nie po?

Mario_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-12-2016, 08:50   #1432
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023

Lampy włączają się automatycznie po ustawieniu urządzenia zapłonowego w pozycji umożliwiającej uruchomienie silnika (lub po jego uruchomieniu).

Kodeks drogowy
Stan prawny: styczeń 2011r.
Tekst jednolity prawa o ruchu drogowym
RUCH DROGOWY
Rozdział 5 - Porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach
Oddział 3 - Używanie świateł zewnętrznych
Art. 51.
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-12-2016, 09:13   #1433
dario6273
ford::professional

Imię: Darek
Model: KUGA MK2 ST Line
Silnik: 2.0Tdci-200Km/450N
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał Mario_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jesteś pewny że przed startem silnika a nie po?
Tak ''weuek'' ma rację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dario6273 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-12-2016, 12:22   #1434
gregorio hiszpa
ford::average

Imię: Gregor
Model: c max
Silnik: 1,6d
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Lampy włączają się automatycznie....pozycji umożliwiającej uruchomienie silnika (lub po jego uruchomieniu).

Cytat:
(...LUB... po jego uruchomieniu).

Wobec tego....co oznacza ten nawias.
Jak dla mnie to to ta opcja jest również dozwolona...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gregorio hiszpa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-12-2016, 17:07   #1435
Mario_

Cytat:
Lampy włączają się automatycznie po ustawieniu urządzenia zapłonowego w pozycji umożliwiającej uruchomienie silnika (lub po jego uruchomieniu).

Kodeks drogowy
Stan prawny: styczeń 2011r.
Tekst jednolity prawa o ruchu drogowym
RUCH DROGOWY
Rozdział 5 - Porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach
Oddział 3 - Używanie świateł zewnętrznych
Art. 51.
To mnie uspokoiłeś nie musze szukać innego plusa ale mam jeszcze jedno pytanie tzn chciałem sie doradzić jakie lampy zamontować teraz w miejsce moich wysłużonych BOSMA które były na aucie.
Z tego co zauważyłem są zamontowane źle bo między nimi niema minimum 60cm a jest mniej (56cm). Niestety żeby wyśrubować to 60cm nowe ledki muszą mieć jakieś max 15cm te mają ponad 16cm. Montująć nowe na samych brzegach dziury w atrapie powinno wyjść 60cm przerwy między nimi.
Druga sprawa nie powinno być więcej jak 40cm od boku auta do lampy ale w tym miejscu w atrapie raczej tego nieda się osiągnąć.
Chce zmienić lampy na nowe bo niestety prawa świeci 2ledkami (3 już nie działają).
Zawsze montowałem u siebie osramy widoczne na foto ale niestety mają ponad 16cm i musze z nich zrezygnować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wyglądem bardzo mi sie podobały bo zamiast diodek miały świecący pasek.
Ktoś z was jest zwolennikiem jeszcze świateł dziennych? może podpowie jakie wybrać? gdzie montowaliście swoje ledki? i w jaki sposób ? te tutaj ktoś przykleił niezbyt estetycznie zastanawiam się jak zamontować nowe bo z przykrecenie osłonki tej metalowej będzie wyczynem w tej atrapie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myśle o czymś firmowym osram philips tyle że niestety muszą być max 14cm.
Może ktoś coś dopowie?
A chce zamontować światła dzienne bo po co mają w dzień świecić tylne ledy i tracić żywotność jak nie muszą :-)
Wiem że dla niektórych to wiocha ale ja dopuszczam światła dzienne oczywiście światła z prawdziwego zdarzenia a nie świecące jak świeczka ;-)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał dario6273 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak ''weuek'' ma rację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeden temat załatwiony :-)
Stary 03-12-2016, 18:11   #1436
weuek
Zablokowany

W takim zderzaku zamontowałbym je skośnie / \, równolegle do tych dolnych lamp. I odstęp byłby większy i wyżej byłyby same dzienne.
Stary 03-12-2016, 20:12   #1437
Mario_

Cytat:
W takim zderzaku zamontowałbym je skośnie / \, równolegle do tych dolnych lamp. I odstęp byłby większy i wyżej byłyby same dzienne.
Tak jak zaznaczyłem na foto na czerwono????
Dosc ciekawe rozwiązanie może ktoś już tak montował ????
Ciekawe czy idzie coś tam fajnego dopasować i jak to świeci?
Stary 03-12-2016, 20:14   #1438
weuek
Zablokowany

Dokładnie tak. Widziałem tak zamontowane dzienne w punto mk2 (3d) i bravo mk2.
Stary 03-12-2016, 20:56   #1439
Mario_

Cytat:
Dokładnie tak. Widziałem tak zamontowane dzienne w punto mk2 (3d) i bravo mk2.
Byłem zobaczyć atrape wgłębienie jest tam małe żeby ładnie coś wkomponować trzeba ją wycinać jest dość płytka ta atrapa nie wiadomo czy później byłoby do czego przekręcić stelaż lamp. Chyba że widziałeś no te dzienne okrągłe osobne punkty to wtedy montaż łatwiejszy w otwory wywiercone.
Wolałbym coś w miejsce moich wstawić mała ingerencja w razie rezygnacji nie trzeba szukać nowej atrapy.
Ktoś może montował u siebie coś podpowie jeszcze?
Stary 09-12-2016, 01:05   #1440
Mario_

Wybór chyba padnie na te philipsy co najważniejsze to że mają niecałe 13cm długości i to powinno spokojnie wystarczyć do zachowania odległości między nimi minimum 60cm, niestety te które miałem wcześniej lub chciałbym mieć ze świecącym paskiem nie wyrobią się w minimum 60cm (byłoby jakies około 57cm) ale wole nie ryzykować.
Odpowiedz

Tagi
drl , lampy do jazdy dziennej , led

Zasady postowania